Eihän tässä enää muuta kuin agilityä jaksa treenatakaan ;)

Eilen olin tappopäivässä töissä 7-21, joten Rinin agilitytreenit jäivät väliin. Ja siis tosiaan jäivät väliin koirasta riippumattomista syistä, sillä Kuninkaallinen Korkeutemme Kuningatar Rini ei ole suvainnut vieläkään aloittaa juoksuaan. Ihmettelisin, jos jaksaisin, kun neiti on aina ollut lähes kellontarkka. Toisaalta uumoilin jo vuoden lopussa, kun karvanlähtökään ei alkanut, että mikähän juttu tää oikein on. Noh, kaipa ne sitten omalla ajallaan alkavat - todennäköisesti heti, kun lakkaan kyttäämästä niiden perään ;) Musta kyllä tuntuu, että tytöt ovat vasta viimeisen viikon aikana alkaneet merkkailla lenkillä tiheämmin, joten voihan se olla, että niitä juoksuja tosissaan sit kans odotellaan...

Mutta asiaan, käytiin aamulla likkojen kanssa omalla ajalla treenailemassa agia, kun tänään mulla oli meno iltavuoroon. Neven kanssa aloittelin, tehtiin rengasta, A:ta, puomia ja putki-hyppy-putki -pätkää. Rengas oli ajatuksena muhinut lisää, tänään se onnistui myös siltä vaikeammalta puolelta. Välillä Neve yrittää vielä pääsyä renkaan alta, mutta kunhan tätä tarpeeksi pitkään hihnassa tehdään ja vahvistetaan, niin eiköhän se sieltä.

A:n ylöstulokontaktin otto oli tänään pääasiallisesti rauhallista. Heti kokonaisen A:n tekemisen jälkeen kyllä näkyi, että Neve selkeästi odotti seuraavalla ylöstulokontaktilla A:n suorittamista loppuun saakka. Alastulokontakti on tässä vaiheessa huomattavasti sujuvampi ja siistimpi, mutta niin sen varmaan kuuluu ollakin.

Puomin ylöstulokontakti oli todella nätti, Neve pysähtyi siihen paljon paremmin kuin A:lle. Sen sijaan viime kerran keinu taisi neidillä olla vielä mielen päällä, sillä katsoin sen kyräilevän ylhäällä kävellessä vähän sen näköisenä, että jännittää. Kun yritin ottaa toiselta puolelta, Neve hyppäsi jo ylösmenopätkällä alas. Otin namin kaveriksi, kun sen avulla on aiemminkin selvitty hankalista tilanteista. Neve meni namin kanssa puomin oikein nätisti, seuraavan kokeilin ilman namia ja se meni ilman mitään kyräilyjä tai jännäilyjä :) Pitää siis tehdä puomia, mutta sitten aikanaan myös keinua, ja ehkä vielä keinuakin namin kanssa.

Putki-hyppy-putki -pätkä oli Rinin radasta (esteet 6, 7, 8), joskin toiseen suuntaan. Tarkoituksena oli harjoitella putkeen irtoamista ja vähän ohjaamistakin ;) Ensimmäiseen putkeen Neve meni hienosti, mutta putkesta tullessa huomasi, että Neve oli tottunut siihen, että rata jatkuu aina suoraan - se katsoi kyllä minuun päin, mutta kroppa veti ihan toiseen suuntaan ;) Toisella yrityksellä pidin koko ajan ääntä Neven ollessa putkessa ja sain täpärästi Neven kääntymään hypylle. Hypyltä Neve meni seuraavaan putkeen tosi hienosti. Kerta kiellon päälle vielä, saatiin vauhtia ja varmuutta hieman lisää. Siitä megalopalkka ja Neven treenit olivat pulkassa.

1302027018_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rini ei antanut armoa sitten tippaakaan, vaikka toisaalta turha sitä oli odottaakin. Ensimmäisellä kerralla hyppysuoralla kaksi ensimmäistä hyppyä Rini suoritti rimaa hipoen, mutta kolmannesta tuli rima matkassa ihan mennen tullen. Jatkoin kuitenkin eteenpäin, viimeinen hyppy ja sieltä meno kepeille sujui hyvin. Ongelma tuli vasta 9-hypyllä, kun kokeilin siihen niistoa, mutta lähdin peruuttamaan sen sijaan, että olisin jatkanut suoraan eteenpäin. Rini hyppäsi hypyn uudestaan takaisinpäin, siihen keskeytin. Otimme uudestaan alusta asti, rimat pysyi paremmin ylhäällä, mutta aika täpärästi ja hilkulla... Kepeille olisin voinut viedä paremminkin, mutta eihän sillä mun laadilaadilaa-asenteella voinut sellaisiin asioihin petrata - tarpeeksi oli tekemistä, että sai jotakuinkin pysyttyä koiran perässä.

Toitolla 9-hyppy meni hienosti ja sain Rinin ohjattua jopa A:lle. A:lla hieno alastulokontakti, Rini suorastaan lensi renkaalle, hienosti haki seuraavan hypyn ja humpsahti pussiin. Jäin vähän liikaa jälkeen, joten rima 14 tuli alas. Koiran hypätessä viimeisen hypyn ohjaaja alkoi olla jo kaikkensa antaneessa tilassa. Kaikkinensa kiva rata, mutta jostain tuohon koiraan pitäisi kyllä jarru löytää.

Tänään oli siis iltavuoro töissä, Neven agitreenejä ei olisi ollut muutenkaan, kun Jat-tilassa pidettiin Jatpailut. Harmi, kun ei päästy osallistumaan agimölleihin, mutta eiköhän näitä vielä kevään mittaan tule lisää. Huomenna on vuorossa vielä iltavuoro, mikä on ihan kiva juttu, sitten kaksi aamua ja yövuoro, sitten olisi harjoittelun ensimmäinen puolisko kasassa! Toinen mokoma on kyllä vielä edessä, mutta aina helpottaa tietää, että pääsee puolivälin yli ;)