Tokotreenit ovat jatkuneet, viimeksi UUI:n (Uljaat, Upeat ja Ilmiömäiset) treeneissä oli teemana häiriöseuraaminen ja ruutu. Rini kesti häiriötä hyvin, mutta se nyt ei sinänsä yllättänyt. Ruutu oli Rinillä myös hyvässä muistissa. 

Aiemmin samalla viikolla käytiin kertaalleen Ainon kanssa Jattilassa treenaamassa. Rinin kanssa tehtiin tunnari, metallinoutoa, hyppynoutoa ja ruutua. Rini teki tosi kiihkeän treenin, se selkeästi muisti Jattilan, ja vissiin luuli että mentiin tekemään agia. Metallinouto oli hyvä, perusasennot kaipaavat tehotreeniä palautuksen jälkeen. Hyppynoutokin meni hyvin loppuperusasentoja lukuun ottamatta. Ruutu oli hyvässä muistissa, tehtiin liikettä kokonaisena. Pitää vaan olla tarkkana, milloin antaa pysäytyskäskyn.

Tunnaria varten lupasin Rinille, että jos se tekee hyvin, se saa tehdä pari agiestettä. Rini varmaan kuunteli tosi tarkkaan, koska se teki ihan älyttömän hyvän tunnarin :) Palkaksi tein jokusen esteen ja Ainokin vei vähän radantynkää. Etenkin kepeillä ja alastulokontakteilla tauko näkyi jonkin verran, mutta näin kokonaisuudessaan Rini tykkäsi kovasti.

Neven kanssa tehtiin metallinoutoa, avoimen luokan hyppyä ja ruutua. Metallinoudossa tehtiin vaan kapulan kantamista, koska se on Neven mielestä ällö. Avoimen luokan hyppyä muistuteltiin mieleen, se meni ihan hyvin, kun ohjaaja ei vaan jäänyt tuijottamaan koiraa vaan muisti palkatakin ;) Ruutuharjoituksia jatkettiin ruutuun lähetyksillä.

Hildan kanssa otettiin perusasentoja, ruutua, paikkamakuuta ja tehtiinköhän vähän jääviäkin. Hilda hakee perusasentoa hyvin, seuraamista ollaan rakennettu vähitellen ja rauhassa. Ruudun alkeita tehtiin ruutuun lähetyksinä, ja Hilda pääsi hyvin jyvälle liikkeestä. Paikkamakuussa pitää muistaa olla vaatimatta liikaa. Pokan pitäminen oli lähes mahdotonta, kun Hilda kertaalleen nousi ylös, sitten muisti, että ai niin tässä piti olla paikallaan, kävi takaisin maahan, painoi leuan maahan ja töpö vaan vispasi niin vimmatusti :D Melkoinen kieli poskella tokoilija.

Tälle päivälle olin varannut Erikan tulemaan meille koiria hieromaan. Tää on toki ollut suunnitelmissa jo pitkän, pitkän aikaa, mutta aina syystä tai toisesta se on jäänyt. Hieronta-aika oli varattu kahdelle koiralle, ja jotenkin tuntui parhaimmalta hierotuttaa Rini ja Neve, jotta nähdään, missä mennään pentujen jäljiltä.

Molempien tilanne oli hyvin samantyylinen: Rinin lonkka veti enemmän oikealle, Nevellä vasemmalle, todennäköisesti pentujen jäljiltä. Ero oli se, että Rini kevensi toista takajalkaansa lonkan virheasennon takia, Neve taas ei. Istuessa molemmilla näkyi oire selkeiten, kun molemmat röhnöttivät toisen lonkan päällä. Makuuasennossa Rini tasapainotti lonkan asentoa vasemmalla etukäpälällä, Neve taas vastaavasti oikealla. Ristiluun alue oli molemmilla pahiten tukossa, ja selkä oli myös jumissa. Jos jotain hyvää, niin tilanne ei ollut päässyt niin pahaksi, että etuosalla olisi tarvinnut vielä kompensoida - molemmilla sekä oikean- että vasemmanpuoleisen lavan liikkuvuus oli erinomainen.

Rinillä oli oikealla puolella pari selkeää kipupistettä vielä jumien lisäksi. Rini antoi todella hyvin käsitellä itseään, vaikka käsittely varmasti tuntui kehnolta. Neveä venytytti käsittelyn aikana kauheasti, ja se yritti vähän vempuilla. Toki Neven tilanne eroaa vielä siinä mielessä, että se on pentujen jäljiltä edelleen aika kuivassa kunnossa. Erikan kanssa spekuloitiin, että lihasten kireyskin on voinut hidastaa lihasten palautumista. Tilasin Nevelle vähän tujumpaa ruokaa, joka tulikin Itellan toimittamana tänään, toivottavasti se vähän edesauttaisi lihasten kasvua.

Molemmille kotihoito-ohjeeksi ravia ja polkevaa ravia, paljon vettä kuona-aineiden poistumiseksi, törmäilyt ja liukastelut pois sekä magnesium- ja b-vitamiinikuurit. Neven kohdalla pitää lisäksi seurata venyttelyitä, Rinin kanssa kaukojen harjoittelukielto viikon ajan. Varasin saman tien tytöille uuden ajan tasan kolmen viikon päähän, jotta nähdään, missä mennään. Jos ei näytä helpottavan, niin sitten varataan aikaa osteopaatille. Positiivista on, että hieronnalla oli molempiin hyvä vaste.

Surullista, miten sitä sokeutuu, kun omia koiria seurailee. Iltalenkillä katselin tarkkaan molempien liikettä, ja liikkeessä oli jo nyt illasta ihan huima ero. Nyt vaan noudatetaan ahkerasti kotihoito-ohjeita ja toivotaan, että tilanne stabiloituu!