Eilen päästiin pitkästä aikaa riekkasemaan agilityä. Monena viikkona Rinin ryhmän treenit on peruttu, ja parina edellisviikkona ei olla itse ehditty mukaan. Eilen kuitenkin aikataulut kävi treenien kanssa pitkästä aikaa yksiin ja päästiin liikenteeseen.

Kävin koirien kanssa ennen treenejä vähän vajaan tunnin reippaan lenkin Killerin lähettyvillä. Tarkoitus oli ensin ihan kiertää lenkki, mutta reittisuunnitelma muuttui matkan varrella, kun havaitsin puhelimen tippuneen taas takin taskusta. Tuo kovan onnen vempele löytyi tällä kertaa omin neuvoin, kovin kauaa se ei ollut mukana viitsinyt killuakaan, kun se löytyi n. 5 metrin päässä autosta. Aikaa oli siinä vaiheessa enää treeneihin niin vähän, että kävin kiertämässä hallia ympäröivän metsän jäähdyttelylenkin, lykkäsin koirat autoon ja lähdin rakentamaan rataa.

1320779329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Radassa oli tällä kertaa melkoisia kiemuroita, yhtä serpentiiniä koko setti. Mahdollisuutena oli täydellinen fiasko pitkän tauon jäljiltä, mutta itse asiassa rata meni huomattavasti paremmin kuin mitä arvelin sen menevän. Rini oli upeasti kuulolla ja selvästi kuunteli tarkkaan ohjausta - sille taisi jäädä jotain mieleen menneistä agikisoista, kun korvattomuuden palkka oli radan keskeytys.

Menin kakkoshypyn taakse tekemään niistoa. Jouduin jäämään aika pitkäksi aikaa paikalleni, sillä jos olisin lähtenyt liian aikaisin, Rini olisi tullut hypyn ohi. Ensimmäinen rima tuli alas, mutta toinen pysyi mun nopeasta liikehdinnästä huolimatta paikallaan. Kolmas rima pysyi myös ylhäällä, rengas meni hyvin, vastakkaisella kädellä sain Rinin kääntymään putkelle.

6-hyppy olikin ongelmallinen. Olin miettinyt sen suorituksen niin, että vien koiran vasemmanpuoleisen siivekkeen kautta, jotta linja kepeille olisi suorempi. Siinä kuitenkin oli ansana 2-hyppy. Myöhästyin vähän viennissä hypylle, joten siinä tuli pari ylimääräistä kieppiä, mutta Rini kuunteli koko ajan, kun pidin sitä vain napakasti otteessa. Hypyn jälkeen Rini haki hienosti kepit. Keppien jälkeen sain Rinin hidastettua hyvin pöydälle, mutta Rini totesi siihen hetkeksi seisahduttuaan, ettei tähän toinna jäädä liiaksi seisoskelemaan ja jatkoi matkaa ;) Otin Rinin uudestaan pöydälle, palkkasin siihen ja asemoiduin putken oikeaa päätä kohti. Putkihässäkkä meni hyvin, olin harkinnut sijaintini putkien välissä oikein, joten en ollut tiellä.

Muurin jälkeisen hypyn rima tippui, kun mulla tuli vähän kiire. Ajoin Rinin vähän keppien ohi, joten se ihan sattumalta haki keppien aloituksen oikein, vaikken ollut sitä opastamassa. Kepit piti muistaa saattaa loppuun saakka huolellisesti, jottei Rini jättänyt niitä kesken. Putkelle vienti onnistui hyvin, jäin keppien puolelle ja ohjasin sieltä Rinin kaartamaan A:lle. Ehdin vaihtaa puolta Rinin tehdessä alastulokontaktia. Loput kaksi hyppyä oli ok, toista tietty Rini ei voinut suorittaa, kun rima oli tippunut.

Kun radalle ei mitään sen suurempia ongelmia mahtunut, teimme radan uudestaan. Nyt alkupään rimat pysyivät paikallaan, joskin kuulin niiden rapsahtavan pari kertaa. Yritin hankkia itselleni lisäaikaa 6-hypylle ohjaamiseen jäämällä taakse Rinin suorittaessa rengasta, mutta mun olisi pitänyt pysyä liikkeessä saadakseni Rini jatkamaan liikerataa - ei pysähtyä paikalleni. Jouduin saattelemaan aavistuksen pitemmälle, mikä kostautui heti putken jälkeen - Rini alkoi nimittäin bongata 2-hyppyä ja hakeutua sinne. Kun vein tiukasti käskyttäen ja takaperin peruuttaen 2-hypyn ohi, Rini kiersi hyvin oikean hypyn taakse ja päästiin taas pujotteluun.

Toisella kerralla sain pysäytettyä pöydällekin paremmin, kun olin vaan huolellinen. Putkihässäkkä meni edelleen hyvin, muurin jälkeinen rima pysyi ylhäällä, kun sain Rinin hidastamaan hieman vauhtia muurin jälkeen. Keppien pujottelussa piti muistaa saatella loppuun asti, loppu rata meni sujuvasti.

Treenit oli varsin kivat, näitä kun saisi lisää ;)

Treenien jälkeen huristeltiin Palokkaan hakemaan perheemme kovasti kaivattu kolmas jäsen takaisin pitkältä reissulta :) En ole vielä järkkäriä testannut huollon jälkeen, mutta ainakin laskun suuruuden pohjalta oletan, että se toimii taas ihan eri tavalla kuin ennen huoltoon lähtöään. Huomenna on lyhyt päivä töissä, joten toiveissa pitkästä aikaa kuvia sään salliessa! :)