Tänään satoi vuoroin vettä ja paistoi aurinko - täydellinen sää lähteä puuhastelemaan koirien kanssa. Elli oli mukana Katlan ja Mion kanssa, mä otin lennosta mukaan omien lisäksi lainakoira Seelan. Lähdettiin ensin lenkille Könkkölänmäkeen, ja siinä lenkin varrella tehtiin vähän hipattelutreeniä koirien kanssa.

Neven kanssa muistuteltiin mieleen - kenties olisi totuudenmukaisempaa ilmaista, että aloiteltiin opetella uudestaan - viestiä. Kovin tohkeissaan Nessu lähti kanssani metsään, mutta idea oli vähän unohduksissa ;) Neve lähti ensimmäisellä kerralla luotani Ellille, kun Elli ensin vähän huuteli ja samalla osoitti suunnan, jonne lähteä. Odotetusti Neve palasi Elliltä takaisin luokseni erinomaisesti. Viimeiselle lähetykselle takaisin Ellille Neve tarvitsi lisää apuja: Elli kutsui sitä, ja Neve lähti hyvin, mutta parisenkymmentä metriä edettyään yritti kääntyä takaisin. Painostin jatkamaan matkaa, ja Ellin luona oli varsinaiset karkelot jo kovassa käynnissä, kun pääsin pois metsästä. Viesti vois olla kyllä ihan hauska laji, mutta vaatisi kenties hieman perehtymistä useammin kuin kerran kahdessa vuodessa ;)

Rinille otettiin pari löytöä vähän ryteikköisemmässä metsässä. Rini näki, kun Elli lähti metsään, mutta metsän ryteikköisyys esti näöllä etsimisen. Laitoin Rinille kiintorullan kaulaan, vaikka molemmilla löydöillä oli suorapalkka ja Elli toi Rinin leikittäen takaisin keskilinjalle.

Ensimmäisellä lähetyksellä Rini ampui metsään kuin salama, teki kaarroksen Ellin jäljelle ja pysähtyi siihen hetkeksi. Rini katsoi mua hetken vähän ihmeissään, sit sen pään päällä selkeästi syttyi lamppu ja koira katosi ryteikköjen taakse. Musta vähän tuntuu, että Rini ihmetteli, kun aluetta ei ollut tallattu. Rini teki kuitenkin kivasti töitä - se nimittäin ei seurannut jälkeä vaan eteni sujuvasti siksakilla syvemmälle metsään, kunnes löysi Ellin. Elli toi Rinin leikittäen pois, ja koira oli aivan innoissaan.

Toinen pisto oli myös hyvä, Rini löysi Ellin aika nopeasti ja leluleikki oli selkeästi neidin mieleen. Rini ei hakeutunut niin aktiivisesti Ellin luota pois kuin edellisissä hakutreeneissä vieraalta maalimieheltä, enkä oikein ottanut selvää, johtuiko se siitä, että Elli oli tuttu, vai kenties siitä, että Elli osasi leikittää Riniä hyvin aktiivisesti. Noh, oli miten oli, tän päivän treeneistä jäi taas aika kiva tuntu. Hakukisoja on vielä syksyllä reippaanlaisesti, joten jos jokuset treenit saisi alle, niin voisi käydä kokeilemassa uudestaan...