Vuosi 2007 oli tarkoitus tutustua mahdollisimman moneen eri harrastuslajiin iän sallimissa puitteissa, ja tässä onnistuttiinkin.

toko/tottis: Olemme nyt treenanneet tokoa alokas- ja avoimen luokan liikkeiden verran, jonkin verran olemme alustaneet ylempienkin luokkien liikkeitä. Suurin osa vuodesta meni rakentaessa kestävyyttä ja keskittymiskykyä, nyt rahkeet riittävät kisatasolla jo oikein hyvin. Malttia kaipaamme lisää, mutta josko sitä tulisi lisää iän mukana :) Tänä vuonna keskityimme enemmän tokopuolen liikkeisiin, joten pk-tottis jäi aika vähälle. Loppuvuoden huipennus oli kisadebyytti alokasluokassa, josta saimme ykköstuloksen.

PK:
Kesän vietimme tiiviisti ja "tiiviisti" haun parissa, harmittavan paljon jouduimme miun selkävaivojen takia olemaan poissa. Pääasiallisena tavoitteena kuitenkin oli, että saadaan Rini innostettua hakumetsässä ukkojen etsimiseen, ja tässä onnistuimmekin oikein hyvin. Rullailmaisu saatiin hyvälle mallille. Malttia kaivataan tähänkin lajiin lisää, mutta se hyvä puoli malttamattomuudessa on, että vauhtia ainakin riittää! Esineruutua ehdimme aloitella, mutta se kaipaisi ehdottomasti lisää työstämistä.

vepe:
Vepeä alustimme totuttelemalla veteen, ja niin paljon Rini vedestä tykkääkin nyt, että vepestä tulee ehdottomasti meille yksi laji lisää.

agility:
Agilityä ehdimme kokeilla yhden AAA-kerran (Agilityn Alkeita Ausseille) verran, ja siitä povaan uutta lajia, johon Rini tulee ihastumaan.

Tavoitteet ensi vuodelle ovat aika kovat. Onneksi kaikkia tavoitteita ei tarvitse saavuttaa, meillä on aikaa kyllä runsaasti myöhemminkin. Tästäkin huolimatta haaveilen vuodesta 2008 seuraavaa:

toko/tottis: Tavoitteena saada koulutustunnus TK1, mahdollisuuksien mukaan myös TK2. Katsotaan, mitä kaikkea vuoden aikana ehditään. Pk-tottista harjoiteltava enemmän!

PK: BH olisi aika kova sana, mutten kyllä haaveile sen suorittamisesta ennen loppuvuotta. Maastoon kaipailisin lisää varmuutta, rullailmaisussa tavoitteena saada kiintorullailmaisu. Esineruutua pitäisi työstää. Kisaamaan ei vielä tavoitella.

vepe: SOVE on tavoitteena, riippuen sitten siitä, miten paljon joudutaan liikkeiden eteen töitä tekemään, niin voisihan sitä ajatella, jos ehtisi yhdessä virallisessa kokeessakin käydä. Katsellaan taas.

agility: Agilityssä tavoitteena on harjoitella esteitä, sen lisäksi toivotaan, että Rinillä kestää jonkin aikaa, ennen kuin se agilitykello kilahtaa päässä. Epäilen, että Rinistä tulee aikamoinen tykki tässä lajissa, joten mitä pitempään pysyn koiran perässä, sen parempi.

Näiden lisäksi tavoitteena on tietysti pitää hauskaa sekä keskenään että Rinin koirakavereiden kanssa! Näytelmissäkin varmasti pyörähtelemme jonkin verran. Ensi vuonna suuntaamme jossakin välissä lonkka- ja kyynärkuvauksiin sekä silmäpeilauksiin.