Niin siinä sitten tietenkin kävi, että se flunssa tuli. Tää on niin mun tuuria. Käytiin kuitenkin Rinin kanssa tekemässä vähän tokoa, kun Rini näytti kärsivän tekemisen puutteesta.

Rini oli ihan onnessaan, kun se näki mun keräävän treenikamppeita kasaan. Tiesi, että töihin ollaan menossa. Otin mukaan noutokapulat, sekä puiden että metallisen, ja palkaksi revittelynarun ja pallon, tietysti myös namia.

Aloitimme kaukokäskyillä. Palkkasin heti pallolla ekasta ylösnoususta, toisella kertaa otin koemuotoisen liikesarjan. Kaukkarit alkavat olla aika hyvin hanskassa, pitää vaan treenata lisää, että saadaan varmuutta.

Jatkoimme treeniä noudolla. Alkuun piti Riniä taas vähän toppuutella, kun into kapulan perään oli vähän liian suuri. Ensimmäinen yritys oli siis lähinnä liikkeen muistelemista. Toisella kertaa Rini jäi kyllä odottamaan kiltisti käskyä lähteä noutamaan, mutta sitten se suuntasi suoraan sille paikalle, jonne kapula viimeksi oli lentänyt. Ihme päähänpisto. Onneksi kapula oli siinä suhteellisen lähellä, joten se tajusi ilman ylimääräistä käskyä lähteä sitä etsimään. Luovutukset oli hyvät. Kolmas kerta oli noudoista ehkä paras, neiti meni suoraan kapulalle, toi sen ja luovutti hyvin. Eteenistuminen kaipaa vielä vähän työstämistä, samoin se, että neiti osaisi pysyä sivulla siihen saakka, kunnes annan käskyn hakea.

Noudosta siirryttiin luoksetuloon. Luoksetuloihin jäin tänään kaipaamaan enemmän vauhtia, varsinkin niiden viime kertaisten suoritusten jälkeen. Tein ekan pysäytyksen kanssa, mutta kun se selvästi teki hallaa seuraavaan luoksetuloon (joka oli siis tarkoitus tehdä ilman pysäytystä), otin pallon houkuttimeksi, jolloin vauhtia alkoi taas olla. Lopetettiin onnistuneeseen suoritukseen.

Rini on nyt ryhtynyt tarjoamaan kontaktia aika hyvin, joten otimme pitkän pätkän vapaana seuraamista. Kontakti herpaantui kerran pahasti häiriön takia, muuten samalla tavalla hetkittäin kuin meillä normaalistikin. Yksi täyskäännös oli väljä, loput aika tiiviitä ja onnistuneita. Rini edisti alussa aika paljon, mutta kun näytin namilla oikean seuraamispaikan, paikka pysyi hyvin. Tehtiin pysäytyksiä ja käännöksiä useita kertoja, hyvin meni. Itsellä oli askelkuviot sekaisin, niihin pitää miun panostaa.

Otin väliin metallinoudon. Kapula nousi ihan yhtä hyvin kuin puinenkin, ainoa nootti hyvin vino eteen istuminen.

Siirryimme jääviin liikkeisiin, joiden kanssa piti tänään tahkota pitkään, ennen kuin tajusin, mikä oli vialla. Seisominen sujui hyvin, mutta maahanmeno ei meinannut millään onnistua. Tehtiin toistoa toiston perään, kun ei meinannut millään tulla onnistunutta suoritusta ensimmäisellä yrityksellä, vaan aina tarvitsi kaksi käskyä. Lopulta homma saatiin toimimaan, kun kiinnitin huomiota oman pään ja leuan asentoon käskyä annettaessan. Kun pyydän seisomaan, yritän pitää katseen vakaasti edessä, leuka normaalisti; kun mennään maahan, leuka laskee hiukan alaspäin. Normaalisti liikkeet ovat sujuneet hyvin äänenpainon erojen kanssa, mutta tänään ei, liekö flunssalla ollut vaikutusta. Otin liikkeisiin mukaan sen, että kävelen koiran taakse ensin, ennen kuin tulen sivulle. Maahanmenossa homma toimii hyvin, mutta seisomisessa Rini tahtoisi liikahtaa mielellään. Annoin kolmannella yrittämällä avuksi paikka-käskyn, jolloin neiti pysyi hyvin.

Harmittelin, kun ruutumerkit jäivät sisälle, mutta päädyin sitten tekemään ruudun kapuloista, hihnasta sekä Rinin revittelylelusta. Lelut olivat Rinille iso kiusaus, joten siitä saatiin kohtuullinen häiriö. Jätin ruudun keskelle namia ja kävelin poispäin, väliin jäi sellainen 3-4 metrin matka. Rini lähti hyvin, mutta teki ruudussa ihmeellisen kierroksen taaimmaisen ruutumerkin luona. Sitten namien voimakas tuoksu johdatti sen keskelle ruutua, annoin sen syödä nappulansa ja odotin. Rini oli lähdössä uudestaan haahuilemaan, mutta se havahtui, kun annoin käskyn. Rini meni maahan, kävelin huvin vuoksi ruudun kerran ympäri ja palkkasin. Siihen oli hyvä jättää liike hautumaan.

Kun ruutumerkit olivat valmiiksi paikoillaan, tehtiin sitten vielä leikkimielinen idioottirinki. Pidensin sivujen väliä hiukan ja sitten lähdettiin seuraamaan. Seisominen onnistui nappiin, ja nyt Rini pysyi hievahtamatta asemissaan, kun sitä treenattiin jäävien liikkeiden kanssa tänään. Istumisen tein käsiavun kanssa, jotta se onnistuisi. Maahanmenoon piti antaa kaksi käskyä, muistin sitten vasta sen jäävien liikkeiden kanssa tehdyn harjoituksen, joilla saatiin toimimaan. Otettiin uusi yritys seisomisen ja istumisen kanssa, annoin loppuun avun liikkeen suunnalle ja Rini meni hienosti maahan. Loppuun reviteltiin narulla palkaksi.

Hyppyä pitäisi treenata myös, ruutua haluaisin kokeilla kunnollisten merkkien kanssa. Pitää katsoa, millainen olo on huomenna, jos sitä intoutuisi taas lähtemään.

Rini on ilmoitettu helmikuun tokokokeeseen, ja miulla kouraisi mahasta ikävästi siihen malliin kuin alkaisi jännittää, vaikka helmikuuhunhan on aikaa vielä vaikka kuinka paljon. Näyttelyilmoittautumisiakin tein jokusen, tosin niihinkin on aikaa vielä ihan reilusti.

Toivottelemme Ainolle ja Miinalle huisisti onnea, Miina sai tänään nimensä eteen koularin TK1!