Tytöt saivat pitää vähän treenitaukoa hieronnan jälkeen, pidettiin viime viikko tuumaustaukoa ja lepoa kaikkien kanssa. Se tuli ihan tarpeeseen siinäkin mielessä, että loppuviikosta lähdettiin Rinin kanssa reissuun (tarkempi selonteko kennelblogin puolella).

Aloittelin tämän viikon treenit eilen vauvatottisryhmässä Hildan kanssa. Hildan kanssa tehtiin luoksepäästävyyttä, paikkamakuuta häiriössä, sivulletuloja ja luoksetuloa. Luoksepäästävyydessä Hilda tarjosi jo aika hyvin kontaktia, Elli on edelleen sille pahin häiriö, muut ryhmäläiset eivät niinkään. Pitää muistaa kehua heti, kun Hilda ottaa kontaktia, se oivaltaa asioita nopeasti ja tarjoaa niitä herkemmin, kun muistaa kertoa milloin se tekee oikein ;)

Paikkamakuussa välimatkaa joitakin metrejä, häiriönä oli Elli, joka käveli meidän välistä. Hilda jäi katsomaan Elliä, muttei yrittänyt nousta. Pientä pihinää kyllä kuului, oli ilmeisesti hankalaa malttaa pysyä paikallaan. Palkkailua on tehtävä tiiviisti eikä pidä vaatia koiralta liikaa.

Sivulletuloja tehtiin niin, että Elli teki merkeistä, kumisaappaista ja matkakupista meille kellotaulun. Minä menin keskelle ja Hilda piti jättää vuorollaan eri paikkoihin, joista kutsuin sen sivulle - Hildan piti siis itse oivaltaa, mistä palkka tulee. Harjoitus oli Hildalle hankalampi kuin ennalta odotettiin, sillä Hilda luuli, että sen pitää tehdä jotain esineille. Harjoituksesta ei tullut mitään ennen kuin otin pienen seuraamispätkän tavaroiden keskellä ja sain palkattua esineiden huomiotta jättämisestä. Sen jälkeen päästiin harjoittelemaan itse sivulletuloja. Pariin otteeseen Hilda tarvitsi apuja, se hakeutui kyllä sivulle, mutta jäi joko liian taakse tai vinoon.

Luoksetuloja otettiin muutama myös, Elli piti kiinni ja minä kävelin vähän kauemmas. Palkkasin ensin namilla ja sitten patukalla. Patukkaan Hilda käy ahnaasti kiinni eikä hevillä päästä irti.

Kotiläksyksi saatiin tehdä paikkamakuuta kolmessa eri paikassa, joista yksikään ei ole kenttä, jossa ollaan aiemmin treenattu. Sitten pitää jatkaa sivulletuloharjoituksia sekä esinehäiriötä.

Tänään yövuoron jäljiltä herättyäni lähdin koirien kanssa ensin lenkille Haukkikseen, ja sitten tein pienen treenin kaikkien kanssa parkkiksella. Siellä en ole ennen treenannut Hildan kanssa, joten heti saatiin hyvä paikka harjoitella paikallaoloa. Lenkin päälle Hilda oli hyvässä, rauhallisessa mielentilassa, joten pystyin makuuttamaan vähän pitempäänkin. Kerran Hilda nousi ylös, mutta korjasi hyvin, kun palautin sen ja kerroin selvästi, että nouseminen ei ole sallittua ilman vapautusta.

Tein sivulletuloharjoitusta ilman esinehäiriötä, Hilda haki paikkaa tosi hyvin eikä tänään ihmeemmin tarvinnut apuja sivulletuloasennon korjaamiseen. Otettiin pari kertaa vähän hankalammastakin kulmasta. Hilda kiersi etukautta oikealle paikalle, mutkan kautta siis, mutta ymmärsi kuitenkin, minne sen pitää hakeutua palkkaa saadakseen.

Tein loppuun vielä seuraamispätkän, oikea seuraamispaikka pysyi hyvin ja Hilda seurasi tiiviisti. Tehtiin vähän käännöksiäkin, joista vain käännöstä oikealle olen aiemmin tehnyt seuraamisen yhteydessä. Niissäkin paikka pysyi, joten ei jääty hinkkaamaan. Hyvä Hiippa!

Viimeisenä otettiin vähän eteentuloja. Ne ovat vähän unohtuneet, Hilda tarjosi maahanmenoa. Täytyy jatkaa harjoituksia. Tähän täytyy miettiä, jos lelupalkalla saisi paremmin merkattua, mikä on oikea paikka.

Rinin kanssa otin muutaman kaukojen vaihdon. Viime viikkoisen hieronnan jäljiltä näki selvästi, että Rinin makuuasento oli parantunut. Vaihdot olivat hyvässä muistissa, vähän piti muistutella, ettei eteneminen ole toivottua. Liikeradat näyttivät Rinillekin helpommilta, joten hieronnalla tuntuisi olleen aika iso vaikutus. Jännityksellä odotan, mikä meidän tuomio on Erikan tullessa parin viikon päästä tyttöjä uudestaan hieromaan.

Otettiin myös muutama siirtymä edestä sivulle perusasentoon. Rini tahtoo jäädä liian eteen, täytynee naksuttimella merkata sille oikeaa paikkaa, koska kehu ei selvästi riitä merkiksi.

Neven kanssa otin myös kaukoja. Vanhat oireet ovat ilmassa - Neve ryömii eteenpäin. Lyhensin matkaa ja muistuteltiin liikeratoja, ja se helpottikin heti ongelmaa. Nessu oli taas niin kovin innoissaan, ettei se meinannut millään malttaa pysyä paikallaan.

Neven kanssa tehtiin vielä eteentuloja samaan tapaan kuin Hildan kanssa. Nevellä oli parempi käsitys eteentulosta, se hakee paikkaa aika hyvin. Täytyy jossain välissä, kunhan paikka on Nevelle vieläkin selkeämpi, ryhtyä treenaamaan myös kestoa, sillä jos en heti palkkaa, Neve tarjoaa vähän toisenlaista asentoa palkan toivossa.