Jäljestyssuunnitelmat kariutuivat, kun Saijalla ja Edillä olikin illasta agilitytreenit, mutta tehtiin sitten sen sijaan esineruututreeniä. Se tahtookin jäädä niin vähäiselle treenille, että treeni tulee tarpeeseen. Käytiin ensin lenkillä Vesalan hiekkakuoppien ja metsien maastoissa ja tallattiin lähes kisamittainen esineruutu. Esineitä sinne viljeltiin reilusti, kun oli useampi aloitteleva tai vasta-alkanut koira.

Neve sai aloittaa. Kokeilin rohkeasti vain lähettää sen ruutuun pitkästä tauosta huolimatta, ja Neve otti mukavasti syvyyttä. Se sai sopivasti hajun, ja hetken etsittyään se kiikutti mulle muovisen esineen. Tästä hyvästä bileteltiin, ja kun nälkä yleensä syödessä kasvaa, päätettiin kokeilla vielä toista esinettä. Muutaman huonon tyhjän piston jälkeen menin sisälle ruutuun ja lähetin sieltä uudestaan. Tälle pistolle Neve otti hieman paremmin syvyyttä ja löysikin viilennyspannan. Palkkasin ruhtinaallisesti ja vein koiran autoon.

Rini teki heti upean piston, ja löysi kukkaron ihan vasemmasta etukulmasta. Toinen pisto oli myös aika hyvä, sillä nousi lapanen. Jostain syystä sitten Rinilläkin alkoi temputa syvyyden otto, joku haju veti sitä voimakkaasti oikeaan. Kun vaan sitkeästi näytin sille, että alueella pitää edetä pitkälle eteenpäin, se lopulta teki jälleen upean syvän piston ja toi fleese-lelun. Siihen oli hyvä lopettaa, ja autolle tultiin leikkien ja makkaraa syöden.

Hilda pääsi mukaan purkamaan aluetta, samalla ajattelin testata, että älyääkö se mitään ruudussa vielä olevien esineiden päälle. Ensimmäinen esine ei hirveästi herättänyt luottamusta asian suhteen, kun Hilda istui sitkeästi esineen päällä :D Näytin esineen Hildalle, ja kun se kiinnitti siihen jonkinlaista huomiota, kehuin ja syöttelin penskalle makkaraa. Ruudussa oli vielä toukkalelu, sen Hilda bongasi itse ja sehän innostui siitä aivan valtavasti :D Lelulla leikkien tulimme takaisin autolle, ja ei-enää-niin-kovin-pieni Hilda oli niin polleana löytämästään aarteesta :)

Huomenissa taas treenaillaan jotakin, kunhan yövuoron päätteeksi saa vähän unta palloon!