Neven kanssa oltiin tänään meidän tokoryhmän möllitokossa Hiekkarinteen kentällä. Arvonnassa saimme toiseksi viimeisen suoritusvuoron, mutta kun koirakkoja ei ollut kuin kuusi, niin odottelua ei ollut kauheasti. Sulanut maa oli iso häiriö monelle koirakolle, kun hajut vetivät puoleensa, mutta Neve keskittyi hienosti meidän suorituksen aikana. Neve suoriutui seuraavasti:

Luoksepäästävyys
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta
Liikkeestä maahanmeno 9
Luoksetulo
Liikkeestä seisominen 0
Hyppy 0
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 150 pistettä!

Neve pakitti jostain syystä luoksepäästävyydessä, antoi kuitenkin koskea itseensä. Tätä pitää treenata vielä lisää.

Paikkamakuu oli kestoltaan vain minuutin, mutta Neve sai kiitosta rauhallisesta paikkamakuusta. Jännitin vähän, miten Neven vieressä makaava beagle malttaa olla paikoillaan, kun se oli ollut jo ennen kehään menoa Nevestä kiinnostunut ja kuikuili Neveä kiinnostuneena paikkamakuussakin, mutta hyvin pysyivät molemmat paikallaan. Neve ei varmasti olisi kestänyt toista koiraa iholla häiriönä.

Seuraamiskaavio oli lyhyt. Mun silmään meidän seuraamisessa olisi ollut paljon toivomisen varaa, mutta tuomarina toiminut koutsimme Minna tykkäsi kovasti Neven innokkaasta ja näyttävästä seuraamisesta. Neve seuraa hieman edessä, mutta tuomari ei rokottanut siitä, kun paikka pysyy koko kaavion ajan. Käännöksetkin olivat aika tiiviit. Irti seuraamisessa edistäminen näkyi vähän selvemmin ja yksi perusasento oli vähän hidas, siitä lähti puoli pistettä.

Liikkeestä maahanmeno oli muuten tosi hyvä, ohjaaja vain hidasti vauhtia käskyn antaessaan varmistaakseen, että koira menee maahan. Menihän se, mutta siitä siis pistemenetys.

Luoksetulossa Neve sai kehuja upeasta vauhdista. Neven piti tulla eteen, mutta se jäi vinoon eteen, ja kun palautetta ei heti tullut, se pomppasi sivulle (tai johonkin siihen lähimaastoon). Neve myös ihan vähän törmäsi muhun tullessaan.

Liikkeestä seisomista aloitettiin kunnolla treenata vasta eilen, joten paljon ei tältä odoteltukaan. Neve teki hivenen epävarman maahanmenon, mutta musta oli pääasia, että se teki jotain. Seisominen on vielä niin epävarma, että olisi ollut tosi ihme, jos se olisi tehnyt oikein.

Estehyppy oli pienoinen fiasko. Neve varasti hypylle, mikä jo itsessään olisi johtanut liikkeen nollaamiseen, mutta sen kuulemma tuomari olisi voinut vielä katsoa läpi sormien. Sitten, kun olisin oikeasti käskyttänyt koiran hyppäämään, viereisestä rakennuksesta alkoi kuulua epämääräinen hälytyskellon pirinä, jonka seurauksena Neve ei liikahtanutkaan mun viereltä. Annoin toisen käskyn, jolla koira hyppäsi. Käskin seisomaan, Neve seisahtui kyllä, mutta kun lähdin kiertämään estettä, koira kiersi mun perässä esteen ja tuli sivulle ;) Höppänä.

Kokonaisuudessaan tuomari tykkäsi meidän iloisesta yhteistyöstä, ja mä sain erityismaininnan siitä, että osaan kävellä seuraamiskaaviossa. Neve jaksoi hienosti työskennellä, vaikka palkkaakaan ei tullut kuin liikkeiden välissä (niissä kyllä sitten palkkasinkin ruhtinaallisesti namilla ja lelulla). Mölleistä jäi kyllä ihan kiva fiilis, joten kunhan saadaan liikkeisiin lisää varmuutta, pitää toi Neve varmaan johonkin tokokokeeseen ilmoittaa kesälle ;) Ehkä tänpäiväinen jotenkin oli eräänlainen osoitus Neven huikeasta edistymisestä, vaikkei me loppujen lopuksi kauheasti olla tehtykään. Ihan järkkyä ajatella, että kohta vuosi on vierähtänyt yhteistä taivalta Neven kanssa.