Yövuoron jälkeen nukutti niin makeasti iltapäivään saakka, että kiire meinasi tulla treenien kanssa. Käveltiin koirien kanssa Ainolle, ja jatkettiin siitä Kypärämäessä olevalle isolle kentälle tokoilemaan. Mukaan liittyi myöhemmin vielä Elli Mion kanssa.

Neven kanssa treenattiin seuraamista, jääviä liikkeitä, noutoa ja kaukokäskyjä. Seuraaminen oli aika hyvä, kertaalleen piti muistuttaa oikeasta seuraamispaikasta. Jäävissä liikkeissä ilmeni sama ongelma kuin ennen kisoja: ennakointi. Aino käskytti jäävät niin, että tehtiin käännöksiä, ja jossain välissä tuli käsky käskeä koira joko maahan tai seisomaan. Se toimikin Nevelle varsin hyvin, kun käännöksillä saatiin rikottua vanha toimintakaava. Molemmat jäävät liikkeet onnistuivat ensiyrityksellä. Mikä lie siinä seisomisessa viimeksi ollut...

Nouto oli muuten hyvä, mutta minä niin sähäkästi ja hätäisesti yritin kapulaa Neven suusta napata, että kapula tippui maahan. Aino kommentoi, että voisin kehua hyvin rauhallisesti, kun Neve tulee luovuttamaan kapulaa, ja harjoitella siinä samalla pitoa. Otettiin uusinta, ja kun Neve istui eteeni, kehuin rauhallisesti ja kumarruin rauhassa ottamaan kapulan. Kapula pysyi suussa! Se voi joskus olla niin älyttömän pienestä asiasta kiinni. Jatketaan harjoituksia tähän tapaan!

Kaukokäskyjen vaihdot onnistuivat tällä kertaa, mutta Neve hilasi takapuolta aavistuksen eteenpäin maahan mennessään. Täytyy vahvistaa oikeaa suoritustapaa vielä.

Rinin kanssa otettiin seuraamista, metallinouto, tunnari ja vähän kaukojen vaihtoja. Tarkoitus oli ottaa myös ruutua, mutta kentälle ilmaantuneet pesäpallon pelaajat vähän antoivat ymmärtää, että olisi suotavaa siirtyä pois jaloista, joten se sitten jäi.

Ennen seuraamista muistuteltiin taas mieleen, että töitä tehdään hiljaa. Kohtuuton vaatimus toki tämä. Rini oli kyllä niin innoissaan, että eihän siinä pilli voi kiinni pysyä. Muutaman huomautuksen annettuani pilli vaikeni ja päästiin töihin. Seuraaminen oli pääasiassa ihan hyvää, vähän väljät täyskäännökset ja kertaalleen jouduin huomauttamaan edistämisestä.

Metallinouto oli vauhdikas ja palautus erinomainen. Rini tuli jopa suoraan sivulle, vino perusasento on ollut ongelma jonkin aikaa.

Tunnari tehtiin nurmella siinä toivossa, että haistelu olisi helpompaa. Rini alkoikin haistella lupaavan näköisesti, mutta väärä kapula nousi ensin. Lähetin uudestaan, mutta sitten kuvioihin meinasi tulla mukaan mälväily. Annoin tästä palautetta, ja Rini alkoi haistella kunnolla. Tämän jälkeen nousi oikea oma kapula, jonka kunniaksi biletettiin.

Kaukokäskyjen vaihtoja tehtiin n. 2 metrin matkasta. Takapuolen käyttö saisi olla tehokkaampaa. Itse käskyt Rini osaa aika varmasti, mutta etenemisen suhteen olen ottanut tiukan linjan. Näkisin ongelman edelleen olevan toistojen puutteessa.