Selasin ihmeissäni blogin vanhempia päivityksiä läpi - en näköjään viime vuonna ollut blogiin kirjoittanut meidän tavoitteita ja toteumia. Noh, korjataan virhe tänä vuonna ja kirjoitetaan tännekin ylös, tässähän ne tän vuoden tavoitteet tulee käytyä uudelleen läpi.

Rinin tavoitteet vuodelle 2010 olivat:

TOKO:
TK3, sen jälkeen varsinainen toko jää joksikin aikaa tauolle. Tauon aikana perehdytään alokasluokan tottikseen.

TK3 jäi tänä vuonna saavuttamatta, ihan ihmeissäni katsoin meidän tokokisoja Rinin kanssa - me ei käyty kuin yhdessä tokokokeessa koko vuonna. Sieltä tuloksena 3-tulos, läheltä aina liippaa vaan ei kohdilleen ole toistaiseksi vielä sattunut...

PK:
kisoihin haussa ja jäljellä, tavoitteena koularit molemmista

Hakukisoihin ei tänä vuonna ehditty, sen verran hankaloitti parhaimpaan kisakauteen sijoittuneet juoksut. Treenitkin jäi haun osalta vähän liian vähälle, että olisin kehdannut vain lähteä onnea kokeilemaan.

Jäljellä sen sijaan kisattiin kerran ihan mukavin tuloksin: kotiintuomisina saattiin JK1 vahvalla kakkostuloksella.


VEPE:
katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi (jos nyt saatais ensi alkuun laji taas mukaan repertuaariin)

Vepeä me ei tehty kuin Vaalan aussieleirillä, jossa kylläkin muistettiin taas, miten kivasta lajista onkaan kyse :) Voi että, kun olisi oikeasti vielä joskus aikaa puuhailla tämänkin lajin parissa...

AGILITY:
starttaus ainakin möllikisatasolla

Agilityn saralla saavutimme tänä vuonna kaikkein eniten: olin vielä keväällä sitä mieltä, ettemme starttaa tänä vuonna missään kisoissa... Mieli kuitenkin muuttui ja starttasimme virallisissa kisoissa heinäkuun helteiden aikaan. Syksyllä saimme ensimmäisen nousunollammekin! Tässä loppuvuodesta kävimme vielä parit startit juoksemassa, eikä niissäkään nollat olleet kovin kaukana.

NÄYTTELYT:
kunhan käydään hurvittelemassa

Näyttelyissä käytiin hurvittelemassa, joskin vähän maltillisemmin kuin viime vuonna ;) Tuloksiakin tuli: Rini sai Tuusniemen näyttelystä toisen sertinsä ollen samalla vielä VSP! Sysmässä valioituminen liippasi läheltä Rinin saadessa vara-sertin. Syksyllä yritettiin muutamassa näyttelyssä vielä kiertää, vaan onni ei ollut vielä myötä.

PAIMENNUS:
käydään kokeilemassa

Kävimme kesällä kokeilemassa paimennusta, ja sehän oli hauskaa! Rini on sen verran pitkälle koulutettu, että siitä joutuu paimenvaistoja kaivelemaan, ja näin jälkeenpäin olen jokuseen kertaan ajatellut, että sen kanssa lähdettiin väärällä tavalla liikkeelle muutenkin. Oli kuitenkin kiva nähdä, miten omat koirat toimii lampaiden kanssa!

Lisänä tietenkin toive siitä, että koira pysyisi terveenä.

Marraskuussa kävimme näyttämässä silmiä Päivi Kallioniemelle, joka totesi Rinin silmät täysin moitteettomiksi. Muuten ei eläinlääkäriä ole tarvinnut vuoden aikana vaivatakaan :)

Neven tavoitteet vuodelle 2010 olivat:

TOKO:
tavoite startata alokasluokassa ja suorittaa BH-koe hyväksytysti

Neven kanssa ei häävit tavoitteet tälle vuodelle ollut, kun se on ollut meillä niin vähän aikaa, vaan etenkin tokon saralla saavutimme mukavia tuloksia tänä vuonna :) Neven kanssa kisasimme tokossa syksyn aikana kahdesti, ja molemmista kokeista tuloksena kirkas ykköstulos :) Se viimeinen oli tarkoitus hakea nyt joulukuussa, vaan kisat jäi käymättä kauhean pakkasen takia. BH-kokeeseen en katsonut meidän olevan ihan vielä valmiita.


PK:
jatketaan jäljen treenausta, ei varmaan kisoihin vielä ensi vuonna

Jälkeä treenattiin kesän aikana Neven kanssa mukavalla menestyksellä. Kisoihin ei päästy puuttuvan BH-kokeen takia, eikä sinne olisi kyllä ollut asiaa vielä muutenkaan.


AGILITY:
aloitetaan harrastaminen alkeiskurssilla (heti alkuvuodesta 2010) ja jatketaan siitä sitten eteenpäin

Neven kanssa kävimme agilityn alkeiskurssin ja jokusen kerran alkeis-jatkokurssia, mutta sen jälkeen agilityn treenaus on ollut hyvin satunnaista, kun treeniryhmämme ei jatkanutkaan toimintaansa enää Muuramessa. Syksyllä päästiin treenaamaan muutamia kertoja, jotka kyllä osoittivat, että Nevellä oli jutut hyvässä muistissa :)

NÄYTTELYT:
käväistään muutamassa pitämässä hauskaa

Kahdessa näyttelyssä Neven kanssa käytiinkin - nimenomaan hauskaa pitämässä. Molemmista tuloksena oli H.

PAIMENNUS:
käydään kokeilemassa

Nevekin pääsi ihmettelemään paimennuksen maailmaa, ja sehän oli Neven kanssa tosi hauskaa! Neve kiinnostui lampaista tosissaan ja sehän osoitti ihan pätevän paimenen ominaisuuksia :)

Toivotaan, että Nevekin saa olla terveenä! Tyttöjen laumajärjestys on ollut toistaiseksi selvä, mutta toivotaan, ettei mitään isompia kahnauksia tule jatkossakaan!

Neven silmät olivat niinikään puhtaat marraskuisen silmäpeilauksen tuloksella, Nevekään ei ole vaivannut eläinlääkäriä sen koommin. Tyttöjen laumajärjestys on pysynyt selvänä, ja musta tuntuu, että se on selkeytynyt entisestään. Pienempiä kahnauksia tulee silloin tällöin, mutta se lienee normaaliakin - äsähtelee ne ihmisetkin aina välillä ;)

*****

TAVOITTEET VUODELLE 2011

RINI
TOKO:
Nyt tai ei koskaan - tavoitteena voittajaluokan ykköstulos!

PK:
Treenaillaan hakua ja jälkeä, kisataan jos ehditään. Tavoitteita pitää kuitenkin aina olla, joten tavoitellaan jäljeltä JK2:sta ja hausta HK1:stä ja HK2:sta.

AGILITY:
Kisaillaan lisää, otetaan hurja tavoite nousta kakkosiin :)

NÄYTTELYT:
Käydään pitämässä hauskaa, muuta tavoitetta tänne lienee turha asettaa.

VEPE:
Olisi kiva päästä aloittelemaan taas, jos aikaa ja mahdollisuuksia vaan suinkin on...

PAIMENNUS:
Käydään huvin ja urheilun vuoksi harrastelemassa lisää, jos mahdollisuus vaan eteen tulee.

Lisäksi toivon, että koira pysyy jatkossakin terveenä ja iloisena omana itsenään. Toivotaan myös, että pentusuunnitelmat toteutuvat ensi vuonna :)

NEVE
TOKO:
Nevelle tavoitteena BH-koe, viimeinen alokasluokan ykkönen ja täten TK1 sekä TK2.

PK:
Jatketaan maastolajien treenausta ja haetaan etenkin jäljelle ja keppien ilmaisuun lisää varmuutta. Jos koira on siihen valmis, kisoihin!

AGILITY:
Takaisin meidän aktiiviseen treenirepertuaariin! Haetaan lisää varmuutta esteille, ohjaajalle parempaa näppituntumaa koiraan ja kivahan se olisi käydä vaikka leikkimielisesti jo kokeilemassa möllikisojakin :)

NÄYTTELYT:
Käydään muutamassa jälleen pitämässä hauskaa ;)

PAIMENNUS:
Tätä lisää, kiitos!

VEPE:
Vepe voisi olla hauska laji Neven kanssa, joten jos mahdollisuus on ja aikaa riittää, olisi kiva päästä kokeilemaan!

Lisänä myös toive, että Neve pysyisi terveenä ja omana iloisena itsenään (eikä koskaan kasvaisi aikuiseksi razz.gif)