Käytiin tänään omatoimisesti treenaamassa agia Jattilassa Ellin, Katlan ja Mion kanssa. Rinin kanssa oli tarkoitus vähän etukäteen ottaa tuntumaa uuteen hallinpohjaan (tekonurmi), Neven kanssa jatkaa kontakti- ja keppitreenejä.

Rinin kanssa tein rataa, alussa suoraa hyppyjen ja renkaan merkeissä, pienen mutkaputken jälkeen hyppy ja puomi, puomilta hyppy ja siitä täyskäännöksellä kepeille. Keppien jälkeen pöytä, putki, hyppy, pituus ja pussi, johon rata päättyi. Tuntui hyvältä mennä taas Rinin kanssa :) Rini haki esteitä tosi hyvin, kepit aloitti suorastaan superisti ja alastulokontaktitkin oli hyvässä muistissa. Ainoa ongelma oli loppusuoralla, kun ennen pituutta piti taas loikata jo 1,5m päästä. Hypyn pituus ei jostain syystä riittänyt ihan pituuden loppuun saakka. Kun vähän hidastin koiran menoa hypyn jälkeen, Rini ponnisti pituudelle ihan oikea-aikaisesti.

Neven kanssa tehtiin kaikki kontaktit. Keinu sitä jännittää, mutta namin voimalla Neven saa tekemään ihan mitä vaan. Tarvitaan siis vain älyttömästi toistoja. Tein myös rengasta hihnassa muistinvirkistykseksi, hyvin sekin sieltä muistui.

Tehtiin Neven kanssa myös keppejä, nyt oli sekä ohjurit että verkot. Neve ei ohjureista hämääntynyt, pujotteli yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Tein sitten muutaman harjoituksen, jossa ensin lähetin pujottelemaan ja lähetin kepeiltä pimeään putkeen. Neve haki putkensuun aika hyvin, vaikka kulma oli aika haastava. Tehtiin myös toisinpäin: ensin putki ja siitä lähetys kepeille. Neve korjasi hienosti, vaikka mulla oli vähän ohjaus ja käskytys myöhässä.

Elli halusi kokeilla, millaista on tehdä agia jo estevarman koiran kanssa, joten lykkäsin Rinin Ellille ja käskin pitää hauskaa ;) Rini hakeutui alkuun mun luo vähän väliä, mutta esteiden suorittaminen oli kuitenkin mieluisampaa (varsinkin, kun Elli antoi siitä vielä palkkaa). Rini taisi toimia kuin ajatus, se ei paljon käskytyksiä tarvinnut. Elli ilmaisikin aika hauskasti, ettei Rinille ehdi sanoa kuin hyppy, ja se on jo toisella puolen hallia ;)