Tänään sitten käytiin vihdoin ja viimein katsomassa, miten on asioiden laita Neven sisuskalujen kanssa. Nevelle oli varattu aika Kivuttomalle 12.30, mutta aikataulut pettivät kyllä pahemman kerran. Mua se nyt ei haitannut, mutta toivottavasti muilla joukkokuvaukseen osallistuneilla ei ollut kiireellisiä sovittuja menoja.

Neve oli ihan ihmeissään, kun lähdettiin liikkeelle ilman Riniä. Eläinlääkärissä kiikutin sen ensimmäisenä puntariin selvittääkseni, paljon neidillä on painoa. Vaaka heitteli numeroita vähän miten sattuu, mutta lopulliseksi painoksi saatiin 19,1 kg. Rini painoi viimeksi muistaakseni n. 23 kg, joten eroa on hieman. Nevellä ei tosin vielä ole läheskään samanveroista lihaksistoa.

Pääsimme suoraan odotushuoneeseen, jossa ensin täytin tutkimuskaavakkeita. Neve tutki huonetta sen verran, mitä hihna antoi myöten. Hetken odottelun jälkeen eläinlääkäri tuli tutkimaan Neveä. Ensin kuunneltiin sydäntä, ja kaikki oli kohdallaan. Polvia jännitin hieman, kun Neve on välillä käyttänyt kävellessään toista takajalkaa hieman omituisesti, mutta kunnossa olivat nekin. Polvitutkimuksen jälkeen neiti sai piikin takapuoleensa, ja nostin sen lattialle unta odottelemaan. Kaikenkaikkiaan Neve oli oikein rauhallinen ja käyttäytyi esimerkillisesti eläinlääkärissä.

Unta ei tarvinnut odottaa kovinkaan kauaa. Istuin Neven vierellä lattialla, juttelin sille vähän ja rapsuttelin sitä. Hupsu likka asettui maate ja heilutti mulle häntäänsä siihen saakka, kunnes nukahti kunnolla. Kuvausvuoroa jouduimme odottelemaan, mutta ei meillä siinä mikään kiire ollut. Neveltä tarkistettiin vielä siru, ja sitten olikin jo aika kantaa neiti kuvauspöydälle.

Neven lonkat näyttivät hyvältä ja tiiviiltä. Neidin oikeanpuoleisessa lonkassa on alhaalla ehkä aavistus löysyyttä, mutta muuta sanottavaa eläinlääkärillä niistä ei ollut. Kennelliitossa voivat tietysti arvosanaa tiputtaa, mutta mulle ei ole väliä, mikä se kirjain on, kun olen nähnyt, miltä luusto näyttää.

Kyynärissä ei näkynyt sen enempää mitään mainittavaa. Selkä oli puhdas. Neve alkoi heräillä melkeinpä heti, kun kuvat oli saatu otettua. Kävin siirtämässä auton lähemmäs ovea, ja kun tulin takaisin, neiti makasi jo pää pystyssä ja silmät eri suuntiin sojottaen ihan pöllämystyneenä. Kannoin Neven autoon lepäilemään ja kävin maksamassa meidät ulos.

Kun Nevellä oli kaikki terveyden puolesta kunnossa, oli helppo tehdä lopullinen päätös. Rini ja Neve ovat tulleet niin hyvin toimeen keskenään, etten usko tässä enää mitään sen ihmeempää tapahtuvan. Neve jää nyt sitten pysyvästi meille :)

Neve on heräillyt kotona mukavasti, ei se pahemmin lekurilta tulon jälkeen ole nukkunut. Sen sijaan sen vatsa meni pahemman kerran sekaisin, joten loppupäivä on kulunut juoksuttaessa Neveä vähän väliä ulkona. Piimä ja Tehobakt rauhoittivat mahaa hieman, mutta illalla moppausrumba on vielä jatkunut.

Huomenna Jokisen Silja tulee hieromaan Rinin aamusta. Rini on ollut tänään jo parempana, mutta hyvä vaan, kun hieroja tulee vielä tarkastamaan tilanteen, niin tietää, missä mennään.