Sain lyhyellä varoitusajalla meille ajan eläinlääkärille tälle päivälle rokotuksiin. Neve oli saanut edellisen rokotuksensa tasan yksivuotiaana, Rinin rokotukset olisi tarvinnut uusia vasta ensi kuun alussa. Samalla kertaa oli näppärä rokottaa molemmat, joten pakkasin molemmat neitokaiset autoon.

Rokotukset haettiin eläinklinikka Tähdestä. Olipas ihastuttavan hyvä palvelu! Ei tarvitse miettiä, missä käydään jatkossa, jos eläinlääkärille tulee asiaa. Tätäkään lystiä ei ollut hinnalla pilattu.

Tytöt kävivät molemmat puntarissa, Neve painoi 18,5 kg ja Rini 21,4 kg. Painoero tuntui aika huimalta, vaikka onhan tytöt ihan silminnähdenkin erilaisia. Neve on tosi timmissä kunnossa, muttei liian laiha kuitenkaan; Rinistä eläinlääkäri sanoi, että sillä on enemmän lihasmassaa ja se on rungoltaan täyteläisempi. Rini tosin sai viikonloppuna Minnalta vähän noottia, ettei sen tuosta tarvitse ainakaan lihoa ;)

Neve rakastui meidän eläinlääkäriin, se olisi mieluusti ottanut Rininkin rokotteet, jos olisi saanut vähän lisää vastarakkautta ja nameja ;) Molemmat antoivat nätisti tutkia itsensä, korvissa ei ollut huomauttamista eikä sydänäänissä. Rinin vasemmanpuoleinen alakulmahammas on kerännyt vähän hammaskiveä, yläkulmurin puutosta ei olisi meidän eläinlääkärikään huomannut, jos en olisi sanonut erikseen asiasta. Näin jälkeenpäin olen huomannut, että kolauksessa, jossa yläkulmuri halkesi, lähti myös alakulmurista kärki, mutta kun tuosta ei kukaan tuomari ole huomauttanut, niin eikai siinä mitään ihmeellistä.

Molemmat antoivat nätisti laittaa rokotteet ilman mutinoita, ja hyvin ovat neidit oppineet, että piikkien jälkeen saa namia. Toivottavasti pussiin jäi jokunen nappula tulevillekin koira-asiakkaille, kun näiltä ahneilta possuilta ei kahta kertaa tarvinnut kysyä, että otatteko herkkuja ;)