Eilen oltiin viikon tauon jälkeen vepeilemässä. Aiheena hukkuvan pelastuksen alkeet, joten haastetta riitti. Talviturkille piti viimein sanoa hyvästit, kun piti ensin mennä omalle koiralle itse pelastettavaksi - tälleen estetään se, ettei koira ryhdy rannalla arpomaan, että lähteäkö hommiin vai ei ;)

Rini hiffasi kyllä pelastukseen lähdön, mutta sille tuli selkeästi yllätyksenä, että nyt pitikin dummyn lisäksi kiskoa rantaan ihminenkin ;) Uintitekniikka ei riittänyt vielä hukkuvan pelastamiseen, mutta jokusen toiston jälkeen alkoi sujua paremmin. Vetäjämmekin sanoi, että se ei ole kuin toistoista kiinni - Rini sentään ui takaisin rantaan, kun toisilla voi käydä niinkin, että lamaantuvat kokonaan.

Rini lähti tosi hyvin vierastakin ihmistä hakemaan, se tekniikka vaan vaatii harjoitusta. Eilen ei vepessä tehty muuta, päästivät meidät säälistä kotiin, kun olin ihan märkä ;) Kävin tosin vielä meidän treenien jälkeen hukkumassa Ellin ja Mion treeneissä Karsikon rannassa.

Tänään oltiin Rantakylässä, ensin vedin Marille ja Wallulle tokotreenit ja sit treenasin vähän Rinin kanssa. Rinin kanssa tehtiin seuraamista ja hiottiin täyskäännöksiä sekä pysähdyksiä, jäävät liikkeet, kaukokäskyt, luoksetuloa, hyppyä, noutoa ja sit otettiin sekaan vähän ohjatun noudon alkeita.

Seuraaminen on Rinillä kivaa, tykkään kovasti, kun ollaan nyt saatu sitä parempaan kuntoon. Täyskäännöksissä riittää vielä töitä, samoin pysähtymisissä. Rini istuu vierelle suoraan, kun hidastan kunnolla ennen pysähdystä, muuten yrittää ennakoida täyskäännöstä.

Jäävät liikkeet meni tosi hyvin tänään, ei ollu arpomista :D

Kaukokäskyissä takapalkka, vähän laiskat ylösnousut, mutta nousi kuitenkin. Pitää ryhtyä taas palkkaamaan jokaisesta ylösnoususta, niin saadaan intoa lisää. Ei edistämistä takapalkalla. Tarvitsee lisää toistoja.

Hypyssä ei odotetusti ongelmia, jos nyt ei lasketa sitä, että koira hyppää esteen vierelle. Hyppy on helppo liike, kun siitä Rini tykkää.

Noudossa tosi hyvä lähtö kapulalle, vähän saalistuksen makua, mutta tosi ripeät luovutukset ja hyvin pitää kapulaa suussa. Voisi pitää treenattavien listalla kivana liikkeenä.

Luoksetuloista olin erityisen mielissäni tänään. Tein meille jonkinlaisen suunnitelman luoksetulon harjoittelusta: ensin normaali luoksetulo, sitten pysäytys ja siitä palkka, sitten koko avoimen luokan luoksetulo kokonaisuudessaan, lopuksi suora luoksetulo. Upeasti toimi. Käytin taas käsimerkkiä, ja Rini pysähtyi hyvin. Pitää treenata lisää, mutta eiköhän siitä ihan hyvä tule.

Ohjatun noudon alkeissa edistyttiin sen verran, että kokeilin ekan kerran ohjata myös vasemmalle. Koira lähti hyvin, mutta oli selkeästi ensin menossa oikealle, tajusi kuitenkin itse kaartaa vasemmalle. Me tehdään edelleen silleen, että mulla on jonkin matkan päässä kaksi samanlaista purkkia, joista toisen päälle jätän namin. Kunhan vasen ja oikea tulevat tutuimmiksi, ryhdyn jättämään molempiin namin ja pyydän sitten hakemaan toisen. Niin ja sit lisätään se kolmas purkki sinne. Vaikka ei olla pitkään aikaan tehty (viimeksi siis varmaan tosi aikaisin keväällä), niin Rini muisti hyvin ja vauhtia riitti. Kun sais vielä yhden purkin lisää, niin voisi ryhtyä harjoittelemaan välimerkkiäkin. Pitää jossain vaiheessa hankkia nekin ohjatun noudon kapulat, niin pääsee kunnolla harjoittelemaan.

Ruutua ei tehty tänään, vaikka mulla oli merkitkin matkassa. Ehtiihän tuota. On kyllä hauska opetella voittajaluokan liikkeitä, kun ne on niin erilaisia ja pääsee taas kunnolla miettimään, miten mitäkin opettaa. Koirakin tekee ihan eri tavalla, kun on uusia haasteita. Kunhan se TK2 saadaan aikaiseksi, niin sit voi keskittyä pienen tauon jälkeen voittajaluokan liikkeisiin paremmin.

Rini on ilmoitettu kahteen uuteen tokokokeeseen.