Enempään eivät jalka ja selkä vielä pystyneet, mutta oikein hyvä nostattava treeni oli.

Kun tiesin, etten pitkää treeniä pystyisi vetämään, päätin tähdätä siihen, että treeni olisi mahdollisimman nostattava ja että Rinille jäisi tunne siitä, että tää on kivaa. Otin liikkeinä vaan seuraamisen, luoksetulon sekä molemmat jäävät liikkeet.

Aloitin luoksetulolla, kun Rinillä oli into niin piukeana, ettei muuhun varmaan olisi keskittyminen riittänytkään. Raukalle riitti treeneistä merkiksi pelkkä narupallo ja namipussi, jo tuli silmiin eloa. Rini jäi hyvin paikalleen, kuten ennenkin, kävelin sopivan matkan päähän ja kutsuin luokse. Hyvä luoksetulo, tajusin vasta loppuun ottaa lelua houkuttimeksi. Vauhtia tuli tuplasti lisää viimeiselle viidelle metrille, joten tiesin sitten suorituksen jälkeen, että Rini pystyy parempaankin.

Otin toistona, tällä kertaa niin, että leikittelin lelulla samaan aikaan, kun Rini tuli kohti. Vauhtia oli! Otin lelun pois juuri ennen kuin Rini pääsi kohdalle, vauhti hidastui. Palkkasin namilla.

Molemmat jäävät liikkeet menivät tosi hyvin. Olin aiemmin aatellu, että ne on molemmat päässeet unohtumaan tässä välissä, mutta mitä vielä. Rini reagoi käskyyn tosi nopeasti, tein maahanmenon ensin ja neiti putosi maahan saman tien, kun käskyn kuuli. Palkkasin namilla. Liikkeestä seisomaanjäännissä jouduin kääntymään katsomaan, että menikö Rini maahan vai jäikö se seisomaan. Pystyssä oli, joten aattelin, ettei meidän tämän enempää tarttee jääviä tänään ottaakaan.

Kiusasin Riniä vähän lelulla: riehutin, mutten antanut purra kiinni. Kyllä näki, että neidillä nousi vire, kun se ei saanut purra kiinni leluun. Otin seuraamisen vapaana namien ja lelun kanssa. Kontakti katkesi alkumetreillä, mutta on selvästi paranemaan päin. Pidin kontaktia yllä sekä lelulla että namilla. Rini yritti edistää, tosin sen voi laittaa ylimääräisen energian piikkiin. Mulla ei ollu treeniliiviä, joten lelu kulki oikeassa kädessä ja namit vasemmassa. Rini yritti ottaa kontaktia lelukäteen (lelu kun oli näkyvillä), mutta kun aloin palkata namilla, kontakti siirtyi vasempaan käteen. Yritin pitää kättä välillä alhaalla, jotta vähäsen edistyttäisiin tuossa seuraamisessa.

Täyskäännökset oli kohtalaisen tiiviitä, hiomista riittää vielä. Käännös oikeaan sujuu hyvin, mutta vasemmassa kannattaisi ottaa takapakkia. Rini yritti istua, kun käännyin, joten käännöstä pitää alkuun loiventaa tai sitten muuten koiralle tehdä ennen käännöstä selväksi, ettei olla pysähtymässä vaan kääntymässä. Viimeisen seuraamisen (tein lyhyitä pätkiä) lopuksi heitin narupallon, sen perään Rini sinkaisikin onnessaan. Loppupalkaksi heittelin neidille pari kertaa narupalloa, jonka jälkeen lähdettiinkin takaisin yläkertaan, kun mulla alkoi jalassa ja selässä tuntua jo aika pahalle. Rini vaikutti pettyneeltä, kun ei tuon pitempää treeniä tehty.

Nyt tässä mietiskelen, että voisin alkaa tehdä pari tuollaista tehotreeniä päivässä, jotta ees jotain saisi tehtyä. Rini vaikuttaa paljon tyytyväisemmältä, kun se on jotain päässyt tekemään. Josko miekin tässä samalla kuntoutuisin, enkä tulisi ihan mökkihöperöksi, kun pääsisi pari kertaa päivässä ulos vähän pitemmäksi aikaa.