Käväistiin tänään Ellin kentällä treenaamassa Ainon ja koirien kanssa.

Hildan kanssa tehtiin seuraamista, paikkamakuuta, luoksetuloa ja seisomista. Seuraamisessa Hildalla oli tosi hyvä vire ja paikka pysyi hienosti. Käännöksetkin oli melkoisen tiiviitä :) Naksuttelu toimii Hildalle, ja nakki taitaa olla paras palkka. Aino käski kehua Hildaa enemmän, ennen naksautusta siis jatkossa kehu.

Paikkamakuussa Hilda oli rauhallinen, kävin palkkailemassa muutamaan kertaan ja pidensin välimatkaa. Tähänkin Aino ehdotti hillittyä kehumista. Täytyy ryhtyä harjoittelemaan, ettei kehu ole vapautus, vaan työt voivat jatkua vielä sen jälkeenkin.

Seisomisessa mun täytyy seurata, mitä teen naksutinkädellä, Hilda odottaa sen heilahdusta ennen pysähtymistä. Luoksetulo oli tänään hyvä, pitäisi luottaa enemmän siihen, että Hilda pystyy odottamaan ja osaa sen. Hildan kanssa oli tänään oikeat hyvän mielen treenit :)

Rinin kanssa tehtiin merkkiä, luoksetuloa, vähän seuraamista, metallinoutoa, tunnaria ja kaukoja. Merkki oli Rinillä hyvässä muistissa, vaikken edes muista, milloin sitä on viimeksi tehty. Lähettelin eri kulmista merkille, ja Rini teki hyvin. Luoksetulossa Rini olisi tarjonnut pysähtymiseksi vain maahanmenoa, seisomista täytyy vahvistaa.

Metallinouto on ottanut vähän takapakkia, kun ryhdyin treenaamaan siihen vauhtia patukan avulla. Katsotaan, mitä siitä tulee...

Tunnarin hajuerottelu meni tänään aika hyvin, maistelua oli selkeästi vähemmän kuin edellisessä treenissä. Kaukoissa hyviä vaihtoja, kyllä ne eteenpäin koko ajan menevät.

Neven kanssa oli taas hömpöttelytreenit, hyi mua. Yritin opettaa Nevelle merkkiä, mutta Neve tuumasi, että jutun tarkoitus oli tuoda mulle merkkitötterö :D Ehkä siis harjoittelemme kiertoa ensin vaikka puun tai jonkun muun sellaisen esineen/asian ympärillä, jota Neve ei saa nostettua suuhun.

Seuraaminen oli tosi hyvää, paikka on korjaantunut kohdilleen! Käännösten jälkeen paikka saattaa vähän lipsahtaa eteenpäin, joten täytyy tehdä käännössulkeisia.

Kaukokäskyt onnistuivat tosi hyvin, Neve pysyi hyvin paikallaan ja teki hienot vaihdot. Neven kanssa pitäisi päästä treenaamaan hyppyä, se jää aina vähimmälle treenille, kun ei omaa hyppyestettä ole. Myös luoksetulon pysäytystä pitäisi treenata, mutta mulla on motivaatio-ongelma sen suhteen. Neve on varasijalla yhteen tokokokeeseen toukokuussa, josko se antaisi vähän lisäboostia treenata avoimen juttuja ja tehdä hienosäätöä.

Teimme Rinin kanssa vielä paikkamakuutreenin Saijan ja Edin kanssa ennen lenkillelähtöä. Rinin paikkamakuu meni hyvin, mutta se nyt ei yllätys ollut ;)