Ja illan päätteeksi vielä alkeisagia Neven kanssa. Ennen treenejä käytiin lyhyt tunnin lenkki tuossa Rantasipin metsässä alkulämmittelynä. Koirilla oli kivaa, joskin vauhtia vähän hillitsi lumi, joka ensin oli sulanut ja sitten jäätynyt uudestaan - pirun liukasta siis. Tuolla Laajavuoren kallioilla saa jo ilman jäätä katsoa, mihin astuu, ettei löydä itseään maasta turvallaan.

Vaan sit siihen asiaan eli agilityyn. Tänään treenattiin irtorengasta, muuria, putkea, keinua ja keppejä. Paljon ehdittiin tehdä, kun oltiin tehokkaita, ja ryhmästä vissiin puuttui muutama koirakko tällä kertaa.

Neve oli aivan innoissaan, se alkaa selvästi hiffata, mitä maneesiin mennään tekemään. Tänään saimme kokeilla ensimmäisiä esteitä koiran ollessa vapaana, se oli hauskaa. Eka irtorengas tehtiin hihnassa, vaan seuraavalla kierroksella Neve oli jo vapaana. Renkaan oikea rakonen löytyi vielä, vaan saas nähdä, kunhan tulee teline mukaan kuvioihin.

Muuri tehtiin ensin mini-korkeudella, mutta se ei ole Nevelle loikka eikä mikään. Vaan saatiinpahan harjoitella jälleen vapaana suorittamista. Seija oli muurin toisella puolella namitätinä ja Nevellä oli kova hinku palkalle. Välissä vaihdettiin maxi-koirille muurin korkeuskin oikeaksi. Neve loikkasi kovin kevyesti muurin yli namille.

Sitten vähän vaativampaa puuhaa eli keinu. Muu ryhmä oli meidän juoksutauon aikaan treenannut jo keinua, mutta meillä kerta oli aivan ensimmäinen. Eipä tuo esteeksi meille muodostunut - Neve katsoi tarkkaan, kun Seela suoritti keinua. Tuon koiran oppiminen katsomalla vierestä on kyllä jotain ihan ihmeellistä. Nevellä on kova into kontakteille, sitä saa hihnasta pitää ihan kunnolla kiinni, ettei se ihan ryysimällä menisi läpi. Sain pysäytettyä Neven keinun puolivälin jälkeen juuri, kun keinu olisi koiran painosta alkanut kallistua. Seija varmisti toisesta päästä, ettei keinu rämähdä - tosin Seija korosti, että Nevelle voi jo alusta pitäen tehdä selväksi, että keinu kolisee ja pitää ääntä, kun se ei siitä hätkähdä. Neve meni maahan, kun aloin namilla hidastaa sen menoa alastulokontaktille, ja sieltä se hivuttautui ryömimällä askel kerrallaan alemmas ;) Seijan mielestä se oli oikein mallikas esitys eikä haittaa lainkaan, vaikka se ryömisi. Noh, tehtiin toinen toisto, siinä tultiin kans alas ryömimällä, vaan saadaanpahan hyvä kontakti otettua ja treenattua, että kontaktilta lähdetään eteenpäin vasta luvan kanssa. Keinu meni oikein hyvin, Neve sai kehuja älykkyydestään ;)

Keinun jälkeen pidettiin vähän hauskaa putkella. Päästin Neven irti ja tehtiin ensin suora putki, Neve hakeutui putkeen jo tosi hyvin. Toisella kerralla putki oli vähän kaarella, sekin tehtiin vauhdikkaasti.

Keppejä oli tänään jo vähän enemmän: ensin tehtiin vain eka keppiväli ja poisveto, vaan toisella kierroksella otettiin toinen samanlainen perään. Neve osaa pujotella, mutta mä en osaa ohjata sitä - tyrkkään sen aina vahingossa ekan kepin väärälle puolelle. Pitäis muistaa, miten Riniä ohjataan keppien ekaan väliin ja kokeilla samaa Nevellä.

Neven kanssa on kiva treenailla agia, se selvästi tykkää lajista jo nyt :) Olen palkannut sitä nyt namin lisäksi wubballa, ja wubbarevittelyt ovat kovasti Neven mieleen. Normaalisti niin kovin hiljainen Neve on alkanut myös kommentoida agitreeneissä, kun joutuu odottamaan - se vähän väliä hymisee kärsimättömästi ja yrittää malttaa odottaa omaa vuoroaan suorittaa, vaikka vaikeaa se on.