1301506309_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suoraan asiaan, sanoi Tanskanen harjoittelukiireidensä keskeltä. Maanantaina päästiin Rinin kanssa vielä liitelemään, kun ei neidin mielestä ollut vielä juoksujen aika. Rata oli ihana, mutta kyllä siinä piti kiirettä monessa kohtaa. Homma kaatui paikoitellen oikeastaan siihen, että siinä, missä ohjaaja halusi painaa jarrua, Rini painoi kaasua ;)

Rata meni hienosti ja oppikirjan mukaan keinulle asti, mun ohjauksessa tuli ratkaiseva virhe kuitenkin jo keinua edeltäneellä renkaalla. Keksin jostakin ryhtyä varmistelemaan rengasta, ja siinä jäin sitten auttamattomasti jälkeen, kun koira sinkaisi eteenpäin keinulle. Keinun alastulokontakti on epävarmin, ja sehän tyssäsi - koira teki lentokeinun ja painalsi eteenpäin edessä olleelle hypylle. Otin uudestaan putkelta ja annoin painokkaamman käskyn keinun alastulolla, siinä koira keksi jo pysähtyäkin tällä kertaa.

Kepeille vienti onnistui hienosti, ja Rini aloittikin kepit upeasti itse. En uskaltanut lähteä muurille päin yhtään aikaisemmin ennen keppien loppua, ettei Rini jättäisi leikkiä kesken. Sitten tapahtui se, mitä en ajatellut tapahtuvan: Rini valitsi renkaan seuraavaksi esteeksi. Keppien alusta otettiin uusinta, Rini oli taas sinkaisemassa renkaalle, mutta ehdin täpärästi kutsua sen pois. Muurilta eteenpäin meni taas hienosti viimeiselle hypylle saakka, jonka ohjaaja tiputti kaatumalla vanhaan virheeseensä eli töksähtäen pysähtymällä viimeisen hypyn kohdalla juuri, kun koira oli hyppäämässä.

Tiistaina mentiin Neven kanssa agiloimaan. Aino antoi ystävällisesti mun valita suunnittelemistaan harjoituksista, mitä me haluttaisiin tehdä. Valitsin tämmöisen:

1301506951_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Harjoiteltiin ensin putkeen lähettämistä ohjaajan ollessa ensimmäisen putken alkupäässä, sitten keskellä, lopuksi ihan putken toisen pään kohdalla. Neven kanssa tätä on kyllä harjoiteltu joskus, mutta siitä on aika kauan aikaa. Neve muisti kuitenkin hienosti, mistä oli kyse. Irtoaminen hypylle onnistui mukavasti, kun muistin ohjata. Ongelmallisin kohta oli oikeastaan pimeään putkeen lähettäminen, Neve meni kyllä pari kertaa oikein putkeen, mutta kääntyi kesken matkan takaisin. Piti käskyttää sitä aika reilusti ja koko ajan, jotta se meni loppuun saakka. Nessunmössy oli myös niin nopea, että se ehti putkesta ulos ennen kuin ehdin sitä olla lähettämässä jatkona olleeseen putkeen. Kun Tanskanen otti jalat vaan kunnolla alleen, niin kyllä mä ehdin vähän vekintapaista tehdä putkien välille, ja siitä Neve lähti hyvin toiseen putkeen.

Yksittäisinä esteinä olivat kepit, A ja rengas. Kepeillä yritin jo itse lisätä vähän vauhtia Neven pujotellessa, aika mukavasti Neve malttoi pysyä rauhallisena ja keskittyä pujottelemiseen. Renkaalla Neve osoitti hienosti pohtineensa asiaa viime viikosta: Neve ei kaahottanut yhtään ja se haki katseellaan heti oikeaa paikkaa, mistä mennä ja hypätä! Rengas ei kyllä onnistunut kuin helpommalta puolelta kaahottamatta, mutta yritän nyt ensin vahvistaa renkaan ajatusta ja sitten taas kokeilla vaikeammaltakin puolelta. Renkaasta tuli kyllä hyvä mieli, tuntui niin mahtavalta, että keksin kokeilla tätä opetustapaa Nevelle!

A:llakin oli tapahtunut hienoa kehitystä: Neve meni edellisviikkoa huomattavasti rauhallisemmin ylöstulokontaktille ja pysähtyikin siihen aika hyvin. Alastulolle Neve pysähtyy aika luonnollisesti, mutta työtähän tämä vielä paljon vaatii. Pitäisi vahvistaa muitakin kontakteja. Olisi kiva, jos ehtisi tässä vähän vielä treenailla ennen juoksuja, jotta voitaisiin jättää asioita hautumaan :)

Muutenpa täällä on kaikki ennallaan. Ollaan käyty lenkkeilemässä vähän mun jaksamisen mukaan, kolmas viikko harjoittelua menossa ja puhti tuntuu olevan ihan lopussa. Mutta eiköhän tämä tästä. Rinin juoksuja odotellaan alkavaksi hetkenä minä hyvänsä, mutta toistaiseksi neiti pitää mua vielä jännityksessä. Huomenna on vuorossa iltavuoro (luojan kiitos, saa nukkua pitempään! :D) ja perjantaina pitää varmaan mennä aamuun suunnitellun iltavuoron sijasta, sillä lauantaina tulee vieraita kotopuolesta ja pitäis varmaan kehitellä jotain tarjottavaa! Tässä nää viikot ja päivät omalla painollaan vierivät eteenpäin.

Neven kanssa kokeilin muuten viikonloppuna taas, miten nouto luonnistuisi, ja Neve nouti lähes esimerkillisesti! :D Kohta mikään muu kuin puuttuva BH-koe ei pidättele meitä poissa pk-puolen kisoista, pitää niitä tokokisoja varmaan myös katsella uusin silmin xD