Tänään tosin pitkästä aikaa hakutreenien merkeissä. Joukko kutistui niinkin pieneen kuin Mikaan & Lyytiin, Jennaan & Turboon ja Darraan sekä meihin. Noh, saatiin silti ihan hyvät treenit kaikille, kun otettiin yksi maalimies siirtyvänä.

Siis kolme ukkoa, alueena pm-kisojen rata, joka me tosin otettiin vaan sieltä ihan päädystä, eli periaatteessa kokeessa käytetty alue 200 metristä kolmeensataan, jotta saatiin ihan takakulmassa ollut vaneriboksi käytettyä hyödyksi. Toisena piilona jyrkän mäenharjanteen päällä oleva kankainen näyttelyboksi, joka piilotettiin pressun ja maastoverkon alle. Kolmas piilo maastokankainen "pussi", muistutti etäisesti agilityn putkea, mutta oli periaatteessa vain puolikas siitä. Kaikki piilot siis umpipiiloja.

Sää oli pilvinen, ei kuitenkaan satanut. Yllärillä - taaskaan ei tuullut yhtään.

Tauko oli tehnyt hyvää. Ensimmäiselle ukolle päästäkseen koiran piti ylittää tie ja suo-oja. Keskilinja kulki keskeltä jyrkkää rinnettä, ja petolliset jäkälät tekivät kulkemisesta vaativaa. Riniä kiinnosti alkuun keskilinjan alkuun jätetyt, kylläkin tyhjät, namirasiat. Se oli ihan kiinnostunut suunnasta, jonne sitä olin ensin lähettämässä, mutta kun lähetin, se ponkaisi suoraan rasioille. "Rini, jätä rasiat, missä ukko on!" riitti suuntaamaan huomion varsinaiseen aiheeseen. Tien ja ojan ylitys eivät olleet Rinille ongelma, se sinkaisi suoraan piilolle (vaneriboksin luukku oli jätetty auki), tuli rullan kanssa kuin vanha konkari ja luovutti sen moitteettomasti. Näytölle lähtiessä sillä hetken löi tyhjää, mutta kun lähdin itse reippaasti piiloa kohti, alkoi neitokaisella raksuttaa ja hillitöntä vauhtia herkkupuotiin ;)

Toisen ukon löytäminen olikin haasteellisempi tehtävä siinä mielessä, että koiran piti irrota mun näkymättömiin harjanteen taakse. Lähetin kuitenkin luottavaisin mielin harjannetta kohti, ja koirahan meni. Ei aikaakaan, kun se oli poissa näkyvistä, ja tuli toisaalta rulla suussa. Näytölle lähtö toimi tällä kertaa paremmin ja vauhdikkaasti. Upeasti neiti työskenteli.

Kolmas piilo oli katajan takana rinteessä, mutta sekin hyvän matkan päässä keskilinjalta. Lähetin etsimään, Rini pysähtyi n. viiden metrin päähän keskilinjasta, kun tielle sattui Jennalta aiemmin pudonnut rulla ;) Tästä kun ei ennakkoon ollut mitään tietoa, ihmettelin vain, että mikä ihme koiralle tuli, kun vauhti silleen tyssäsi. "Hei Rini, etsi ukko!" riitti taas saamaan huomion etsimiseen, ja neiti juoksi suoraan ukolle, tuli rullan kanssa, ja taas mentiin.

Olin ällikällä lyöty treenien kulusta, itse olin juuri hetki aiemmin kehunut, että sinä päivänä, kun mun koiran nenäväylät aukeaa hakumaastoissa, pistän bileet pystyyn. Noh, kuinkas kävikään ;) Taidamme säästellä bileitä kuitenkin tuonne parin viikon päähän, niin nähdään, onko tämä edes jotakuinkin pysyvä asiaintila vai vaan hyvää tuuria (ja onhan sitten muutakin juhlittavaa). Seuraavat treenit ovat ensi viikon lauantaina myös Selkiellä, mutta vähän eri suunnalla. Olipa ihana päästä taas hakumetsiin!

Loppupäivä mulla menikin JoA:n järjestämissä virallisissa agilitykisoissa, joihin olin lupautunut illaksi ratatyöntekijäksi. Aloitin hommat tuossa kahden aikoihin, ja kotiin selvisin vähän ennen yhdeksää. Melkoinen päivä, ja samaan syssyyn voi kyllä lykätä koko viikonlopunkin, kun taas on juostu vaikka missä. Ensi viikonloppu tosin onkin sitten vapaata, kun ei päästäkään lähtemään paimennustaippareihin :(