Tänään treenattiin jo vähän isommalla porukalla Linnunlahden kentällä, kun Marin (Hatti) ja meidän lisäksi joukkoon liittyi Moona (Watti) dobberi-Jykän kanssa. Kiirustahan tuo tahtoi pitää, että töistä ehdittiin treeneihin, vaan ehdittiin onneksi.

Rini pääsi tällä kertaa ensin tottistelemaan. Otin vähän seuraamista, siinä ei mitään tavallisesta poikkeavaa eli hienoista edistämistä kummempaa. Kunhan mun resurssit kestää hinkata samoja asioita kahden koiran kanssa (kummallakin pitäisi tietysti olla omat ongelmansa), niin pitää tehdä Rinin kanssa sama seuraamiskoulu kuin Nevellä nyt on meneillään.

Jäävistä tein vain liikkeestä maahanmenon ja siitä luoksetulon. Tänään maahanmeno sujui jo niin kuin kuuluukin - nopea maahanmeno, ja kävin siitä vielä palkkaamassa. Luoksetulo oli erinomainen :)

Metristä hyppyä tehtiin muistellen edellisen päivän oppeja. Laskin mielessäni viiteen ennen kuin lähetin koiran heittämäni kapulan perään, ja Rini teki historian kauneimmat hypyt molempiin suuntiin: ei kolahduksia, ei edes kosketusta, vain puhdasta kaunista ilmavaa liitoa :D Tästä ei hyppy enää parane!

Lopuksi valmistelin Riniä eteenlähetykseen olevinaan heittämällä wubban, ja kun Rini havaitsi, ettei lelu lentänytkään, ja kääntyi minuun päin, käskin sen maahan. Maahanmenosta lensi heti palkka. Pari toistoa, joiden jälkeen koira autoon ihmettelemään.

Neven kanssa jatkoimme pelkän seuraamisen linjalla. Moona ehdotti, että muistuttaisin Nevelle tutittamista, jottei se heti palkan saatuaan sinkaisisi eteenpäin. Se saikin Neven pysymään huomattavasti nätimmin oikealla paikalla. Teimme tänään jo pitempää pätkää tutituksen avulla, ja paikoitellen se tuntui jo ihan hyvältä :) Tätä tehdään nyt kyllä niin pitkään, ettei toivon mukaan ihan heti tarvitse näihin uudestaan palata. Palkkauksessa pitää muistaa, että Neve pikemminkin hakee minun kädestäni palkan (minä vain aukaisen käden nyrkistä) eikä niin, että vedän palkatessani koiraa eteenpäin. Käsi riittävän taakse, en saa hyväksyä siltä, että se hakeutuu liian eteen.

Rinin kanssa otin lopuksi vielä pelkän eteenlähetyksen. Koko kesä ollaan tehty niin, että edessä on aina palkka, tänään ensimmäinen kokeilu ilman palkkaa. Rini haki valmisteluissa lähetyssuunnan ihan oikein, ja ennakoi seuraamisosuudessa eteenlähtöä. Kun lähetin, Rini lähti kuin tykin suusta ja irtosi juuri niin kauas kun halusinkin sen irtoavan :D Maahan meni vasta toisesta käskystä, vauhtia oli niin paljon. Jes! Näitä lisää, sopivassa suhteessa palkan kanssa ja ilman :) Ennen eteenlähetystreenejä on hyvä tehdä wubban huijausheittoja ja heittää palkka vasta maahanmenon jälkeen.

Tänään tuli postissa viikonloppuna tilaamani starttipistooli. Kun ei laina-aseella tullut koirille kertaakaan paukuteltua, kenties omalla olisi vähän aktiivisempi? Rinille pitäisi muutenkin tehdä enemmän ja enemmän kisamuotoisia treenejä, myös paukkujen kanssa. Aluksi pitää toki muistutella mieleen, mitä paukusta seurasikaan.

Ja jos joku ihmettelee Hattia ja Wattia, niin todettakoon, että Hatilta saa hyviä neuvoja, Watilta myös, mutta pistäpä nämä kaksi yhteen (HattiWatti), niin neuvot on jo gurujen luokkaa ;) Kiitos siis molemmille treeniseurasta sekä minua paljon viisastuttaneista treenivinkeistä!