Tänään koimmekin jännittäviä hetkiä, kun pääsimme Rinin kanssa tutustumaan lampaisiin. Ainon äidin työkaveri on harkinnut koiran ottamista, yksinä vaihtoehtoina olivat corgi ja aussie, joten lähdimme Liisan, Raian ja Rinin kanssa ajelemaan Komperoon (n. 35 km Joensuusta Varkauteen päin) pienelle esittelyretkelle. Ailalla oli kotona ennestään neljä lammasta sekä muita eläimiä, joten kokeiltiin sitten, miten corgi ja aussie paimennuspuuhissa toimivat.

Kun tuli Rinin vuoro päästä estradille, se tuli omalla energisellä ja innokkaalla tyylillään. Rini oli alussa hihnassa ja valjaissa, mutta kun se ei osoittanut muuta kuin ystävällistä kiinnostusta lampaita kohtaan, päästin sen sitten vapaaksi. Rahkeet loppuivat, kun päästiin sellaisen metrin päähän lampaista, vähän alkoi pelottaa ja puuskututtaa, mutta pienellä kannustuksella Rini meni reippaasti haistelemaan käveleviä villakasoja. Kun Rini sai vaihdettua pari pusua yhden lampaan kanssa, Rini älysi, että lampaathan on muuten maailman kivoimpia otuksia, ja sen jälkeen neidin saamiseksi pois lampaiden luota tarvittiin jo älykkyyttä ohjaajankin puolelta.

Ensikertalaiseksi Rini toimi lampaiden kanssa mun mielestä aika hyvin. Se piti ne hyvin koossa ja järjestyksessä, mutta lampaiden liikuttelu paikasta toiseen oli jo vähän vaikeampaa. Sai neiti pari kertaa ne ajettua rakennuksen takaa sen etupuolelle, mutta sisälle rakennukseen se ei saanut niitä ajettua. Rinillä oli toisaalta naamallaan riehuleikki-ilme, sen eleet olivat hyvin samanlaiset kuin koirien kanssa leikkiessä, että voihan se olla, ettei se edes itse tajunnut tulleensa paimentamaan vaan leikkimään ;) Rini käytti ääntään aika reilusti lampaiden kanssa, se kierteli niiden edessä ja sivuilla, ajoittain myös takana. Yleensä lampaiden takana ollessaan lampaatkin lähtivät hyvin liikkeelle.

Koulutusta tässä paimennushommassa selvästi tarvitsisi, mutta musta oli mukava huomata, että Rinillä tosiaan on sitä paimenvaistoa ainakin jonkin verran. Kun en itsekään paimennuksesta mitään voi väittää tietäväni, ei minustakaan ollut juuri apua koiralle lampaiden liikuttelussa.

Kamera oli reissussa mukana, kuvat onnistuivat yllättävän hyvin, vaikkei sää taas oikein suosinutkaan. Kuvia galleriaan on tulossa, huomenna mulla on vapaapäivä, joten enköhän saa kaikki kuvat viimein siirrettyä julkisesti näytille :)