Viikonloppuna on treenailtu suhteellisen ahkerasti. Eilen ajeltiin Kepposen kanssa Pärnälle vähän treenailemaan. Ennen treenejä käveltiin kuitenkin kiva lenkki Pärnän maastoissa.

Neven kanssa aloittelin vaihteeksi, jottei se ainakaan jäisi paitsioon. Aloittelin vireenlaskuharjoituksella, jolla ollaankin saatu hyviä tuloksia aikaan. Vein Neven paikkamakuuseen ja kävelin kisamatkan päähän. Mukana olleet Elisa ja Eve juoksentelivat Neven lähettyvillä ja kalkattivat häiriönä, Neve ei ollut siitä moksiskaan. Lopuksi pyysin Kepposta huutelemaan luoksetulokäskyjä. Kerran Neve karkasi, mutta kun palautin sen takaisin paikkamakuuseen, se pysyi paikallaan kuin tatti :)

Seuraamisessa jatkettiin tutituslinjalla. Paikka on siirtynyt taaemmas hyvin, mutta en vielä ryhdy testaamaan, miten pitemmässä soitossa seuraamiselle kävisi. Meillä oli myös pieni henkilöryhmä, tutituksella Neve ei ainakaan sen ihmeemmin ihmisistä ottanut häiriötä.

Muistuttelimme mieleen liikkeestä istumista. Nevellä meni taas kuppi nurin: viime viikolla sen seuraaminen pistettiin syyniin, ja nyt ei kelvannutkaan enää seisominen eikä maahanmeno! Tein avustettuna istumisia, mutta uuden asian treenaaminen vaati Neveltä niin paljon, että se oli laitettava autoon huilimaan lopuksi tekemäni luoksetulon jälkeen.

Rinin kanssa tehtiin kisamuotoinen tottis. Otettiin lyhyt paikkamakuu kera paukkujen, ei mitään sen ihmeempää reaktiota. Seuraamisessa kontakti laski paukun aikaan, mutta hyvin Rini korjasi itse. Vähän alkoi edistää täyskäännöksen jälkeen, mutta paikka korjaantui vasemmalle käännöksessä. Henkilöryhmässä ei mitään sen ihmeempää, mutta harvemmin sillä tuttujen ihmisten kanssa...

Jäävät liikkeet menivät ihan oikein, luoksetulo oli vauhdikas ja Rini tuli eteen hyvin tiiviisti :) Kehuin sitä matkalla noutokapulalle, ja Rini loikki onnellisena vierelläni ja teki hyrriä. Hömelö otus ;)

Noudossa ei mitään moitittavaa, siinä ei ole mitään ylimääräistä. Luovutus hitusen vino, mutta Rini korjaa kyllä pyydettäessä. Hieman ennakoi sivulletuloa.

Metrinen hyppy meni ilman kolinoita, kun vaan muistaa mennä tarpeeksi lähelle estettä. Vino palautusasento oli taas, mutta tilaa on hypyn jälkeen niin vähän, että hankalaahan se on. Vinoeste oli mallikelpoinen suoritus. Eteenlähetyksessä oli wubba palkkana, se vietiin paikalleen Rinin huomaamatta. Rini bongasi ison kiven kentän reunassa, ja vaikka yritin ottaa lähetystilannetta uudestaan, melkein arvasin, että kivelle se suuntaa kuitenkin. Niinhän se teki, mutta yllättävää oli, että Rini korjasi menosuunnan sen jälkeen oikeaksi! Sattumoisin menolinja sattui suoraan wubballe, joten siihen oli hyvä lopettaa :)

Tänään treenailtiin lisää Pärnällä, ensin käytiin kuitenkin tunnin lenkki ja etsittiin sieniä. Kun aikaa jäi vielä ennen haun pienryhmän tottistreenien alkua, treenasin Neven siinä odotellessa.

Neven kanssa aloiteltiin taas tuttiseuraamisella, se vaikuttaa ihan hyvältä. Välillä paikka tahtoo lipsua liian eteen, mutta kun siihen heti puuttuu, Neve korjaa kyllä. Aloittelin sen kanssa jo saksalaisen täyskäännöksen tekemistä, mutta sitä saadaan vielä treenata jonkin aikaa ;)

Liikkeestä istuminen tuli tänään paljon paremmin, joskin hidastin kävelytahtia ihan huomattavasti helpottaakseni. Välillä Neve yritti tarjota seisomista, mikä oli odotettavissakin, mutta kun palkka tulee vain istumisesta, niin sieltä se istuminenkin vielä muistui.

Liikkeestä maahanmenon otin siihen perään, se tuli istumista luontevammin, varmaankin vanhasta muistista. Luoksetulo oli vauhdikas nevemäiseen tapaansa, mutta eteen istuminen on vielä melkoinen ihmetys.

Tottiksiin ei sitten osallistunut meidän ryhmästä kuin Mika Lyytin ja Heta Onnin kanssa. Otin Neven vielä paikkamakuuseen siksi aikaa, kun Onnin kanssa treenattiin hyppyä. Kävin palkkaamassa pariin otteeseen, Neve pysyi paikallaan oikein hyvin.

Rinin kanssa tehtiin jälleen kisamuotoinen tottis, aloitettiin taas paikkamakuulla. Lyyti teki tottista samaan aikaan. Paukkuun ei koira tainnut paikkamakuussa taaskaan sen koommin reagoida, makuut meni muuten ihan entiseen tapaan.

Seuraamisessa Rini vähän haahuili, se teki ihan hyviä pätkiä, mutta joka suoralla oli myös vähän huonompi pätkä. Paukusta en usko sen johtuneen, mikä sit lienee ollut.

Jäävät liikkeet menivät ihan oppikirjan mukaan, luoksetulokin oli hyvä. Rini taas pomppi ja riemuitsi matkalla noutokapulalle.

Nouto oli hyvä, mutta ennakoi sivulletulon. Metrisellä oli taas kauniit hypyt suuntaansa, vino luovutus. Vinoesteellä ei mitään erityistä.

Eteenlähetys muuten hyvä, mutta koira olisi voinut edetä vielä hitusen eteenpäin ;) Toisella käskyllä meni maahan.

Esineruudussa Rini teki ihan hyviä pistoja, muutama tyhjäkin sinne sekaan mahtui. Kolme esinettä nostatin, hyvin oli esineruutu muistissa, vaikka edelliskerrasta on taas aikaa. Esineruutuun jäi Rinin jälkeen vielä kaksi esinettä, joten puin Nevelle liivit päälle ja lähdin sen kanssa partioimaan ruutuun. Ensimmäistä esinettä etsittiin jonkin aikaa, kun mulla ei ollut tarkkaa käsitystä, missä päin ruutua esineitä oli jäljellä. Neve kuitenkin löysi nahkakukkaron ja toi sen mulle, joten siitä palkkasin kehuilla ja nameilla. Toinen esine (pieni lapanen) löytyi sit jo helpommalla, siitä palkkasin myös.

Mukavasti menneiden treenien päätteeksi koirat ovat viihtyneet hyvin aitan uudella sohvalla ;)