Kirjuri yrittää epätoivoisesti pysyä taas treenien tasalla, vaan eihän se millään meinaa onnistua.

Viikko sitten sunnuntaina käytiin illalla koirien kanssa ajamassa jälkeä Siprissä. Rinille tallasin n. 600m pitkän jäljen, kuusi keppiä ja jana oli nyt reilut 30m. Janan poikki meni monia metsätyökoneen renkaiden uria, joten oli suhteellisen haasteellinen. Rini selvitti janan melkoisen hyvin ja jäljesti kerrassaan upeasti. Kaikki kepit nousivat ja jäljellä edettiin hyvin, vaikka tosiaan metsäkoneen renkaiden urat eivät ainakaan helpottaneet jäljestystä. Toisaalta oli kiva huomata, että vaikka maasto olisi haasteellinen, Rini tekee aina kaikkensa. Kovasti se joutui jäljellä töitä tekemään, mutta loppuun saakka päästiin.

Nevelle tallasin kaksi lyhyempää jälkeä aikeenani viedä se pois jäljeltä, jos se ei ilmaise keppejä kunnolla. Kuinka ollakaan - keppien ilmaisussa ei ollut mitään heikkoa! Käteen asti palautuivat kaikki eikä koira yrittänytkään jatkaa jäljellä ennen kepin luovutusta :O Janatyöskentely on edelleen syvältä, mitään ihmeitä ei sille ole ehtinyt tapahtua. Ajoin Neven kanssa molemmat lyhyet jäljet (molemmilla mittaa n. 100 m), ja kaikki kepit löytyivät. Kun tuon janan vielä saisi kuntoon, niin hyvä tulisi!

Maanantaina oltiin hiostavan helteisissä hakutreeneissä. Toivoin isomman alueen, jotta voitaisiin vähän treenata työskentelyä isommalla alueella. Alueella oli kokoa suunnilleen 150m x 100m. Treenit sujuivat siihen nähden ihan hyvin, että kahdella maalimiehellä oli piilojen suhteen homma ihan hakusessa. Loppupelissä molemmissa etukulmissa oli ukot, vaikka toisen piti olla alueen keskiosissa. Toinen ukko jäi nostamatta, Rini oli käynyt kuulemma ihan vieressä, muttei ilmeisesti kuitenkaan ollut saanut hajua. Siihen väliin tehtiin sitten tuhoton määrä tyhjiä pistoja, mutta mikä positiivista - koiran työskentelymotivaatio ei haastavista sääolosuhteista huolimatta laskenut hetkeksikään. Kun lopulta päästiin alueen takaosaan, jossa tiesin koiran kohta saavan palkkaa, teki mieli jo kirota ja heittää hanskat tiskiin. Ukko, jonka olin ensin alueelle tullessani yllättänyt piilosta keskilinjalta ja lähettänyt suhteellisen selkein ohjein takakulmaan, oli talsinut takakulman yli n. 40m. Noh, koira teki mielettömän upean piston ja nosti ukon siitä huolimatta. Onneksi koira on hommaan hyvin motivoitunut, sillä mun huumorintaju oli kovalla koetuksella maanantain treeneissä.

Nevelle olin tallannut ennen hakutreenejä jäljen, jolla oli mittaa n. 700m. Jana oli kymmenisen metriä, keppejä perinteiset kuusi. Janalla ensimmäinen lähetys meni plörinäksi, mutta toisella päästiin jo jäljelle asti. Neve jäljesti hyvin huolellisesti ja keppien ilmaisut olivat moitteettomat. Hieno Nessuuuu! :) Loppuvaiheessa alkoi kyllä näkyä, ettei ihan näin pitkää jälkeä olla ajettu - jäljestystarkkuus herpaantui hieman. Hyvin Neve kuitenkin selvitti jäljen loppuun saakka ja kaikki kepit nousivat.

Tiistaina ja keskiviikkona olin iltavuorossa töissä, joten koirat saivat vähän vetää henkeä treenien osalta. Torstaina mulla oli Neve koko päivän töissä mukana terapiakoiran asemassa, ja se oli oikein tervetullut vieras ainakin suurimman osan mielestä ;) Neve hoiti terapiakoiran tehtävänsä esimerkillisesti rakastamalla kaikkia ja kerjäämällä jatkuvasti huomiota ja rapsutuksia. Päivä oli kuuma kuin mikä, joten kävimme välillä porukalla joen rannassa Neveä uittamassa ja leikittämässä. Neve nautiskeli kovasti huomiosta, ja se toivotettiin tervetulleeksi vastakin ;)

Rini sai nautiskella torstaina mun pikkusiskojen sekä mummon täydellisestä huomiosta mummolassa mun työpäivän ajan. Rini oli ollut varsin innoissaan saadessaan kaiken huomion itselleen, ja mummo oli tapansa mukaisesti hemmotellut koiran päivän aikana suorastaan pilalle ;) Riemulla ei silti ollut rajoja, kun tulimme Neven kanssa hakemaan Rinin mummon luota iltapäivällä. Mummolasta suuntasimme hakemaan Kepposen ja lähdimme virkistäytymään Kaunislahdelle uinnin merkeissä. Pulikointiretken jälkeen molemmat koirat olivat niin puhki, että käpertyivät kumpainenkin pienille kerille sohvannurkkaan ja vetelivät sikeitä koko illan.