Viikko vierähti taas ihan huomaamatta ja oli jälleen aika Muuramen tokotreenien.

Tänään tehtiin alkusessiona tuttua luoksepäästävyys & paikkamakuu -sessiota, jonka jälkeen seuraamista ja jääviä liikkeitä, hyppy oli käytettävissä luppoajalla, jos intoa riitti.

Neve liikkui sivulla ensimmäisessä luoksepäästävyydessä, toistoilla pysyi paikallaan. Tällä kertaa edettiin luoksepäästävyydessä suoraan siihen, että tulija koskettaa koiraa.

Minuutin paikkamakuu ilman välipalkkauksia, Neve pysyi hyvin. Kiinnittää se huomiota ympärillä tapahtuviin asioihin, mutta varsinainen paikallaolo oli tänään rauhallinen.

Seuraamisvuoroon jonottaessamme tehtiin Neven kanssa hyppyä. Tällä kertaa pidin koiran sivulla ja menin n. 1,5 metrin päähän esteestä. Neve ei hievahtanutkaan viereltä hyppy-käskyllä, joten helpotin ja siirryin vähän lähemmäs. Onnistunut hyppy, suoraan palkka koiran taakse (heitin namin). Namien heittelyssä tosin oli jo se ongelma, että kun maa oli sula, koira ei nähnyt, mihin pieni nami meni. Hyppy luonnistui paremmin, kun heitin lelun. Yritän välttää kaikenlaisia käsiapuja, kun tiedän niistä herkästi tulevan minulle tapa, joten mieluummin helpotan koiralle menemällä lähemmäs estettä. Pitäisi nyt vaan sitä seisomista alkaa opettaa.

Seuraamisessa ollaan menty paljon eteenpäin tän kurssin aikana. Teimme tänään pisimmän seuraamiskaavion, mitä ollaan Neven kanssa ikinä tehty, ja aika hyvin pysyi paikka. Se kuulemma poikittaa, mutta mulle riittää tässä vaiheessa, ettei se edistä ja ala poikittaa mun eteen. Juoksuosuudessa seuraaminen alkoi elää sivusuunnassa, mutta sitä ei olla paljon vielä ehditty tehdäkään. Käännöksissä sain noottia selkeästä vauhdin hidastamisesta, mutta se on vielä ihan tarkoituksenmukaista - haluan varmistaa, että Neve pysyy tiiviisti mun sivulla. Seuraamisessa riittää vielä tekemistä, mutta oli kiva nähdä, missä mennään. Jatkossa mun pitää muistaa, ettei palkka tule ihan heti jonkin seuraamiskaavion erikoisjutun jälkeen (käännös, vauhdinmuutos, pysähdys), sillä Neve alkaa selvästi odottaa palkkaa, ja hämmennys palkan puuttumisesta ajaa sen elämään sivusuunnassa.

Teimme liikkeestä maahanmenojakin muutaman. Teimme niitä jo odotellessa peruuttamistyylillä, Neve hakeutuu aika hyvin maahan. Lelupalkka olisi vaan Nevelle selkeästi paljon mieluisampi, mutta sillä on jäävistä vaikeampi palkata, kun Neve yleensä sykäisee paikaltaan leluun suoraan kiinni. Valvonnan alla teimme liikkeestä maahanmenon koiran seuratessa sivulla. Jouduin pysähtymään, jotta Neve menisi maahan. Sain vihjeeksi ottaa vaikka muutaman pikkuaskeleen paikallani maahan käskiessäni, jotta koira tottuisi liikkeeseen. Saimme kiitosta siitä, että maahan-käsky oli selkeästi Nevelle jo viime viikkoista tutumpi. Kokeilin iltaruuan kanssa tehdä saamani vinkin mukaan ja hyvin toimi.

Liikkeestä seisomista ei olla tehty juuri ollenkaan. Suunnittelin lähteväni tekemään sitä niin, että käännyn koiran eteen käskyä antaessani ja palkkaan heti. Vaatii treeniä paljon. Näissä jäävissä liikkeissä meillä tällä hetkellä olisi eniten työtä, mutten toisaalta halua pitää mitään kiirettä, kun kiire ei tämän koiran kanssa ole mihinkään. Neven kanssa on toisaalta huomattu muissakin asioissa, ettei kiire kannata - parempi, kun etenee rauhassa.

Rinin kanssa tehtiin eilen illalla läpimurto kaukojen vaihdoissa. Otin Rinin lussupallon ja naksuttimen ja naksuttelin vaihtoja kotona sisällä, ja Rini teki eilen aivan törkeän mahtavat vaihdot yli kahdesta metristä! Sieltä ne pikkuhiljaa tulee! Välimatkan rakentamisessa on vielä iso työ saada se voittajaluokan mittoihin, mutta olo on paljon toiveikkaampi.