Tänään suuntasimme taas lenkille Onttolaan, kun oli niin kaunis ilma. Matkan varrella käytiin hakemassa mulle Veikon Koneelta uusi lelu: parempi putki järkkäriin ;) Olipa kuvien ottaminen ihan erilaista hyvällä putkella!

Onni ei kuitenkaan pitkään jatkunut. Kävelimme kaverin ja koirien kanssa Onttolan rantaa pitkin, kun yhtäkkiä silmäkulmassa vilahtaa pieni ruskea koira. No, mie vaan aattelin, että pieni ruskea koira, tokihan se oli Malla. Ihme vaan, kun näytti, että sillä olis ollu karvaa yhtä paljon kuin Rinillä. Sit alkaa päässä raksuttaa. Sheltti. Uros. Ja Mallan persuuksissa kiinni. NOOOUUUU!

Ryntään ottamaan Mallaa kiinni, mutta karjakoirankutale päätti ryhtyä pyllyhepuloimaan. Uros perässään. Ei auttanut ärräpäät eikä kiltitkään kutsut. Kaikki hauskuus koko tilanteesta katosi viimeistään sitten, kun niitä uroksia oli Mallan kimpussa yhden sijasta kuusi. Mistä helevetistä näitä sikiää?! Mallan pyllyhepuloidessa mun ohi sain sen kiinni niskavilloista, pujotettua pannan sen pään yli, ja sit oli vähän turvallisempaa. Siinä vaiheessa alkoikin sitten helvetillinen mesoaminen, jotta saataisiin uroslauma pois kiimaisen nartun luota. Ja olin ihan varma, että tää kaikki päättyy siihen, että joku uros hyppää Mallan selkään, Aino tappaa mut ja sitten Malla pamahtaa paksuksi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, kun oli kaveri apuna. Se sai ajettua innokkaimmankin uroksen pois, ja saatiin hetki rauhaa. Sama kööri piiritti meidät uudestaan, mutta välissä ne olivat laatineet suunnitelman: toiset hyökkäsivät takaa, toiset sivusta, toiset edestä - toisella sivulla kun oli joki. Voi perhanan perhana. Mie keskityin vaan pitämään kiljuvan Mallan ja Rinin kiinni ja valmistautumaan kovan luokan taisteluun, jos urokset tulisivat lähelle. Vaan perästä lampsi niiden ulkoiluttajakin. Rääkyi vaan mennessään koirilleen ja oli kuin meitä ei olisi ollutkaan. Kiitokset teille vaan. Me lähdettiin eri suuntaan.

Selvittiin säikähdyksellä, mutta voi pirhana, mikä reissu. Soitin jo Ainolle ja kysyin, onko Mallalla vaihto- ja palautusoikeus, sillä voi olla, ettei mun mielenterveys kestä kovin montaa tällaista reissua.

Ja taas esittelen teille tänään otettuja kuvia:

Rini juoksee...

...ja näyttää taas tapansa mukaan "fiksulta".

Neidit ovat nyt urakalla opetelleet poseeraamaan ;)

Hei leiki pliis mun kaa...

Tulenpunaturkkinen Malla

Neitokaiset yhdessä, jälleen poseeraamassa.