Eilen kävimme Rinin kanssa näyttelyturkki yhä sädehtien avaamassa vuoden kisakauden agilityn saralla, kun oli ihan tässä kotinurkilla kisat. Olimme ekaa kertaa Wüthrichin radoilla, joista ensimmäinen oli kuin meille tehty, toinen vähän haastavampi, mutta molemmista tykkäsin tosi paljon. Näissä kisoissa yllättäen maksit aloittivat, joten ei ollut liiemmin aikaa katsella muiden suorituksia etukäteen - olimme nimittäin Rinin kanssa jo kuudensia suoritusvuorossa. Tuntui tosi kummalliselta, kun tähän saakka olemme aina olleet siellä jossain maksien jälkipäässä, ja tavallisesti ehtii jo vähän minien ja medien suorituksia katsellessa miettiä omia ohjauskuvioita! ;)

Menimme jo tuntia ennen kisojen alkua kisapaikalle, vaikka asutaan näin lähellä. Anne ja Mari olivat Talan ja Jiron kanssa läheisellä kentällä kävelemässä, joten tungimme Rinin kanssa mukaan lämmittelykierrokselle. Mukavasti aika menikin jutellessa ja koirien touhuille naureskellessa!

Ensimmäinen rata tuntui todella hyvältä ohjata, vaikka treenit ovat jääneet vähälle - tällä kertaa meistä riippumattomista syistä. Koko viime viikon piti niin kovia pakkasia, että kaikki treenit oli peruttu, eikä sitten kylmään halliin tointanut itsekseenkään lähteä treenailemaan. A-kisarata oli todella suoraviivainen, joten sitä tiesi jo etukäteen valmentautua henkisesti, että kohta mennään lujaa. Rata alkoi suorassa linjassa olevilla kahdella hypyllä ja puomilla. Arvelin ensin, että menen puomille asti Riniä kutsumaan, mutta kuulostelin jo ennen ensimmäisen hypyn ohi kävelemistä, että Rini tulee ryysimällä ihan varmasti läpi, jos menen niin kauas. Kutsuin sen sitten mukaan jo ensimmäiseltä hypyltä, mutta sekin oli liikaa. Rini hyppäsi molemmat hypyt todella kaukaa ja käytännössä veti rimat matkaansa jo rintakehällään. Alkuryysimisen piikkiin meni myös puomin alastulokontakti, jonka neiti jätti ottamatta - loppurata tehtiinkin sitten ihan tyylipuhdasta suoritusta. Tuloksena A-kisaradalta siis 15 vp. Ihanneaika oli liki 150m pitkällä radalla 50 sekuntia, meidän aika oli -14,18 xD Meidän kisapäivän ensimmäiseksi radaksi ihan törkeän hyvä suoritus, muistelen edelleen kauhulla viime vuoden lopussa olleiden Laukaan kisojen ensimmäisen päivän ensimmäistä rataa...

Toista rataa odotellessa kävimme kävelemässä ja pitämässä vähän hauskaa Rinin kanssa. Ehdin takaisin halliin juuri parahiksi seuraamaan toisen radan rakennusta, ja jo alkuvaiheessa huomasi, että se oli teknisesti paljon vaativampi kuin ensimmäinen. Näin radalla meille paljonkin mahdollisia hyllyn paikkoja, joten rataan tutustuessa yritin ankarasti pohtia, miten pelastaa tilanteet.

Itse radalla Rini oli paljon kiihkeämpi ensimmäiseen rataan verrattuna - sen tietää jo siitä, jos Rini alkaa rataa suorittaessa louskuttaa, kun se tavallisesti tekee töitä ihan hiljaa. Kyllä se lapasessa juuri ja juuri pysyi, mutta aika täpärästi. Toisaalta myönnän, että mun käskyt olivat myös vähän myöhässä. Pitäisi joskus muistaa kokeilla, miten Rini kiihkotilassaan reagoi, jos käskyttäisin vielä napakammin.

Toisella radalla tuntui, että rimoja paukkui ja kontaktivirheitä sateli, joten odotin suorituksesta hyllyä, vaikkei kieltoja tullut eikä vääriä esteitäkään. Olin siis todella yllättynyt, kun menin myöhemmin katsomaan tuloksia, ja tulostaululla seisoikin taas 15 vp. Kivaa, kun kisoista saa niitä pieniä lappuja, joihin merkitään suoritusvirheet, sieltä pystyin myöhemmin lunttaamaan, että kaksi rimaa putosi ja A:n alastulolta tuli kontaktivirhe. Ihanneaika oli muistaakseni 54 sekuntia lähes 160m pitkällä radalla, meidän suoritusaika -15,53 xD Ei meillä taida tuon ajan kanssa tulla ongelmia, sen puhtaan suorituksen tekemisessä sitten kylläkin ;)

Menin kisoihin töihin illaksi kakkosluokkiin ja siivoushommiin, joten kävin heittämässä Rinin nopeasti kotiin ja menin takaisin kisapaikalle. Aussiet olivat upeasti edustettuina kakkosten kisoissa, eikä yksistään määrältään vaan myös tuloksiltaan! Onnea siis kaikille tutuille, kylläpä oli mahtavaa seurata upeita ratoja! :)

Illalla sitten pidettiin vielä Rinin valiobileet 1/? pienellä kaveriporukalla suklaakakun, pizzan, limpparin ja leffan merkeissä :) Seura oli ensiluokkaista ja Ainon suklaakakku taivaallisen hyvää, kiitos siis vielä kerran kaikille!

1298280235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä Rini uuden hienon ruusukkeensa kanssa ;)