Aloitimme Rinin kanssa eilen ruutuun lähettämisen alkeiden opettelun. Suunnitelmissa olisi opettaa ruutuun lähettäminen ensin alustan avulla, ja kun alustalle meno sujuu, otettaisiin mukaan merkkitötsät ja siitä sitten vähitellen häivytettäisiin se alusta pois.

Eilen harjoittelimme tosiaan ekaa kertaa. Otin naksuttimen avuksi, kun sen avulla palkkaaminen on vähän tarkempaa ja nopeampaa. Rini ei alkuun tajunnut, että lattialla edes on jotain ylimääräistä, sillä oli perinteisesti katse nameissa kiinni. Jännä oli huomata taas uusi piirre koirassa: Rini ei aiemmin ole ollut kovin hanakka tarjoamaan mitään toimintaa, se joko suoraan tekee jotain tai sitten jää töllistelemään ihmeissään, että mitä odotan sen tekevän. Eilen se tarjosi mulle varmaan kaikki liike- ja temppurepertuaarinsa läpi, kun nimesin uuden liikkeen saman tien ruuduksi. Sitten sitä ihmetytti kovasti, kun maahanmeno, pam, hyrrä ja kiepit eivät mitkään mulle kelvanneet.

Palkkasin heti, kun tassu kosketti alustaa. Vähän ihmetytti, kun Rini jotenkin yhdisti sen palkan aina siihen maahanmenoon (onneksi ei näe, mitä liikettä sen kanssa on jankattu viime aikoina..). Pari kertaa se teki ihan onnistuneen ruutuun menon, jouduin vähän pakostakin aina vaihtamaan sitä alustan paikkaa. Emme treenanneet eilen kovin pitkään, vaan jätimme liikkeen hautumaan.

Tänään jatkoimme hyvin pitkälle samoilla linjoilla. Rini tarjosi edelleen sitä maahanmenoa, mutta pienellä opastuksella se maahanmeno alkoi hiljalleen jäädä pois. Tänään tuntui jo siltä, kuin Rini olisi oivaltamassa, mistä on kyse: se teki pari onnistunutta suoritusta peräkkäin. Vieläkin liike kaipaa vahvistusta, mutta tosi hyvällä mallilla alkeet ovat, kun ottaa huomioon, että eilen vasta aloitettiin. Huomenna olisi tarkoitus pitää taas pieni treenisessio.

Huomenna Rini lähtee aussietapaamiseen Marin ja Wallun kanssa, mie sen sijaan jään kotiin luultavasti taas värjöttelemään. On mullekin tosin illemmalla aktiviteettia, kun pääsen laulutunnille. Torstaina olisi tarkoitus ottaa nokka kohti Jyväskylää, kun lauantaina pitäisi jälleen olla näytelmissä esiintymässä. Toivottavasti neidille vaan esittäjä löytyy ja järjestyy.