Otettiin päivän pahimman helteen aikaan Neven kanssa vähän tokoa pihalla. Kaikki avoimen liikkeet tehtiin paikkamakuuta ja hyppyä lukuun ottamatta ja vähän silmäiltiin, mitä kaikkea on työstettävä.

Seuraaminen

Seuraaminen tuntui pitkästä aikaa melkoisen hyvältä. Vasta täyskäännöksen jälkeen paikka alkoi lipsua, joten tästä päättelin, että sitä pitänee treenailla lisää. Nopeudenmuutoksia ei tehty, joten niitäkin täytyy työstää.

Liikkeestä maahanmeno

Tähän ei ole tällä hetkellä juurikaan lisättävää: koira seurasi hyvin, putosi maahan ja kesti taakse menemisen. Annoin kyllä varmuuden vuoksi paikka-käskyn vielä avuksi, mutta näin lähtökohtaisesti vaikuttaa hyvältä.

Luoksetulo

Luoksetuloa kokeilin takapalkalla. Jätin wubban maahan Neven taakse, ja kutsuin koiran luokse. Neve lähti tulemaan, se kääntyi katsomaan palkkaan päin, mutta jatkoi matkaa. Ei pysähtynyt ihan seinään, muttei valunutkaan ihmeemmin. Vapautus palkalle ja mielettömät kehut. Toistolla odotetusti hyppäsi suoraan leluun kiinni, mutta en antanut leikkiä ja vein molemmat takaisin alkuun. Tämän jälkeen - jälleen odotetusti - koira lähti luoksetulossa tulemaan luokse, pysähtyi kuin seinään ja siitä taas mieletön palkka. Pitää tehdä sopivassa suhteessa suoria ja pysäytyksiä, ettei vauhti kärsi.

Liikkeestä seisominen

Tämä oli unohtunut Neveltä ihan kokonaan, vaan vähän sitä on tehtykin. Jostain syystä Neve keksi istua joka kerta käskystä. Kiva tietää, että se sellaisenkin on itsekseen oppinut, kun BH-koekin on tulevaisuuden suunnitelmissa ;) Noh, seisominen ei onnistunut ilman isoja apuja, mutta vähensin niitä pikkuhiljaa, ja sieltä se muistuu mieleen. En vielä ottanut taakse kiertämistä, pitää ensin muistutella seisominen kunnolla mieleen.

Nouto

Neve haki kapulan hyvin ja lähtee suoraan tuomaan. Tänään Neve otti jopa laukka-askelia palautuksessa, pari päivää sitten se palautti ravilla. Tänään ei yrittänyt kertaakaan varastaa kapulalle, josta palkkasin joka kerta ennen kapulalle lähettämistä. Palautusasentoon jää vielä melko kauas, mutta varsinaisissa noutotreeneissä sitä ei oikein voi korjata - Neve lähtee kallistamaan takapuoltaan sivulle, joten oikaisun sijasta asento vääntyy vain entistä enemmän vinoon. Pitää tehdä erikseen kapulanluovutuksia alkuun vaikka sisätiloissa.

Kaukokäskyt

Tämä on vielä alkutekijöissään, mutta hiljaa hyvä tulee. Jätin taas takapalkan koiran taakse, välimatka puolisen metriä. Ensimmäisellä kerralla Neve ponkaisi heti istualleen, kun käskin istumaan, siitä vapautin heti palkalle ja leikittiin vähän. Toisella kerralla tarvitsi kolme käskyä noustakseen ylös. Voisi kaukojakin tehdä vielä sisätiloissa ja hioa tekniikkaa.

Treenin alle:

Paikkamakuu, seuraaminen, luoksetulo, liikkeestä seisominen, nouto, kaukot, hyppy