Maanantai. Hakutreenit. Need I say more?

Olinkin tänään yllättäen iltavuorossa, joten vuoroa piti muokata sen verran, että menin vähän aiemmin töihin päästäkseni sieltä pois ihmisten aikoihin treenejä ajatellen. En töiden jälkeen ehtinyt kuin käydä nappaamassa kotoa koirat kyytiin. Kun tulin paikalle, alue oli jo tallattu ja ensimmäisiä treenejä suunniteltiin.

Olemme käyneet treenaamassa samalla alueella aiemminkin, se on vissiin vanha kisarata vuodelta nakki ja jotain. Vasemmalla puolella etukulman tienoo suhteellisen aukeaa metsää pienine nyppylöineen ja notkelmineen, alueen loppuosa ryteikköä. Oikea puoli alueesta ihan täyttä ryteikköä. Oikeassa etukulmassa oli kevythäkki maastoverkon alla ryteikköjen suojassa, vasemmalla puolella ukko pressun alla piilossa. Ilmaisut kiintorullalla, molemmilta ukoilta palkat.

Aloitimme treenit ilmoittautumisella, se meni jo vanhasta rutiinista. Pidin silmällä, kummalle puolelle Rini ensin oli menossa. Nenä nousi ja kääntyi ensin oikealle ryteikön puolelle, jonne olin ajatellut joka tapauksessa lähettää ensin. Eikun koira sivulle ja lähetys hommiin. Rini eteni tehden pientä siksakkia, todella nätti pisto. Pidettyään hetken minua jännityksessä palasi keskilinjalle rulla suussa. Otin näytön roikkumalla liinan perässä. Otin koiran vielä sivulle ja annoin maalimiehelle luvan tulla ulos piilosta, sen jälkeen maalimies leikitti Riniä jonkin aikaa wubballa.

Keskilinjalla lähetin koiran toisen etukulman tuntumaan. Rini lähti ensin poispäin etukulmasta, mutta yllättäen kääntyikin etukulmaa päin ja kävi tarkistamassa sen. Kauniista pistosta ei voinut kuin palkata mielettömillä kehuilla. Teimme toisen piston vähän matkan päästä, siinäkin koira eteni todella kivasti alueella. Kolmannelta pistolta Rini palasi rulla suussaan. Näytölle annoin koiran juosta liina perässään ja huusin maalimiehelle, että koiran saa palkata heti. Rini leikkikin lussupallollaan enemmän kuin mielellään ;)

Treenit onnistuivat erinomaisesti! Oon luvannu tarjota kaikille halukkaille jotain überhyvää, jos Rini työskentelee kokeissa yhtä hyvin kuin tänään treeneissä ;)