Ensimmäinen työviikko meni ja hurahti. Torstaina olin helatorstain kunniaksi vapaalla, käytiin koirien kanssa mökillä vähän vetämässä henkeä ja rentoutumassa. Perjantaina töiden jälkeen piti vähän juosta kaupungilla, lauantaina olin sitten reissussa Heinävedellä, kun tyttöjen Taavi-veljen omistaja Liisa juhli ylioppilasjuhliaan, ja minut oli sinne kutsuttu. Olin Liisan Anne-tyttären nöffipentu-Muusan kaitsijana lakkiaisjuhlan ajan, siinä sivussa sitten katsoin vähän Taavinkin menoa ja auttelin keittiössä emäntää. Lassi ihmetteli, että miksen meidän tyttöjä ottanut mukaan juhliin, mutta luulen, että sisaruskolmikossa ja Muusassa olisi keskenään ollut jo vähän liikaa jopa mulle ;) Sää suosi ylioppilaita kerrankin, kun aurinko paistoi lämpimästi.

Heinäveden reissun jälkeen tulin kotiin iltasella ja lähdin koirien kanssa Sipriin lenkille. Tytöt kylläkin valitsivat lenkin sijasta uimahetken Siprin lammessa, ja kun niin lämmin päivä oli ollut, niin eihän siitä tohtinut kieltääkään. En osaa sanoa, olivatko koirat onnellisempia järvessä uidessaan vai pyöriessään sen jälkeen hietikolla. Omasta puolestani voin kyllä kertoa, että itse olin onnellisempi koirien uiskennellessa järvessä.

Tänään oli haun pienryhmän tottis- ja esineruututreenit, joiden perään kovasti itkin maanantaina hakutreeneissä. Elisa ja Eve halusivat mukaan treeneihin, joten meitä lähtikin sitten varsinainen akkalauma ;) Käytiin ensin pienellä lenkillä Pärnävaaralla koirat uittamassa, jonka jälkeen ajeltiin Pärnävaaran hiihtokeskukselle muita tulijoita odottelemaan. Rinin kanssa sain aloittaa tottiksen.

Tehtiin pitkä seuraamiskaavio, tällä kertaa saatiin henkilöryhmäkin :) Rini edisti seuraamisessa, ja aina välillä tulee toki mieleen, että pitäisiköhän asialle tehdä jotain... Henkilöryhmä oli päässyt unohtumaan, Rini olisi tykännyt kiertää eteeni pysähtyessämme. Jäävistä liikkeistä muistissa oli hyvin istuminen, mutta maahanmeno meni istumiseksi. Korjasin. Luoksetulo oli ihan vauhdikas Rinin mittapuulla. Tasamaanouto tehtiin kilon kapulalla, ja hyvin se sujui, oli jopa suora perusasento.

Metrinen hyppy vaati vähän muistuttelua, ensimmäisellä kerralla taas rymisteltiin. Takaisin tullessaan hyppy oli jo puhdas, joten ilmeisesti viime kesästä on jotain jäänyt koiralle mieleen. Toisella kerralla ei rämistelty enää yhtään :) A:n Rini suoritti hienosti, mutta metrinen hyppy oli ilmeisesti Rinistä niin kiva, että sen kautta tultiin mieluummin takaisin. Toistolla annoin uudestaan kiipeämiskäskyn, kun näin Rinin lähtevän tulemaan.

Eteenlähetykseen lähetin Eveliinan viemään Rinin lussupallon kentällä kauemmas nurmen suojaan. Rini näki Even lähdön pallon kanssa, joten sattuneesta syystä irtosi eteen lähetettäessä harvinaisen hyvin.

Neven kanssa tein pienen paikkamakuun. Ensin kokeilin uutta vireenlaskuharjoitusta, jonka jälkeen vain irrotin hihnan ja jätin koiran paikkamakuuseen. Paikkamakuu oli aiempiin nähden huomattavasti rauhallisempi, ja vire oli makuuta ajatellen oikein hyvä. Vain pitempiaikainen tarkastelu osoittaa, toimiiko tämä todella vai oliko vain tuuria matkassa. Paikkamakuun jälkeen otin vain pienen pätkän seuraamista, siinä vire kyllä ehti pompata taas niin korkeaksi, että paikka lipsui herkästi.

Esineruutuun koirista lähti ensin Rini. Tehtiin pari esineen etsintää lyhyellä matkalla ensin muistin virkistykseksi, Rini löysi molemmilla kerroilla esineen oikein hyvin. Ruudussa jouduttiin vähän säätämään. Ensimmäisellä lähetyksellä Rini irtosi lupaavan näköisesti, mutta vauhti tyssäsi oletettavasti linjalle, josta lähimpänä keskilinjaa kulkenut tallaaja oli kävellyt. Kutsuin koiran takaisin ja lähetin uudestaan, tällä kertaa saatiin erinomainen pisto ihan alueen takaosaan, ja sieltä löytyi myös ensimmäinen esine - nahkahanska. Kun lähetin koiran uudestaan, vauhti tyssäsi taas ihan alkumetreille. Kutsuin taas koiran välissä uudestaan viereen ja lähetin uudestaan, taas saatiin erinomainen pisto ihan alueen takaosaan, ja mukana tuli jälleen hanska. Lähetin koiran taas töihin, mutta vauhti jälleen kerran tyssäsi ihan alkumetreillä, mutta nyt eri linjalle. Lähetin uudestaan, mutta sama paikka veti taas. Mika kommentoi tässä välissä, että Lyytillä oli vauhti myös tyssännyt aina juuri siihen. Pohdittiin, että olisikohan siitä joku kiinnostavanhajuinen eläin kulkenut ennen meitä... Noh, joka tapauksessa. Kävelin sen verran sisälle alueeseen, että seisoin linjalla, jonka yli koira ei millään meinannut irrota. Lähetin siitä koiran töihin, Rini irtosi taas upeasti ihan alueen perälle. Pitkään se teki töitä, mutta kun työnteko oli käynnissä, en siihen sen koommin puuttunut. Pitkällisen etsinnän tuloksena katsoin ensin, että koira tulee tyhjin suin takaisin, mutta Rini tulikin luovuttamaan pienen lelupallon, joka Mikalla oli ollut esinevalikoimassaan. Siinä oli meille ihan riittämiin, joten jätettiin Rinin kanssa treenit siihen.

Neven kanssa menin ruutuun kävelemään. Se nosti alkuun ihan peräkkäin pari hansikasta, mutta sen jälkeen tuli pitkä tauko, kun ei meinattu löytää mitään. Itse kyllä samaan aikaan pyörin etsimässä toista takakulmamerkkiä kerätäkseni sen pois, ja voi olla, että liikuttiin reilusti alueen ulkopuolella. Käveltiin sitten takaisin toista takakulmaa kohti, ja sen jälkeen alkoi taas esineitä nousta. Neve ei olisi millään hennonnut luopua pienestä lelupallosta, mutta hyvin se luopui siitä kuitenkin, kun palkkaa tarjosin vaihtarina. Neve nosti kaikki esineessä olleet kuusi esinettä. Luulen, että jonkin aikaa tehdään Neven kanssa esineruutua vielä tällä pohjalla ennen kuin aletaan pohtia, miten tästä jatketaan eteenpäin. Neve sai kiitosta loputtomasta työinnostaan, hienosti se jaksoi työskennellä, vaikka siinä välissä tosiaan tuli pitkä tauko ennen kuin seuraavan kerran oli taas palkkaa tarjolla.