Tällä viikolla on otettu taas parit tokotreenit, eilen ja sitten tänään. Tässä vähän koontia:

 

Rini

Eilen treenattiin ruutua, pikkupätkä seuraamista, kaukojen vaihtoja ja tunnarin hajuerottelua. Ruutu oli hyvässä muistissa, lähettelin kisamatkasta ja vähän kauempaakin. EVL:n ruutua ajatellen voisi jatkossa ryhtyä treenaamaan ruudun hakemista vähän haastavimmistakin kulmista ja miettiä merkin muistuttelua.

Seuraamisessa Rini vähän edistää, sille voisi intensiivitreeninä tehdä samaa kuin Nevelle, eli naksutella oikeaa paikkaa. Käännöksiin kaipaisin vielä hieman lisää tiiviyttä. Naksuttelua myös perusasentoon ja pillin kiinni pysymisestä.

Kaukojen vaihdot ovat hyvällä mallilla. Rini tarjoaa herkästi ensimmäisenä vaihtona seisomista, joten muista vahvistaa myös istumista. Kaukojen vaihtojen harjoituksia jatketaan edelleen välimatkan saamiseksi. Eilen tehtiin jo hyviä vaihtoja n. kahden metrin välimatkalla :)

Tunnarin hajuerottelu on vielä hieman epävarma. Rini alkaa herkästi nostella ja maistella, se oli tauon aikana selvästi lisääntynyt. Toisaalta eilen oli kova tuuli eikä apuhaju ollut voimakas. Helpota treenejä!

Tänään tehtiin Rinin kanssa lisää seuraamista, liikkeestä istumista, luoksetulon pysäytyksiä ja metallinoutoa. Seuraamisessa olin tarkka paikasta ja naksuttelin, mutta luonnollisesti yksi treeni ei tilanteen korjaamiseen riitä. Liikkeestä istuminen oli hyvässä muistissa.

Luoksetulon pysäytyksissä annoin käskyn ja Rinin pysähtyessä heitin palkan sen taakse. Seuraavaa treeniä varten isommat palkat kehiin. Rini tarjosi maahanmenoa seisomista herkemmin, muista oikea äänenpaino, seisominen ei saa olla liian painostava. Rini alkoi lopusta tarjota parempaa pysähtymistä, joten naksuttelu toimii tässäkin hyvin.

Metallinoudossa treenattiin lähinnä palautusvauhtia patukan avulla. Paremmalta näyttää, mutta tämä vaatii myös useamman treenin.

Neve

Neven kanssa tehtiin eilen seuraamista, vähän noutoa, kaukokäskyjä ja liikkeestä seisominen; tänään seuraamista, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulon pysäytyksiä.

Eilen ja tänään Neve tarjosi tosi hyvin oikeaa seuraamispaikkaa, naksuttelu toimii! Käännökset olivat napakat ja nopeat, Nessu on niin super!

Noudon palautusta täytyy vielä hioa, eteen istuminen kapula suussa on Neven mielestä vielä jännää. Älä vaadi liikaa.

Kaukokäskyt onnistuivat hyvin lyhyeltä matkalta, matkaa voi varovasti pidentää. Liikkeestä seisominen ja maahanmeno olivat hyvässä muistissa, niihin jatkossa vain ylläpitotreeniä.

Luoksetulon pysäytyksissä täytyy etukäteen miettiä, millaiset suoritukset täyttävät vaatimuskriteerin ja mitkä eivät. Neve tarjoaa nopeasti napakampaa pysähtymistä, jos palkka jää saamatta. Ei pidä taas vaatia liikaa kerralla.

Hilda

Hildan kanssa tehtiin molempina päivinä seuraamista, liikkeestä seisomisen alkeita ja kapulan nostoja. Yritin valikoida sellaiset liikkeet, jotka olisivat suhteellisen rauhallisia eivätkä vaatisi maahanmenoa (Hildalla oli leikkaus toissa päivänä).

Eilen Hilda ei meinannut millään istua perusasentoihin ja seuraamisessa se jäi myös seisomaan. Olisiko kostea maa vaikuttanut haluttomuuteen istua? Seuraamisesta ei meinannut eilen tulla mitään, mutta loppuun saatiin onneksi sellainen onnistunut pätkä, että siihen saattoi lopettaa ilman että se tuntui luovuttamiselta. Tänään oli jo ihan eri meininki: Hilda istui nopeasti ja saatiin tehtyä vähän pitempääkin seuraamispätkää. Tänään ympärillä oli vähän häiriötäkin, mikä meinasi varsinkin treenin alussa vähän haitata treenaamista. Lisää häiriötreeniä siis!

Liikkeestä seisomisen alkeet edistyvät hyvää tahtia. Olen palkannut Hildaa taaksepäin pysähtymisestä, ja sen töpö vispaa kauheasti, kun käsi menee taskuun ja palkka lentää. Vahvista vielä pysähtymistä, älä etene treeneissä liian ahnaasti ;)

Kapulan nostot edistyvät hyvin. Hilda pitää kapulaa suussa hyvin ja tuo minulle päin, mutta se ei kestä vielä, että yritän ojentaa kättä kapulaa kohti. Tätä voisi harjoitella kotona niin, että Hildan saisi istuessa pitämään kapulaa suussa ihan hetken, ja siitä pidentäisi vähitellen naksuttelemalla.

Selailin varovaisesti koekalenteriakin tuossa yksi päivä. Vähän himottaisi lähteä jo kisaamaan, vaikka töitä vielä riittäisikin tehtäväksi. Pitää silti aina vähän haaveilla ;)