Syyslomaviikko koitti, ja oli aika suunnata Joensuuhun. Eilen käytiin Marin ja Lilyn kanssa Pärnävaaralla tottistelemassa, ettei nyt ihan menis pelkäksi lomailuksi.

Ehdin aloitella jo Neven kanssa ennen kuin Mari ja Lily saapuivat paikalle. Neven kanssa tein kaukokäskyjä, ja havaitsin, että niissähän tapahtuu edistystä. Välimatkaa on parisen metriä ja Neve tekee vaihtoja melkoisen hyvin. Ensimmäinen ylösnousu vaati muutamaan otteeseen kaksi käskyä, mutta muuten Neve teki oikein kivasti. Kasvatin välimatkaa vähitellen askel kerrallaan vielä siitäkin, mutta yritän olla ahnehtimatta liikaa ;)

Marin tultua otimme käskytettynä pitemmän kaavion seuraamista. Takapää lähtee pitemmässä kaaviossa helposti lipsumaan paikaltaan, mutta näin yleisesti ottaen muuten Neve teki kyllä oikein hyvän seuraamiskaavion. Se ei kertaakaan hakeutunut poikittamaan eteeni eikä oikealle kääntyessäkään pyrkinyt keulimaan. Eteenpäin olemme nähtävästi siis hieman päässeet seuraamisenkin saralla.

Liikkeestä maahanmenoa piti pari kertaa muistutella sivulla ennen kuin se saatiin onnistumaan liikkeessä. Jostain syystä istuminen tuntuu Neveltä tulevan edelleen hyvin luonnostaan, vaikkei sitä olla tehty sitten BH-kokeen.

Neve kävi välillä autossa tauolla, otin tauon jälkeen vielä liikkeestä seisomisen ja jonkinlaisen estehypyn. Liikkeestä seisomiseenkin Neve tarjosi ensin istumista, ja kun se ei kelvannut, niin sitten maahanmenoa. Pohjustin seisomista jokusen kerran peruuttamalla ja käskyttämällä Neveä siitä seisomaan, parin onnistuneen palkkauksen jälkeen pystyin tekemään liikkeen jo Neven seuratessa sivulla. Seisominen vaatii kyllä lisää mieleen muistuttelua ennen kuin sen saa kunnolla toimimaan. En vielä ottanut kävelyä taakse, sitä sitten myöhemmin.

Estehyppy tehtiin Pärnän kentän reunalla olevan aidan yli. Marin ja Lilyn noutokapula aiheutti liian suuren häiriön hyppyyn, Neve olisi mieluummin hakenut kapulaa kuin hypännyt. Kun häiriötekijät oli poistettu, hyppy onnistui jotenkuten. Istuminen on vielä epävarma, se näkyy liikkeen hitautena. Neve kuitenkin istumisen jälkeen hyppää uudestaan ja hakeutuu sivulle, joten ei se paljosta kiinni ole, kun tämäkin liike alkaa olla kunnossa.

Rinin kanssa teimme välillä motivoivaa treeniä. Otin seuraamista käskytettynä, ensimmäisen käännöksen vasemmalle Rini sekoitti täyskäännökseen. Muuten Rini seurasi aika kivasti, seuraaminen tuntuu Rinilläkin menneen eteenpäin huomattavasti.

Liikkeestä istuminen tehtiin tokotyylisesti, siinä ei ongelmia. Luoksetulon tein ilman pysäytyksiä, en nyt halua sotkea luoksetuloa, jos sattuu, että päästäisiin vielä pk-kisoihin tämän vuoden puolella. Luoksetulo oli hyvä, Rini hakeutui hyvin eteen istumaan hidastamatta vauhtia.

Noutoa tehtiin kilon kapulalla, siinä ei mitään sen erityisempää kuin hieman vino luovutus edessä. Pariin otteeseen jankattiin, siitä se paikkakin oikeni. Lopuksi otin kaukokäskyjen seiso-istu -vaihtoja asfaltin ja hietikon rajalla, kun oli siitä helppo seurata, valuuko koira eteenpäin. Pariin otteeseen piti palauttaa, mutta muuten vaihdot olivat jo paremmat n. 1,5 metrin välimatkalla. Pitää jossain välissä ottaa mukaan seiso-maahan -vaihtojakin, mutten pidä vielä liikaa kiirettä.

Treenien jälkeen kävimme kolmen plyyn kanssa lenkillä Pärnän maastoissa. Rini ja Lily saivat aluksi hömpötellä kahdestaan Neven ollessa hihnassa. Me ei olla käyty kimppalenkeillä miesmuistiin, ja se näkyy lähinnä Lilyn ja Neven hivenen jännittyneessä suhteessa. Itse olen ajatellut jännityksen johtuvan molempien epävarmuudesta sosiaalisissa tilanteissa, johon yhdistyy pienen asteen kommunikaatio-ongelma. Oli kyllä ihan mielenkiintoista seurata tätä kaksikkoa eilen, kun molemmat toisiaan hieman ylikorostuneesti välttelivät yrittäen kaikin mahdollisin keinoin viestittää, etteivät aio olla uhaksi toisilleen. Tänään käydessämme lenkillä aloitimme taas Neven ollessa ensin hihnassa, sitten päästin Neven vapaaksi ja otin Rinin vähäksi aikaa kiinni, lopulta kaikki kolme olivat vapaana yhtä aikaa ilman mitään ongelmia. Lilyllä ja Rinillä oli jo keskenään pieniä leikkiinkutsujakin, joten jännityksellä odotetaan, löytääkö tämä parivaljakko vielä yhteisen sävelen leikkiinsä. Vielä viime kesänähän tämä kolmikko oli näinkin hyvää (ja ennen kaikkea älykästä) pataa keskenään:

1319049382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e