Tänään saatiin taas pienen porukan hakutreenit aikaiseksi, jotenkin on suhteellisen ison porukan kanssa ollut tosi vaikeata saada aikatauluja sopimaan, vaikka mullahan aikaa on melkoisesti. Lähdin liikenteeseen vain Rinin kanssa, Neve sai jäädä emännöimään kotiin, kun hoitokoirat Malla ja Seela olivat vielä meillä.

Ajelimme jonnekin päin Vesankaa, lähimpänä maamerkkinä osaisin mainita Vesalan leirikeskuksen. Tallasimme n. 100 x 100m alueen hyvin tasaiseen metsään: vasen puoli alueesta oli mäntyvoittoista selkeää ja helposti edettävää aluetta, oikea puoli niin ikään hyvin aukeaa, mutta siellä oli pieniä monttuja ja tiheiköitä enemmän, joihin piiloutua. Joensuun kangasmetsiin tottuneena mä en oikein vieläkään käsitä, miten Jyväskylän ympäristössä sammalta vaan riittää. Piilossa ollessa olo on yhtä kostea kuin makaisi pesusienten päällä...

Rinille otettiin neljä ukkoa, jotka saivat itse päättää, minne menivät piiloon. Ensimmäinen ja toinen ukko ilmaisun kanssa, kolmas suorapalkalla ja neljäs taas ilmaisun kanssa. Ilmaisut kiintorullalla, kun maasto oli sen verran avaraa, että pystyin hyvin seuraamaan Rinin työskentelyä. Sää vaihteli pilvisen ja auringonpaisteen välillä, tuulta ei ollut niinkään avuksi, mutta se nyt ei ollut ongelma, kun alue oli tasainen.

Rini oli taas into piukeana lähdössä hommiin. Lähetin sen ensin vasempaan etukulmaan, jossa neiti jonkin aikaa pyöri etsien. Se nappasi rullan suuhunsa niin säpäkästi ja äkkiseltään, että vähän mietin, olikohan siellä ukkoa lainkaan. Laitoin kuitenkin liinan perään, ja Rinin suora, selkeä suunta takaisin sinne, missä se aiemmin oli juoksennellut, kertoi kyllä jo ennen ukon näkemistä Rinin tehneen ilmaisun ihan perustellusti :) Palkaksi neiti sai kiskoa Mian kanssa wubbaa, joka toimi mainiona innostuksena jatkoon.

Palasimme takaisin keskilinjalle, jossa katsoin sopivan kohdan lähettää koira oikealle puolelle. Rini eteni hyvin ja harkitusti nenäänsä luottaen, hieman kaartaen vasempaan, ja löysikin seuraavan ukon. Ilmaisu oli jälleen erinomainen. Ukko antoi Rinille palkkawubban heti Rinin päästyä takaisin ukolle, Rini nappasi sen suuhunsa ja tuli mua vastaan. Huomaa, miten olen niin tottunut treenaamaan porukassa, jossa kaikki tuntee mun koiran - en ollut nimittäin yhtään huomannut opastaa, miten Rinin kanssa leikitään! Pyysin maalimiestä vielä leikittämään Riniä vähän, itse olin hyvin passiivinen koiraa kohtaan. Rini innostui heti leikkimään täysin vieraan ihmisen kanssa, omalle leikkityylilleen uskollisena ;) Pyysin viimeistä löytöä varten, että ukko palkkaisi vasta, kun olen itsekin tullut näytölle.

Kolmannelle pistolle lähetin edettyäni keskilinjalla parisenkymmentä metriä. Rini eteni jälleen hyvin järjestelmällisesti, ja ihan ihmettelin, kun näin sen katoavan iloisesti pompahtaen katajikkoon. Muistin vasta sen jälkeen, että kolmannella ukolla oli tosiaan suora palkka. Onneksi meidän maalimiehillä on parempi muisti kuin mulla! Leikki oli parhaimmillaan, kun pääsin ukon ja Rinin luo, ja annoin Rinin pitää hauskaa jonkin aikaa.

Neljännelle pistolle lähetin samoilta paikkeilta, mistä olin lähettänyt kolmannellekin - joskin toiselle puolelle tietenkin. Rini lähti hyvin, kaarsi ihan aavistuksen vasempaan, mutta vain hakeakseen sieltä hajun. Rini kävi haistelemassa ukon, nappasi rullan heti suuhunsa ja lähti tulemaan keskilinjaa kohti. Annoin sen juosta näytölle omaa tahtiaan ja itse yritin olla kompuroimatta ja pysyä perässä. Kun ukko odotti paikallaan vielä tullessani paikalle, otin Rinin vielä sivulle, irrotin näyttöliinan ja annoin ukolle luvan leikittää. Leikki sujui mukavasti :)

Treenit olivat vallan mainiot, kyllä tuli taas niin hyvä mieli, kun pääsi Rinin kanssa hakumetsään! Rini tuntui olevan tavallista kuuliaisempi, sillä pariin kertaan lähetyksessä se katseli välillä ihan toiseen suuntaan kuin minne minä näytin, mikä yleensä on meillä tiennyt, ettei Rini lähde sinne minne toivon. Tänään se kuitenkin lähti uskollisesti juuri siihen suuntaan, minne minä näytin. Täytyy myöntää, että olin vähän varpaisillani etenkin treenin alussa, mutta pitäisi vaan muistaa, ettei Rini tahallaan tee väärin ja se ansaitsee kyllä luottoni hakumetsässä.