Meillä on vietetty vapaaviikkoa sitten kompensaationa sille, ettei päästy aussieleirille. Viime viikonlopun reissusta toipuminen kesti hyvän aikaa, työt väsyttää normaaliin tapaan (ai miten niin yöllä pitäisi nukkua enemmän kuin neljä tuntia?) ja sitä rataa.

Tytöt ovat olleet ihan tyytyväisiä, vaikkei olla tosiaan tehty juuri mitään. Keskiviikkona käytiin tokoilemassa, kun treeneihin oli tulossa enemmän porukkaa. Satuin samana päivänä saamaan Lennu-tuotteelta tilaamani ohjatun noudon kapulat ja ruutuliinan tappeineen. Aiemmin Mari lahjoitti meille ruutumerkit, jotka oli löytänyt Prismalta - meillähän ei tätä ennen ollut kunnollisia merkkejäkään. Kiitos siis Marille!

Tähän väliin pitää muuten laittaa mainos tuosta Lennu-tuotteesta. Tilasin sieltä viime kesänä kiintorullan hakuun sekä näyttöliinan, extemporee-ostoksena otin myös dummyn vepeen. Viime kesän tilauksesta sen jo tiesinkin, että tuotteet on hyviä, mutta kylläpä mieltä lämmitti saada todella hyvät ohjatun noudon kapulat ja ruutuliina tappeineen. Hintakaan ei Lennu-tuotteella päätä huimaa, joten jos olet erinäisiä koirankoulutusvermeitä vailla, kannattaa käväistä kurkkaamassa, löytyisikö etsimäsi sieltä. Minä ainakin olen ollut todella tyytyväinen ostoksiini :)

Back to business. Menimme Mutalan koulun kentälle tokoilemaan, paikalla oli tuttuja ja vähän tuntemattomiakin. Aino tuli karjiskaksikko Mallan & Seelan kanssa mukaan. Muut olivat tehneet jo kehänkin valmiiksi, mutta mulla syyhysi sormet jo treenaamaan niin pahasti, etten malttanut odottaa omaa vuoroa, vaan menin Ainon kaveriksi treenaamaan vähän sivummalle.

Aloitettiin Rinin kanssa uudella jutulla: merkillä. Huokailin siinä alkuun Ainolle, että mitenkähän sitä merkkiä kannattaisi lähteä opettamaan, kun me ei olla sitä ikinä tehty. Avuksi naksu. Rini tarjosi sivulletuloa, ja vapautin sen. Rini meni itseksiään katsomaan, mikä merkki on, siitä naksu ja heitin namin. Rini tuli palkan syötyään lähemmäs ihmettelemään, että mikäs kiva juttu tää oikein on. Vapautin taas ja Rini meni merkin eteen. Naks ja palkka.

Yhdistin siihen samaan syssyyn käskynkin. Nyt odotin Ainon kehotuksesta, että Rini menee merkin taakse, naks ja palkka. Enempää siihen ei sitten tarvittukaan. Vaihdettiin kulmaa ja pidennettiin matkaa, mutta koira vaan meni oikealle paikalle merkki-käskyn kuultuaan. Se ei sitten ollutkaan sen vaikeampaa ;)

Välissä katselin Mallan taidonnäytteitä merkin kanssa. Olipa hauska katsoa karjiksen ja aussien eroa, joka tosin oli hyvin minimaalinen: molemmat oppivat yhtä nopeasti, mutta Mallalla on Riniä enemmän luovuutta ;)

Menimme seuraamaan muiden treenaamista, ja päästiin me lopulta treenaamaan myös. Otin Rinin kanssa pienen tauon jälkeen uudestaan merkkiä, sitten seuraamista ja hyppynoudon.

Merkissä ei toisellakaan sarjalla mitään ongelmaa.

Seuraaminen oli ihan ok, mukanahan se tulee ja Rini oli ihan innoissaan päästessään tokoilemaan. Aino käskytti meille voittajaluokan seuraamiskaavion, pari kertaa piti Rinille antaa vähän palautetta, kun se yritti edistää tai jäädä vähän liian kauas. Sivuaskeleita ei olla tehty toukokuisen kokeen jälkeen, mutta nekin sujuivat koiralta - omistajalta ei niinkään.

Hyppynouto oli innokas ja iloinen. Luovutus vino, mutta korjasin sen ja siinäpä pieni motivaatiotreeni olikin.

Nyt kun saisi vaan itsensä treenaamaan useamminkin ;)

Meidän elämä mullistuikin sitten tässä viikon aikana jälleen kerran. Sain pääsykoetulokset ja nyt me ollaan sitten syksyllä siirtymässä Jyväskylään ;) Asuntohakemus on vetämässä, mutta muuten tää viikko on mennyt vaan asioita ihmetellessä, kun ei tätä vieläkään oikein usko todeksi.

Tänään suunnataan Jyväskylään huomista Laukaan näyttelyä varten.