Tänään oli taas liitelypäivä Neven kanssa. Ennen treenejä käytiin päivällä lenkillä Haukanniemessä, ja mä kärsin kamalasta järkkäri-ikävästä, vaikkei sää erityisen kuvauksellinen ollutkaan, kun satoi vettä. Koirilla oli kuitenkin hauskaa kirmaten pitkin Haukkiksen peltoja.

Viime viikkoisesta haastetta oli tullut harjoituksiin vähän lisää. Ensin tehtiin ihan simppeliltä tuntuva harjoitus, joka osoittautui sitten vähemmän simppeliksi:

1316103636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensinnäkin havaitsin, että Neve oikeasti on hyvin herkkä mun ohjaukselle. Ihmettelin ensin, kun Neve jostain syystä kiersi kahdella ensimmäisellä kerralla keskimmäisen hypyn. Tarja sitten havaitsi, että mä kumarrun ihan aavistuksen jo kolmoshypyn suuntaan. Kyllä se joskus on ihan käsittämättömän pienestä jutusta kiinni! Heti, kun pysyin koko ajan suorana, Neve suoritti keskimmäisen hypyn ongelmitta.

Oikeaksi ongelmaksi saattoi kuitenkin nimittää vasta siirtymistä kolmoshypyltä neloselle. Väli oli aika pitkä, eikä Neve erilaisista harjoituksista huolimatta älynnyt, että sen tosiaan piti hypätä neloshypyn yli - se kun keksi mennä riman ali. Yritettiin helpottaa kulmaa koiralle, jotta se näkisi hypyn aiemmin, mutta ei. Noh, ilmeisesti sen aika ei sitten vielä ollut. En halunnut jäädä jankkaamaan, joten jätettiin hautumaan. Tietääpähän, millaisia hyppyjä harjoitella omatoimisesti.

1316103645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toinen rata oli jo vähän suoraviivaisempi, vaikka sieltäkin löytyi kaarre. Ensimmäisenä huomautin renkaasta - me ei olla Neven kanssa tehty sitä vielä ilman hihnaa. Noh, nyt tehtiin. Menin renkaan toiselle puolelle ja ensin hyppyytin koiran renkaan läpi niistämällä. Siitä pikkuhiljaa aloin siirtyä kauemmas renkaalta, mutta koko ajan asettuen niin, että koira näki minut renkaan läpi. Neve teki renkaan ihan oikein joka kerta, joten pitänee alkaa luottaa siihenkin enemmän ;)

Loppu rata tehtiin takaperin ketjuttamalla: ensin kepit, sitten hyppy ja kepit, sitten muuri, hyppy ja kepit jne. Kepit menivät hienosti. Hypyn takaa Neve haki kepit tosi hienosti itse, kun aloin ajoissa käskyttää - se ei tarvinnut mua ollenkaan! Hienoa Nessu! Muurin kaarta harjoiteltiin ensin, mutta jostain syystä tässä ei ollut samaa ongelmaa kuin edellisessä rataharjoituksessa. En sitten tiedä, olisiko kaaren lyhyys voinut helpottaa. Neve teki hienosti muurin takaa kaarroksen hypylle ja haki taas kepit tosi upeasti itse.

Pussia ei olla pitkän tauon jälkeen tehty, mutta Neve muisti sen - ensimmäisellä kerralla pussissa vaan meni vähän aikaa ;) Muurilta hypylle meni hienosti, mutta sitten turhaan tungin kättäni väliin viedessäni koiraa kepeille, joten ohjasin Neven itse kepeistä sivuun. Tyyyyhmä mä.

Lopuksi otettiin koko rata renkaan kanssa. Rengas meni hyvin ensimmäisenä esteenä, kun pääsin eteen varmistelemaan, että Neve suorittaa renkaan oikein. Loppu rata meni oikein hyvin. Neven edistyminen on hurjaa!

Keinu oli yksittäisesteenä itsenäisessä harjoittelussa. Tein Neven kanssa nyt keinuakin ensimmäistä kertaa ilman hihnaa. Namin avulla Neve tulee tosi rohkeasti, eikä se tänään enää vaikuttanut sen ihmeemmin yllättyvän, että lauta keinahtaa sen jalkojen alla. Tehdään nyt jonkin aikaa vielä namilla vieden, sitten alan vähitellen häivyttää kättäni pois kuvioista. Tänään saatiin monta onnistunutta toistoa, pitää vaan muistaa jatkossa treenata sitäkin mulle hankalampaa puolta.