Aamupäivä (ja aika iso prosentti muustakin päivästä) kului Selkiellä hakumaastoissa piirinmestaruuskisojen merkeissä. Aamu tallailtiin vielä maastoja ja vietiin viimeiset piilot paikalleen, opeteltiin radiopuhelimien käyttöä ja metsästettiin sieniä ;) Maalimiehenä olo vei aikaa loppupeleissä vain vajaan tunnin, kun voittajaluokan koirista kaksi keskeytti jo ennen kuin 20 minuuttia ajasta oli mennyt umpeen. Viimeinen koira löysi sitten minutkin sieltä ihan alueen takarajalta, ja oli samalla vuoden 2008 meidän alueen piirinmestari. Onnea!

Kello oli melkein viisi iltapäivällä, kun lopulta pääsin kotiin, eikun vaan koira autoon ja Rantakylään tokotreeneihin. Treenikavereiksi saimme Jennan Turbon & Darran kera sekä belggarin omistajineen (nimet ei tietenkään jääneet mulle mieleen). Mukava oli treenata taas häiriössä, kun häiriötä saa treeneihin niin harvoin.

Aloitettiin paikkamakuulla. Mie piileskelin kentän laidalla olevien puskien takana ja yritin sieltä kuikuilla, milloin muut alkaa näyttää niin kypsyneiltä, että haluavat palata koiriensa luo. Odottelin aikani, ja menin sitten riviin muiden kanssa. Rini makasi kuulemma ihan rauhallisesti, kyllä sen huomio heittelehti milloin minnekin, kun itse pääsin katsomaan, mutta tärkeintä, että se pysyy paikallaan. Häiriötä oli kyllä runsaasti, kun kentän ohi kulki jatkuvasti porukkaa, ja kentän takana pelattiin metelöinnistä ja huudoista päätellen jalkapalloa.

Rinin kanssa suurimpana projektina tällä hetkellä seuraamisen muokkaaminen uudelle tasolle. Aloitimme ihan peruskontaktiharjoituksilla, annan seuraamiskäskyn, mutta ei lähdetäkään minnekään. Välillä Rinin huomio oli taas muualla, mutta kun kehuin hyvistä kontaktipätkistä, se pääsi jyvälle homman jujusta melko nopeasti. Perusasennon korjaaminen tulee olemaan isompi työnsarka, mutta mulle riittää toistaiseksi, jos se saadaan kuntoon seuraamiseen. Seuraamispätkät menivät näin yleisesti tosi hyvin, kontakti pysyi, samoin paikka. Käännökset vaativat vielä työtä, mutta nyt tuntuu siltä, että suunta on kuitenkin oikea.

Toisena liikkeenä tehtiin nouto, heitin vaan kapulan ja annoin koiran hakea. Kapula pysyy hyvin suussa, mun silmät toki näkee, ettei ote ole ihan ennallaan, mutta pääasia kuitenkin lienee, että Rini ottaa empimättä kapulan suuhun, eikä mälvää sitä. Vauhti noudoissa oli hyvä.

Mielenvirkistykseksi otin mukaan myös tunnarikapulat, tosin vain hajustetut. Piilottelin kapulaa nurmikolle, ja kävin häiriöksi kyykkimässä muuallakin, vaikken sinne mitään vienytkään. Ekalla piilotuksella Rini etsi kyllä ahkerasti ja innokkaasti, otti vähän häiriötä ympäristön äänistä, ja tarvitsi lopulta toisen lähetyksen, kun ei irronnut tarpeeksi kauas kapulaa etsimään. Kapula löytyi kuitenkin, lopuksi vein kapulan ihan lähelle ja piilotin, joten viimeinen oli helpompi. Palkkasin ruhtinaallisesti ja kehuin kovasti. Rini tykkää kovasti tunnarista, se on ihan innoissaan aina, kun otan kapulat esiin.

Jäävissä liikkeissä maahanmeno vaati ensimmäisellä kerralla toisen käskyn, mutta kun vain kehuin, enkä antanut palkkaa, neiti skarppasi toiselle kerralle ja teki heti oikein. Tästä tietenkin palkkasin heti ruhtinaallisesti. Seisominen luonnistuu hyvin.

Kaukokäskyjäkin treenattiin vähän, palkkasin ensin ihan vaan ekasta ylösnoususta, sitten käskin maahan ja palkkasin taas ylösnoususta. Välimatkaa oli suunnilleen viitisen metriä, ja takapuoli pysyi hyvin maassa. Olin mielissäni, syystäkin.

Luoksetulossa ei mainittavaa muutosta suuntaan tai toiseen. Tein kilpajuoksuna wubban kanssa, vauhti oli hyvä, mutta toisella kerralla huomasin jo hiipimistä. Saattoi toki johtua siitäkin, että wubbassa on lyhyt varsi, mihin tarttua, joten tähän kaivattaisiin isompaa patukkaa. Tiedänpä taas, minne suuntaan tilipäivänä ;) Jotenkin alkaa itsellä usko hiipua tuon luoksetulon kanssa, että se siitä miksikään muuttuu, kun ei ole muutosta tapahtunut vuoden sisään, vaikka olen kaikkeni yrittänyt.

Välissä tehtiin ruutua ja ohjattua noutoa. Ruutu sujui hyvin tokoviikonlopusta saamiemme oppien mukaan, lisää toistoja vaan, sitten ehkä vähitellen välimatkaa. Ohjattuun noutoon löysin kaksi samanlaista narupalloa, ja niilläpä saatiinkin onnistuneita noutoja sekä oikealta että vasemmalta. Vähitellen pitänee vähentää apuja.

Ihan lopuksi otettiin estehyppyä. Rini jäi taas istumaan ihan esteen sivuun, mutta kun se kuitenkin tulee nätisti esteen yli takaisinkin, niin en tiedä, jaksanko ryhtyä sille enää mitään tässä vaiheessa tekemään. Hyppynoutoakin tehtiin pariin otteeseen wubballa, ja hyvin sujui.