Sain illasta aikaiseksi lähteä Killerille treenaamaan. Käväistiin tyttöjen kanssa ensin n. tunnin lenkillä, joka tosin mentiin aika rauhalliseen tahtiin, kun ohjaaja on taas vajaakuntoinen. Aloittelin Neven kanssa.

Tehtiin seuraamista hihnassa ja ilman. Hihnassa Neve seuraa mukavasti, se ei edistä ja pysyy mukavasti mukana. Vapaana seuratessa paikka vähän lipsuu, mutta kun ryhdyin palkkaamaan tuohon polvitaipeen tietämille, paikka alkoi vähitellen korjaantua. Kumma, kun unohtuu näiden alkeiden opettaminen, vaikkei niin pitkä aika ole siitäkään, kun Rinin kanssa alkeita tahkottiin. Jatkossa siis palkkaus aina samaan paikkaan, josko saataisiin sillä paikkaa korjattua ja vahvistettua.

Luoksetulon eteen istumista ollaan tehty liian vähän, mutta jotenkin mulla ei nyt kärsivällisyys riitä koko asian treenaamiseen. Tein Neven kanssa pari kertaa luoksetuloa niin, että se tuli suoraan sivulle, ja se toimi heti - sen verran epävarma juttu se oli Nevelle, että vauhti tippui sen nopeasta luoksetulosta. Asia varmaankin korjaantuu, kunhan vahvistetaan. Luulen, että lähden tässä vaiheessa opettamaan luoksetuloa suoraan sivulle, kun se kerta onnistui niin hyvin.

Lopuksi tehtiin Neven kanssa jääviä liikkeitä takapalkalla. Ollaan harjoiteltu takapalkan ajatusta kotona iltaisin ruokakupin kanssa, aluksi se oli Nevelle todella vaikeaa, mutta nyt treeneissä takapalkka toimi mukavasti. Maahanmeno oli hidas ja epävarma, mutta nyt ollaan jankattu seisomista niin paljon, että se on varmaan vähän unohtunut. Seisominen sujui hyvin. Pitää jatkossakin kokeilla takapalkkaa jäävien opettamisessa.

Rinin kanssa tehtiin vähän suurpiirteisempi treeni. Aloitin niinikään seuraamisella, Rini seurasi ihan kivasti, vähän edisti välillä, mutta ei pahasti. Käytiin yhdessä viemässä wubba kentän laidalle eteenlähetystä varten, sitä ennen tehtiin jääviä liikkeitä Rinin kanssa ja pelleiltiin vähän.

Liikkeestä istuminen oli hyvässä muistissa, mutta maahanmenon ensimmäisellä yrityksellä jäi istumaan. Toisella annoin jo vähän painokkaamman käskyn, millä meni maahan. Seisomiseen annoin pienen käsiavun. Näitä pitää vaan tehdä yhdessä kaikkia, voisi miettiä jotain ennakoivaa käskyä, mistä koira tietäisi, mitä ollaan menossa tekemään.

Lopuksi vielä eteenlähetys, ei moitittavaa :) Ehkä se tästä, kunhan vaan saadaan toistoja alle.

Treeneille meinasi tulla ikävä päätös, kun Rini kohelsi wubban kanssa. Se juoksi heittämäni wubban perään ja lensi aika pahannäköisesti kuperkeikalla ympäri. Se ei ontunut tai näyttänyt muutakaan merkkiä, että olisi sattunut pahasti, mutta Rinihän ei sitä kyllä muutenkaan yleensä kovin selkeästi tee. Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä!