Jyväskylästä piti ajella tänään takaisin Joensuuhun huomista työpäivää varten, vaikka rauhoittuminen hetkeksi aloilleen ei olisi tehnyt lainkaan pahaa. Matkan varrella pysähdyttiin mökillä tervehtimässä perhettä ja juoksuttamassa koiria. Rini tuntui vieläkin vähän väsyneeltä eilisen jäljiltä, mitä en sinänsä ihmettele - luulisi näillä helteillä olevan vaikutusta koiriinkin. Neve sen sijaan oli yhtä energinen kuin ennenkin eikä olisi malttanut olla hetkeäkään paikallaan.

Kotimatkalla pysähdyimme vielä Pärnävaaralle, jonne olimme sopineet Marin ja Lilyn kanssa tottistreenit. Treenailimme useammassa pätkässä, mutta kokoan tähän likkojen treenit yhteen.

Neven kanssa teimme avoimen luokan liikkeet läpi. Otimme ensin paikkamakuun Lilyn kanssa, minä olin piilossa metrisen hyppyesteen takana. Neve makasi rauhallisesti koko paikkamakuun ajan, kerran kävin sen välissä palkkaamassa. Hyvältä näyttää!

Seuraaminen ei onnistunut kuin hitaasti kävellen, muuten koira alkoi heti poikittaa ja lipsua paikaltaan. Nyt on varmasti hyvä tehdä vaikka hitaalla käynnillä treenejä sekä erilaisin avuin. Käännökset oikeaan ja vasempaan olivat ihan ok, mutta täyskäännös vähän tahtoo venyä.

Liikkeestä maahanmenossa koira putosi Marin sanoin maahan kuin kivi ;) Ei huomautettavaa.

Luoksetulossa pysäytys takapalkalla. Ensimmäisellä kerralla piti taas hyökätä suoraan leluun, mutta toistolla muistui taas mieleen, mikä oli homman juoni. Pysäytykset vähän venyivät tänään, mutta eihän tämä vielä varma liike ole missään suhteessa.

Liikkeestä seisominen onnistui myös ongelmitta, annoin varmuuden vuoksi paikka-käskyn lähestyessäni koiraa ja kävellessäni sen taakse. Hyvin pysyi.

Noudossa Neve varasti kapulalle, mutta liike saatiin keskeytettyä ennen kuin se ehti kapulalle saakka. Toisella kerralla palkkasin, kun Neve jäi vierelle heiton jälkeen. Todennäköisesti tästä johtuen Neve ei sitten meinannut millään lähteä hakemaan koko kapulaa. Uusinnalla en palkannut Neveä välissä, noutokin onnistui oikein hyvin. Kaipaisin lisää tiiviyttä palautukseen.

Kaukokäskyissä välimatkaa oli n. metri, ja Neve teki vaihtoja varsin hyvin. Takapalkka ei saa olla liian mieluisa, muuten vaihdot jäävät puolitiehen. Pitää myös muistaa paljon vahvistaa ylösnousuja.

Otettiin estehyppyäkin, kun kentän reunassa oli aidanpätkiä. Aita oli reilusti Neven säkää korkeammalla, mutta hyvin Neve siitä yli kuitenkin pääsi. Hyppy esteen toiselle puolelle onnistui hyvin, mutta istumista Neve ei meinannut millään hahmottaa - reppana oli täysin vakuuttunut, että seisomista tässä tarkoitetaan. Neve hakeutuu niin lähelle estettä, että sillä on hankaluuksia hypätä takaisin. Pitää ottaa targetti avuksi, niin saadaan toivottavasti vähän etäisyyttä, joka taas helpottaa hyppyä takaisin. Tätä pitäisi vaan muistaa aina treenata, mutta hyppyesteen uupuminen kodin treenivarusteista vähän hankaloittaa.

Rinin kanssa teimme alokasluokan tottista. Seuraaminen oli alkuun ihan hyvää, mutta täyskäännöksen jälkeen alkoi valua eteenpäin häiritsevissä määrin. Puutuin siihen, se auttoi asiaan. Käännökset vasemmalle olivat erinomaisia. Palkkasin, kun saatiin suoralla seuraamispätkällä hyvä työskentelypätkä, jossa koira seurasi oikealla paikalla.

Liikkeestä istuminen oli hyvässä muistissa, liikkeestä maahanmenossa äänensävy on todella tärkeä. Luoksetulo oli Rinin mittapuulla vauhdikas, neiti tuli jopa suoraan eteen :) Luoksetulo oli huippu!

Nouto oli muuten hyvä, mutta siirtyminen edestä perusasentoon sivulle jäi vähän vinoksi. Metrisellä hypyllä ponnisti mennessä esteestä, toiseen suuntaan oli ihan hyvä hyppy. Siirtyminen edestä sivulle oli taas vähän vinonlainen. Vinoesteellä sama ongelma sivulle tulossa. Pitääpä ottaa vaikka nami avuksi ensi kerralla, jos se olisi ihan vaan siirtymisen vahvistamisesta kiinni.

Eteenlähetykseen Mari oli meidän treenatessa vienyt lelun paikkaan, josta edes minä en sitä nähnyt. Koira tiesi tasan, mitä oltiin menossa tekemään. En ollut uskoa silmiäni, kun koira käskyn saatuaan pinkaisi suoraan eteenpäin hurjaa vauhtia, ja eteni varsin kevyesti sen 30 metriä ja ylikin! :O Vasta sen jälkeen Rini alkoi kuikuilla, missä palkka oli, mutta kun palkkaa ei löytynyt, käskin sen maahan. Maahanmenokäskyjä piti antaa useampi, mutta lähtö eteen oli Riniltä ihan mieletön! Kävelin koiran luo ja heitin palkan matkan varrelta - itse liidellen sen jälkeen hurraahuutojen ja riemunkiljahdusten saattelemana pitkin kenttää ;) Ei se eteenlähetys ihan mahdottomuus ollutkaan koiralle opettaa!

Treenit olivat yhdellä sanalla tiivistettynä mainiot. Kiitos Mari ja Lily seurasta! :D