Vaikka sää oli harmaa ja pilvinen, lähdimme muiden aussieihmisten kanssa uintireissulle, jota olimme ehtineet suunnitella jokusen päivän. Mukana olivat Mari ja Wallu, Elina ja Turre, Johanna ja Jesse sekä tilapäinen Joensuun asukki Anna koiriensa aussie Neidan sekä skotlanninhirvikoirapentu Siennan kanssa. Siennasta ei olisi uskonut, että se pentu vielä on, kun oli muita jo reippaasti isompi :) Tosin Jessestä oli Siennalle vastusta, kokoeroa ei ollut paljon.

Ehdimme Rinin kanssa treenata pari liikettä ennen kuin Mari käväisi meidät hakemassa. Otettiin tuossa parkkiksella seuraaminen hihnassa ja ilman, maahanmeno, seisominen ja hyppy.

Seuraamista helpottaa selvästi, kun puhelen Rinille kaikenlaista ja kehun, kun se ottaa kontaktia. Tänään mulla oli rullat taas palkkana, ne kulkivat toisessa kädessä, joten kontaktia ja intoa löytyi. Rini seurasi pitkästä aikaa oikealla paikallakin. Pysähtymisissä oli ongelmana se, että neiti meni maahan makaamaan. Vasta kolmannella yrityskerralla molemmissa seuraamisissa neiti jäi istumaan. Pitää siis treenata vielä.

Maahanmeno meiltä sujui tänään hienosti. Oon tehny nyt sen silleen, että annan käsiavun maahanpäin, kävelen jonkin matkaa eteenpäin, tulen takaisin ja palkkaan maahan. Pitäisi tehdä välissä taas niitä harjoituksia, joissa palkkaan maahan suoraan maahanmenon jälkeen.

Hyppy oli meillä vähän hätiköity liike. Pyöräteline sai taas toimittaa hyppyesteen virkaa. Välimatka oli liian pitkä, ja hölmö vielä aattelin, että kokeilen ilman apuja. Olisi pitänyt ottaa apujen kanssa, kun ei olla hyppyä taas vähään aikaan harjoiteltu. Rini lähti esteelle, kun käskyn annoin, mutta jäi seisomaan puolitiehen ja kääntyi katsomaan mua "mitä mun pitää tehdä" -ilme naamallaan. Annoin käskyn uudelleen, Rini pyörähti, annoin käskyn vielä, ja sitten neiti hyppäsi yli. Hyppäsi kuitenkin! Pitää nyt vaan ehdottomasti ottaa apujen kanssa, koska liike ei todellakaan ole vielä selvää pässinlihaa Rinille.

Hypyn jälkeen Mari jo kaasutteli parkkikselle, ja nousimme kyytiin. Ajelimme Rantakylään, missä odottelimme Annaa ja koiria, sillä aikaa saivat Rini ja Wallu riehua jonkin aikaa keskenään.

Pienien sekoilujen jälkeen päästiin lähtemään Kaunislahteen, siellä sekoiltiin vielä vähän lisää, lopulta oltiin rannassa ja koirat pääsivät riehumaan. Johanna tuli Jessen kanssa vähän myöhemmin. Järvellä oli kova tuuli, joten aallot olivat isot. Rini ei tiennyt, olisiko kivempi leikkiä muiden kanssa vai jahdata aaltoja. Riehumista riitti, ja Rinillä on taas jokunen tuppu karvaa vähemmän. Neidin takapuoli kiinnosti seurueen uroita kovasti, joten en nyt sitten tiedä, olisivatko ne juoksut tosiaan alkamassa.

Koirat saivat riehua pitkälti toista tuntia, sitten lähdettiin kaasuttelemaan takaisin Joensuuhun. Pitempään ei mun selkä olisi antanutkaan myöten, se kipeytyi taas ihan mitättömän lyhyessä ajassa. Onneksi ensi viikolla pääsee sinne lääkäriin... On vaan niin kovin ikävää, kun mun pitää tosissaan varoa, ettei yksikään koira juokse päin. Ei tarvitse kummoinen tärähdys olla, niin jo tuntuu, että selkä pettää ja jalat alta myös.

Mari oli ajatellut Riniä käydessään ostoksilla ja toi neidille ison säkin siankorvia. Rinin huulet lupsottivat siihen malliin, että neiti tiesi tasan tarkkaan, mitä namia oli pussissa :)

Nettisivujen päivitystä on luvassa lähipäivinä. Ehkä tänään, jos jaksan. Galleriaan tulee kuvia uintireissusta, jahka ennätän.