Hengissä ollaan. Leikkauksesta selvittiin, pääsin jo perjantaina kotiin ja viikonloppua vietettiin melkoisen rauhallisissa merkeissä. Lauantaina oli kamala hellepäivä, joten suuntasimme koirien kanssa mökille - järven rannalla kun on aina kuitenkin vähän viileämpää kuin kaupungissa paahteen alla. Koirilla päivän sanat olivat frisbee, uiminen, hauskanpito ja elämästä nauttiminen. Kun illalla tulimme myöhään kotiin, koirat hädin tuskin jaksoivat sohvalta enää nousta.

Sunnuntaina käytiin myös mökillä, mutta sää oli sen verran viileämpi, ettei ranta juuri vetänyt kumpaakaan puoleensa. Pihalla heiteltiin vähän lisää frisbeetä ja potkittiin palloa, lisäksi käytiin pieni lenkki kävelemässä mökkimaastoissa. Ajelin mökiltä Marin, Jarnon ja Lilyn luo - ollaan koirien kanssa majailtu Joensuussa jo yli kuukauden päivät, ja ollaan kavereita ehditty nähdä ehkä kolmesti tänä aikana. Tyttöjen jälleennäkeminen oli odotetunlainen: Riniä Lily haki leikkiin, mutta Neven ja Lilyn kemiat eivät vielä ihan yhtä hyvin natsaa yhteen.

Eilen mun oli tarkoitus viettää jo ihan kunnon lepopäivä, kun aikaisempina päivinä on ehkä tullut riekuttua vähän yli voimavarojen. Eihän siitä mitään tullut: sain jonkun kohtauksen ja oli pakko tehdä kotona suursiivous. Siivous tulee toki aina tarpeeseen, vaan olisihan sitä ehkä ehtinyt joku toinenkin päivä.

Aurinkokin eilen pilkisteli, joten urakoitiin lasten kanssa koirista uusia seisoma- ja naamakuvia tuossa meidän pihalla.

1309860556_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän otannasta kenties onnistunein seisomakuva Rinistä. Lapset saivat seisottaa Riniä ja mä yritin kameran kanssa pysyä perässä ;)

1309860580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rinin naama.

1309860593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nevestä kuvat on ottanut 11-vuotias siskoni Elisa, eikä yhtään pöllömmin käyttänytkään kameraani ensimmäistä kertaa ;) Tässä paras otos eilisistä, Neve olisi kuvassa voinut seisoa vähän ryhdikkäämmin.

1309860615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neven naama :)

Eilen tuli hinku kokeilla, miten kunto kestää tokon treenailua. Arvelin, että kokeilen Neven kanssa, millä mallilla nouto on, jotta tietää taas, mitä pitäisi treenikuvioihin viritellä. Multa meinasi pudota leuka maahan, kun heitin kapulan, Neve kävi sen heti hakemassa ja luovutti kapulan istualtaan mun eteen! :O Piti ottaa pari toistoa testimielessä, jotta näkisin, onko sillä vaan joku mielenhäiriö vai oikeastiko se osaa. Osasihan se.

Ehdin jo säikähtää, että taasko tuo koira päästää mut puoli-ilmaiseksi koulutuksensa suhteen: noutoa kun ei olla treenimielessä taas moneen kuukauteen tehty. Kun sitten aloin asiaa ihan tarkkaan ajatella, niin noutohan on ollut oikeastaan meidän päivittäistä elämää. Neve kantelee päivittäin sukkia ja kenkiä, jotka se on mun sitkeän vaatimisen tuloksena alkanut palauttaa aina käteen asti. Viikonloppuna mökillä frisbeetä heitellessä Neve palautti frisbeen aina mulle käteen asti. Tätä voi pitää jo saavutuksena, koska lelujen palauttaminen on Nevelle aina ollut vaikeampaa kuin ihmisille kuuluvien esineiden. Kun aloin miettiä, miten monta toistoa koira on noutoon päivittäin saanut ihan arjen askareissa ja tavallaan vahingossa, olo heti helpotti, kun tiesin, ettei tää nyt ihan ilmaiseksi ole tullut ;) Tässä ehkä vaan huomasi taas, miten koiralle voi huomaamattaan opettaa asioita. Se, että Neve keksi palauttaa noutokapulan istualtaan, sen sijaan on jo sen omaa keksintöä tai sitten se on tarkkaan katsellut Rinin touhuja - arkisten tavaroiden tuonnissa mulle on nimittäin riittänyt, että se luovuttaa mulle käteen, en siis ole istumista siltä missään vaiheessa vaatinut.

Noh, tästä sain hillittömän energiaboostin ja aloin heti suunnitella, mitä kaikkea pitää hioa ja treenata, jotta päästään avoimeen luokkaan kisailemaan tokossa. Otin noudon lisäksi kaukokäskyjä, jotka ovat alkutekijöissään. Neve osaa käskyt, mutta maasta ylösnousu on vielä hyvin epävarma. Kuten tavoite olikin: tiedetään siis, mitä treenata ;) Noudossakin on toki vielä säätämisen varaa: Neve vielä hyvin herkästi varastaa kapulalle ja se luovuttaa vielä suhteellisen kaukaa. Näitä ehditään kyllä rauhassa vielä hioa :)

Rinin kanssa otin pihalla pätkän seuraamista. Seuraaminen oli oikein hyvää: ei edistänyt pahasti ja käännökset oli hyviä. Nouto piti ottaa myös Rinin kanssa, Rini nouti napakasti ja nopeasti ja kaupanpäällisiksi luovutti suoraan :) Tästä jatketaan harjoituksia, tällä viikolla pitäisi ajan puolesta ehtiä treenailla jokuseen otteeseen ;)