Alkaa näköjään blogin pitäminen vaan laiskistua ja laiskistua. Eipä sillä, tapahtumaa tuntuu nykyään olevan niin paljon, että ei vuorokaudessa tahdo tunnit riittää, vaikka kuinka yrittää.

Majailimme viikon Joensuussa pääsiäisen aikoihin. Mukavaa oli käydä kotosalla, Hilda oli siellä kuin kotonaan, vaikkei aiemmin siellä ollut käynyt. Tuo pentu se vaan jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen, se ei paljon maisemanmuutoksista tai mistään muustakaan hätkähtele. Huomaan päivittäin vaan hymyileväni sitä katsellessani ja miettiväni, että voi vitsi, kun on kiva pentu.

Hilda kävi Joensuussa myös ensimmäisillä rokotuksillaan. Eläinlääkärikäynti ei tosin ollut yksistään rokotusten takia, sillä tarpeen oli käydä näyttämässä myös Hildalle 5-viikkoisena kennelyskän yhteydessä ilmaantunutta napatyrää. Kiirastorstaina Joensuuhun saapuessamme aloin ihmetellä, kun pentu muuttui yhtäkkiä kipeän oloiseksi, ja pikaisella tarkistuksella totesin, että suolta oli päässyt tyräpussiin. Sain painettua suolen takaisin, ja Hilda rentoutuikin heti. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, ettei sen kanssa oikein tässä vaiheessa kannata tehdä mitään, ja toisaalta olen ihan samaa mieltä - onhan Hilda vielä tosi pieni leikkaukseen. Tyrä on kuitenkin isohko, joten jossain välissä sen haluan leikkauttaa joka tapauksessa ihan oman mielenrauhan takia. Toivotaan nyt, että tilanne kuitenkin pysyisi stabiilina siihen saakka, kunnes pentu on kasvanut vähän isommaksi.

Rokotuksilla Hildalla oli muuten kaikki hyvin. Lääkäri kuunteli sydämen ja keuhkot, eikä niissä ollut mitään normaalista poikkeavaa. Neiti ei edes huomannut rokotuspiikkiä, töpö vaan heilui vimmatusti ;)

Hildan kanssa käytiin Joensuussa kaupunkikävelyllä. Kävelimme Suvantosillan yli keskustaan ja palloilimme siellä kiertäen vilkkaimpia kävelykatuja. Moni pysähtyi ihmettelemään omituisen väristä koiranpentua, ja aika moni tarjoutui myös ottamaan pennun matkaansa. Hilda oli koko reissun todella reipas, se ei pelännyt mitään - ihmetteli vain, kun kaikki vastaantulijat eivät sitä pysähtyneet rakastamaan! Kaupunkikierros päättyi meidän mummon luo, jonka luona kävimme myös näyttäytymässä.

Joensuussa lenkkeiltiin päivittäin ahkerasti, ja pentu vaan siellä sitkeästi juoksi muiden mukana nuoresta iästään huolimatta. Jokunen lepopäiväkin kyllä pidettiin. Näin kaikkinensa takana on oikein mukava Joensuun reissu, käytiin kyläilemässä sukulaisten luona, nautittiin pääsiäislomasta ja yhdessä olosta, käytiin mökillä, käveltiin jäällä läheiseen saareen paistamaan makkaraa koko perheen kesken ja sosiaalistettiin Hildaa erilaisiin ihmisiin ja eläimiin. Treenaamaan ei ehditty, mutta loma tuli kyllä niin tarpeeseen, etten viitsinyt olla siitä niin pahoillani.

Tänään osallistuimme koirien kanssa Jatpailuihin - JAT:n järjestämiin epävirallisiin agilitykisoihin. Koirilla ei ole paljoakaan treeniä alla, joten vähän mietin etenkin Neven kohdalla, että millainen fiasko tästä tuleekaan. Radalla oli kontakteista A ja puomi, joita emme ole radalla koskaan aikaisemmin tehneet. Rata oli aika vaativa mölliluokan radaksi (ei keppejä eikä keinua), mutta ajattelin, että käydään nyt huumorimielellä kokeilemassa. Neve yllättikin enemmän kuin positiivisesti: yksi rima tippui, mutta muuten puhdas rata! Koira kulki mainiosti selkeällä ohjauksella ja napakalla viemisellä! Kun nyt vaan saisi keinun ja kepit kuntoon, voisi jo ihan hyvin lähteä Neven kanssa virallisille kisakentille :)

Rini pääsi mammaloman jälkeen myös liitelemään, joskin tällä kertaa lainaohjaajan kanssa. Aino kokeili viedä Riniä tuossa yksi päivä, kun käytiin Jattilassa treenailemassa, ja kaksikon yhteistyö näytti sen verran hyvältä, että heitin ehdotuksen, jos Aino kokeilisi viedä Riniä kisoissa. Parivaljakolla oli takana kaksi yhteistä treeniä ennen möllikisoja. Möllirata meni alkuun säätämiseksi, kun olimme Neven kanssa ennen Ainoa ja Riniä, ja Rini ehti nähdä, kun juoksin Neven kanssa pois hallista radan jälkeen - sehän sitten radalle päästessään totesi, ettei töitä jouda tekemään, kun mamma karkasi paikalta ;) Aino sai napakalla ohjauksella Rinin kuitenkin hanskaan, ja vaikka Kuningatar olikin vähän kuutamolla, oli radalla hyviäkin pätkiä. 1-luokkien vaativalla radalla meno alkoi jo olla sitä, mitä pitikin, ja tuloksena 15vp kahden riman tiputuksesta ja keppien aloitusvirheestä. Tällä tuloksella Aino ja Rini pääsivät palkintosijoillekin, moni muu kun hyllytti vaativalla radalla :) Saman radan uusintakierroksella tuli hylky, mutta vaativat paikat menivät erinomaisesti. Tilanne näyttää vahvasti siltä, että Aino saa jatkaa Rinin kanssa liitelyä jatkossakin, mä voin sit jatkaa sekoiluani Rinin kanssa, jos ja kun Aino sen saa kakkosiin nostettua :D

Videomateriaalia möllikisoista on tulossa, jahka saan videot itselleni :)

Kävimme vielä konkariratojen aikaan Hildan kanssa hallilla hakemassa sinne jääneen Rinin manttelin, ja Hilda pääsi riekkumaan Piika-bortsun kanssa. Kaksikolla näytti olevan sen verran hauskaa keskenään, että sovittiin Tiinan kanssa menevämme lähitulevaisuudessa riekuttamaan kaksikkoa uudestaan :) Hildalle tekeekin vallan hyvää päästä välillä harjoittelemaan koirien kieltä ja tapoja muidenkin kuin vain oman lauman koirien kanssa!

Perjantaina olisi aika suunnata takaisin Joensuuhun - mulla alkaa kesätyöt tämän kuun viimeinen päivä, joten sitten ei vähään aikaan päästä kotikonnuilla käymään.