Eilen treenailtiin tokoa Ellin takapihalla, kun kentän olivat varanneet ensin taakanvetäjät, sitten pesäpalloilijat. Aloiteltiin paikkamakuulla, johon otin Neven. Aloitettiin viimein vähän haastavamman paikkamakuun treenailu, menin puskan taakse piiloon. Puska oli hyvä piilopaikka, kun näin sieltä koiran koko ajan, mutta koira ei todennäköisesti nähnyt minua ;) Alkuun Neve oli vähän levoton, joten annoin lisäkäskyn pysyä maassa. Kun Neve rauhoittui, kävin palkkaamassa sen välissä. Menin vielä joksikin aikaa piiloon, Neve makasi maassa ihan rauhallisesti. Lopuksi taas rauhallinen palkkaus.

Neven kanssa treenailin perusasentoa, sivuaskeleita ja paikalla käännöksiä. Neve työstää todella hyvin, näitä pitäisi sen kanssa tehdä vaan paljon. Tehtiin myös luoksetuloa, vauhti ei edelleenkään ole ongelma. Eteen tulemista pitäisi treenailla, sitä ryhdyttiinkin pohjustamaan hyvin lyhyellä matkalla. Pitää vielä muistutella kotona sisätreeneissä eteen tulemisen ideaa, niin josko se siitä.

Hyppyä treenattiin myös avoimen luokan tyyliin, Neve istui hienosti, mutta jäi aika lähelle estettä. Ennen kuin treenaan seuraavan kerran, mun pitää ensin selvittää itselleni, haluanko koiran tulevan eteen ja siirtyvän siitä sivulle vai menevän suoraan sivulle.

Rinin kanssa tehtiin vähän seuraamista, noutoa, hyppynoutoa, luoksetuloa, eteenlähetystä, tunnaria ja kaukoja. Seuraamisessa edisti taas, mutta tiiviisti kulkee vierellä ja kontaktikin pitää aika mukavasti. Noudoissa oli vauhtia, palautusnopeus oli yhtä nopea kuin kapulalle mentäessä ;) Piti luoksetulolla testata, riittääkö vauhti sinne asti. Tahti oli ihan reipas, mutta vähän hiimailun makua kuitenkin. Rinille on nyt jotenkin jymähtänyt, että vaikka käsken sen maahan, se nousee istumaan ihan itsekseen. Tuntuu haastavalta sitä kitkeä pois. Useammin treenaaminen voisi tietysti olla ihan hyvä lääke ;)

Eteenlähetyksessä keskustelimme vähän, kumpi meistä tietää paremmin palkan sijainnin. Rini lähti ensimmäisellä lähetyksellä hyvin, mutta juuri ennen palloa kaarsi vasemmalle marjapuskien taakse. Kutsuin pois ja uudella lähetyksellä meni pallolle asti. Rini on alkanut irrota paremmin eteenpäin, vaikkei näekään, että palkkaa viedään.

Kaukoissa palattiin takaisin lähtöpisteeseen. Vaihdot ovat mielessä, mutta se edistäminen... Tehtiin maahan-seiso-maahan -vaihtoja useampi sessio namilla tutittamalla. Mun pitää vaan itseni motivoida tähän jotenkin...

Tunnarissa oli myös vähän unohduksen merkkejä ilmassa. Rini mälväili kapuloita ja toi väärää kapulaa useamman kerran. Lyhennettiin matkaa reilusti, mutta sekään ei tahtonut auttaa. Vire oli liian korkea, vaikka nurmella tehtiin. Oma löytyi kuitenkin lopulta, mutta varmuutta ja oikeaa työskentelyvirettä tähän tarvitaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna tein kyllä typerästi, että koiran ollessa vauhti päällä pistän sen tekemään tunnaria, joka vaatii rauhallista työskentelyä.

Olen alkanut suunnitella treeniohjelman tekoa kesäksi, jotta saataisiin suunnitellusti treenattua vähän kaikkea. Jos mielitään päästä Amarilloon syömään elokuussa, niin pitäisi oikeasti saada paljon aikaan etenkin kaukojen ja tunnarin saralla ;)