Eilispäivänä nukuttiin aamusta pitkään toipuen viikonlopun rasituksista (lähinnä töistä). Mari soitteli yhden kieppeillä ja pyysi lenkille. Pakkasin tytöt ja kameran autoon ja huristelimma Sipriin. Koirista tuli otettua kuvia taas jonkin verran, vaan en perinteisesti ole vielä saanut aikaiseksi purkaa koneelle..

Illalla oli hakutreenien vuoro. Tällä kertaa olimme raunioradalla Onttolassa. Raunioradalle tuli toinenkin hakuryhmä, joten pistimme alueen puoliksi - meille jäi alueen alkuosan betonirauniot ja joitakin umpipiiloja. Rini sai vuoron olla viimeisenä, mutta se passasi hyvin, kun ehdin maalimiehenä ollessa tutkia piiloja. Rinin kanssa treenattiin eilen siis umppareita ja sitä, ettei palkkaa tule joka ukolta. Ja niin - maalimiehenä toimiessani kuulosteltuani - myös treenaamista paukkujen säestyksessä, sillä ampuradan paukkeesta päätellen siellä oli kova ammuskelu käynnissä jollain starttipistoolia reippaasti kovaäänisemmällä.

Mulla oli Neve mukana tallailemassa aluetta, se touhotti omaan tapaansa ja tutki innokkaana piiloja meidän muiden mukana. Naureskelin itsekseni, että lapsi pääsi taas huvipuistoon, kun Neve viiletti kieli poskella pitkin aluetta piilosta toiseen sinkoillen.

Rinille otettiin neljä ukkoa, kaksi ensimmäistä meni valmiiksi piiloon, loput kaksi sillä aikaa, kun oltiin toisella näytöllä. Ensimmäinen ukko oli betoniraunioiden kätköissä, toinen kaaren alla näkösuojan takana, kolmas kunnon piilossa roskiksessa, jonka kansi oli kiinni, ja neljäs kaivossa. Ilmaisu irtorullilla vielä tällä kertaa. Ensimmäiseltä ukolta ei palkkaa, toiselta kissanruokaa ja wubbaleikki, kolmannelta ei palkkaa, neljänneltä kissanruokaa ja wubbaleikki.

Rini ei ole aiemmin käynyt taiteilemassa betoniröykkiön päällä, joten ukko jäi suhteellisen lähelle. Eiliset lähetysmatkat eivät olleet kovin pitkiä, mutta musta oli hyvä treenata lyhyillä matkoilla, kun oli paljon muuta uutta. Rini oli aivan into piukeana hommissa! Se sinkaisi suoraan betonikasan päälle, taiteili kaltevilla ja varmaan vähän liukkaillakin pinnoilla ja löysi ukon. Ilmaisussa ei mitään vikaa, mutta näytölle lähtiessä Rini pyöri pitkään betonien päällä. Epäilimme Mikan kanssa, että ilma oli pyörittänyt hajua ympäriinsä, minkä takia Rinikään ei heti löytänyt takaisin ukolle. Kunhan tullaan taas raunioille, niin pitää kokeilla uudestaan. Rini meni ukolla heti maahan ja odotti innokkaana palkkaa, mutta oli innokkaana lähdössä uudestaan hommiin, vaikka saikin vain kehuja palkaksi.

Toiselle ukolle jouduttiin tekemään muutama tyhjä pisto. Rini lähti kyllä lupaavasti piilon suuntaan, mutta kaarsi sitten liikaa vasemmalle. Korjasin lähetyspaikkaa ja lähetin uudestaan, Rini pyöri pitkään alueella ja löysi lopulta ukon. Maalimies kertoi jälkeenpäin Rinin olleen kaaren alla, menneen ihan perälle ja se oli ihan hätkähtänyt maalimiestä, kun koira oli ollut kääntymässä ympäri lähteäkseen ja sitten vasta huomannut piilossa olleen ukon. Rullaan oli kuitenkin tarttunut reippaasti eikä ilmaisussa ollut muuta vikaa kuin ohjaajan mokasta sattunut liinan irtoaminen, en vissiin laittanut sitä kunnolla kiinni. Kissanruoka kelpasi ja wubbaleikki se Rinin mielestä vasta lystiä olikin!

Kolmas ukko oli piilossa roskiksessa, Rini irtosi hyvin roskikselle, mutta pitkään se pyöri hajua etsien ja paikantaen. Rulla löytyi, kun Rini oli jokuseen kertaan kiertänyt roskiksen. Ilmaisu oli taas oikein onnistunut (tällä kertaa näyttöliinakin pysyi kiinni), eikä Rini sen ihmeemmin ottanut itseensä, vaikkei palkkaa taas tullutkaan.

Neljännellä ukolla sitten vähän säädettiin. Toisen ryhmän rata oli siinä ihan lähistöllä, ja sieltä tulevat hajut olivat aika iso häiriö. Jouduin pariin kertaan kutsumaan Rinin takaisin, lisäksi siinä samalla tehtiin esine-etsintä, kun maalimieheltä oli pudonnut Rinin wubba piilolle mentäessä. Lähetin uudestaan Rinin piilolle päin, Rini irtosi tosi hyvin, tällä kertaa liian kauas ;) Piilo oli rinteessä, ja Rini kiipesi harjun päälle ja olisi mennyt etsimään vielä kauempaakin rinteen takaa. Kutsuin sen takaisin ja lähetin uudestaan, mutta taas mentiin harjun taakse. Helpotin sitten sen verran, että menin koiran kanssa lähemmäs piiloa, ja kerroin, että tuosta suoraan eteenpäin rengasröykkiön yli. Rini teki työtä käskettyä, pitkään se etsi rengasröykkiön takaa hajua ja rullaa, sieltä rullakin sitten löytyi lopulta ja saatiin viimeinen ilmaisu. Palkka oli jälleen oikein mieluinen, Rinin riemu katossa, kun luovutin maalimiehelle wubban ja päästiin leikkimään. Ampuradalta kuului kovia paukauksia, vaan koira roikkui wubbassa kiinni korvaansa lotkauttamatta. Voitte varmaan uskoa, että ohjaajalla oli voittajafiilis! :D

Laukaukset eivät siis vaikuttaneet Rinin hakutyöskentelyyn millään tavalla, toista oli pari vuotta sitten talvella, kun käytiin rainioradalla treenaamassa ja laukauksia kuului. Olin syystäkin niin onnellinen treenistä, ettei harmittanut tippaakaan, vaikka viimeinen piilo olikin vähän hankala. Treenien jälkeen ajoin kauppaan ostamaan koirille vielä luut palkkioksi mainiosta treenistä :)

Tänään ajeltiin aamusta ahkerasti nurmikkoa ja mun plyymerlet avustivat touhussa ainakin vihreistä tassuistaan päätellen. Ne vetivät rallia pihalla pitäen sellaista mekkalaa, että varmaan kuului lähikunnissa saakka. Ruohonleikkurista kumpikaan ei välittänyt tuon taivaallista, välillä niitä piti oikein hätyytellä pois edestä, kun jumiutuivat eteen.

Laittelen niitä kuvia lenkiltä, jahka ennätän...