Otsikko kuvaa hyvin osuvasti päivän tunnaritreenejä. Päivän lopullinen saldo on kuitenkin voiton puolella 10/15. Osa-aluettain onnistumiset jakautuvat 4/5, 1/5 ja 5/5.

Analysoinnin paikka. Aamun ainoa virhe tapahtui ensimmäisessä harjoituksessa, jossa uskon kyseessä olleen ihan puhdas erehdys, joita sattuu meille kaikille - miksei siis myös koirallekin. Loput neljä Rini teki varmasti vailla epäilyksen häivää.

Tuohon päivätreenin hyvin matalaan onnistumisprosenttiin en ole keksinyt mitään muuta selitystä kuin sen, että Rini otti tosi paljon häiriötä ulkopuolisesta seuraajasta. Oma moka tietysti, mutta tiedänpähän jatkossa, miten toimia. Onnistunut suoritus saatiin vasta neljännellä yrittämällä, ja hölmö ihminen en lopettanut treeniä siihen. Yritin helpottaa treeniä vielä laittamalla paljon nakkia, mutta se ei sitten auttanut asiaa.

Illan treeni taas ei olisi voinut paremmin mennä. Ainoa moitteen sana tulee kolmannesta harjoituksesta, jossa koira pyöritteli vuorotellen molempia kapuloita suussaan, mutta päätyi lopulta sitten siihen oikeaan. Muuten hyvä työskentely.

Päivätreenien kompastuskivi on se, että kun laitan nakkia palkaksi, Rini ei etsi haistelemalla vaan pelaa näöllä. Tähän sitten kokeillaan huomenna saada apua siitä, että laitetaan nakkien sijasta palkaksi raejuustoa, jonka pitäisi hiukan nakkia paremmin upota maaperään hankaloittamaan näön käyttämistä apuna.

Toki sitten voi miettiä koiran viretilaa harjoituksissa. Aamuharjoitus tehtiin aamulenkillä, jolloin takana oli pitkät yöunet. Päiväharjoitus tehtiin pienen päiväkävelyn yhteydessä. Iltatreenit tehtiin, kun olimme käyneet ensin vähän vajaan kahden tunnin lenkillä. Selkeästi pitkän lenkin jälkeen ylimääräinen energia oli purettu kävellessä, ja pystyi keskittymään pelkästään työntekoon.

Huomisen treeneissä ollaan viisaampia, ja huomenna varmasti viisastutaan vielä lisää.