Kirjoittelin eilen keskiviikon treenit ylös, mutten sitten muistanut kirjoittaa, mitä tehtiin eilen sisällä. Dementia iskee näköjään nuoriinkin.

Kaikki lähti oikeastaan siitä, että otin autosta matkaan Nevelle kesällä ostamani noutokapulan, jotta ryhtyisin treenaamaan sen kanssa ensin sisätiloissa kapulan pitoa. Eilen sitten tartuin tuumasta toimeen ja oikeasti treenasin.

Otin ensin kapulan tuontia eteen niin, että istuin tuolilla. Neve osasi hyvin tuoda kapulan oikealle paikalle, ja pienten apukäskyjen avulla sain sen pitämäänkin kapulaa melkoisen hyvin. Kokeilin aika monen toiston jälkeen seisoa ja tehdä muuten samaa, mutta sitäpä ei sitten meinattu osatakaan. Saan siis sisätreeneissäkin unohtaa ihan suosiolla istuallaan treenaamisen, sillä sen Neve kyllä hahmottaa.

Toisena juttuna treenattiin eteen tulemista, ja Neve yllätti mut positiivisesti osaamalla jossakin määrin jopa hakea paikkaa. Toistoja pitää vaan tehdä enemmän, sillä sivulletulo vetää takapuolen herkästi vinoon.

Rinin kanssa tein kaukojen vaihtoja. Kaikki liikkeet se osaa, mutta eteneminen on meidän ongelma. Täytyy vain harjoitella lisää, sillä harjoituksen puutettahan tämä vain on. Puolen metrin matkasta Rini osaa käyttää oikein takapäätään seiso-istu -vaihdossa, joten tästä lähdetään liikkeelle ;) Kunhan huomiset hakukisat ovat ohi, voimme perehtyä tokoon taas. Pitkä tauko tokosta on tehnyt tehtävänsä: nyt tuntuu, ettei voittajan liikkeiden työstäminen ole päänsärky, vaan se voisi olla jopa hauskaa ;)

Rini pääsi myös harjoittamaan takapäänsä käyttöä. Rini työstää sitä huomattavasti paremmin kuin mitä se joskus on työstänyt, mutta harjoitus tekee mestarin. Seuruutin lyhyitä pätkiä peruuttaen seinän vieressä, ja Rini toimi musta aika hienosti.

Iltapäivästä lähdimme Ellin ja koirien kanssa metsään tekemään Rinille rullailmaisua, samalla tuli tehtyä esineruutuakin. Esineruudun sijaan kyllä vois puhua esinekaistaleesta, sillä kun tallaajia ei ollut kuin kaksi, halusin panostaa, että ruutu olisi kunnolla tallattu. Tallausapuna olivat myös Mio ja Neve. Kaistaleelle tuli mittaa vajaa 10m, mutta syvyyttä varmaan n. 60m, esineitä sinne viljeltiin runsaasti.

Neven kanssa halusin kokeilla, miten se kestää, jos en mene sen kanssa ruutuun. Lähimmät esineet olivat n. 20m päässä lähetyslinjalta. Lähetin Neven ruutuun ajatellen, ettei se varmaan muista koko juttua, mutta epäilin sitä ihan turhaan. Neve irtosi heti n. 15m päähän ja alkoi etsiä, ja kun mitään ei löytynyt, se lähti itsenäisesti etenemään syvemmälle alueelle. Pian se löysikin lapasen, ja kun kehuin sitä esineen merkkaamisesta, Neve nappasi sen suuhunsa ja tuli iloisesti juosten luokseni. Taitava Nessuuuu! Lähetin sen vielä uudestaan ruutuun, mutta Neve ei enää niin hyvin hakeutunut alueella syvemmälle. Menin sen avuksi vähän syvemmälle ruutuun ja lähetin sieltä uudestaan, ja Neve palasikin pian luokseni yksinäinen crocs suussaan :)

Rinin kanssa aloitimme ukkojen etsinnällä. Tarkoitus oli saada pomminvarma onnistuminen, joten lykkäsin kiintorullan kaulaan, mutta kaksi ensimmäistä ilmaisua otettiin irtorullilla. Elli oli vaihdellen 30-50m etäisyydellä keskilinjasta. Maasto oli niin selkeää, ettei Rinin juurikaan tarvinnut etsiä, mutta etsiminen ei ollutkaan treenin tarkoitus. Irtorullailmaisut toimivat moitteettomasti enkä havainnut Rinin ilmaisuissa mitään epävarmaa. Otimme väliin ilmaisun kiintorullalla. Rini mietti hetken Ellin luo päästyään, mutta nappasi sitten rullan ongelmitta suuhunsa ja teki ilmaisun oikein. Otimme vielä toisen kiintorullailmaisun perään, ja sekin sujui hyvin, joten sain itselleni mielenrauhan ;)

Rini toi esineruudusta ensimmäisellä pistolla muistaakseni myös lapasen, toisella kukkaron. Kolmannella pistolla se irtosi hyvin ja teki töitäkin, mutta yritti mm. napata meidän ruutumerkin puusta tuodakseen sen. Menin sitten avuksi ruutuun, jotta Rini irtoaisi riittävän pitkälle, ja neiti toi mulle pienen peltisen rasian. Otin vermeet pois päältä, mutta jäimme Rinin kanssa vielä ruutuun tarkistaaksemme, ettei sinne jäänyt esineitä. Lopuksi leikimme Rinin kovasti rakastamalla lussupallolla.

Huomenna suunnataan sitten Mikkeliin niihin kisoihin. Vielä ei jännitä, mutta katsotaan, mikä on fiilis huomenaamuna.