Kelit on olleet niin kivat ja päivät niin täynnä puuhaa, ettei ole koneella viitsinyt juuri istuskella. Viime viikolla ei treenailtu kuin maanantaina hakua, jälkitreenit odottelevat vielä kunnollista korkkaustaan, kun torstaisin on aina sattunut olemaan iltavuoro.

Viime maanantaina oli helteinen päivä, ihan tuskaisen kuuma. Ajeltiin Sipriin treenejä varten, poikettiin jostain siitä Ilomantsintien varresta suoraan metsään ja tallattiin Mikan ja Hetan kanssa alokasluokan alue. Tuulta ei ollut pihaustakaan, joten itikoita riitti. Maasto suhteellisen tasaista kangasmetsää, pieniä ylä- ja alamäkiä siellä täällä.

Rinille otettiin perinteiset kolme ukkoa, ensimmäinen oikealle etukulmaan, toinen vasemmalle alueen keskiosan tietämille isoon monttuun, kolmas oikeaan takanurkkaan. Ilmaisu kiintorullalla. Ensimmäinen ukko oli palkaton, loput kaksi palkkasivat.

Lähetin koiran oikeaa etukulmaa kohti, vaikka ihmettelin, kun en nähnyt kevythäkkiä siellä missään. Koiran jo ollessa töissä havaitsin, että Mika olikin tehnyt mulle källin - kevythäkki ei ollut etukulmassa, vaan Mika oli kasannut sen kauemmas takalinjalla. Noh, Rini hoiti oman osuutensa esimerkillisesti: ukko löytyi ensimmäisellä pistolla, tyylipuhdas ilmaisu ja upea näyttö. Sen kanssa pitää vaan treenata sivulletuloa näytön jälkeen, se kaipaa hieman työtä. Palkattomuus ei neitiä hetkauttanut ollenkaan.

Toiselle ukolle lähtö oli ihan yhtä hyvä kuin ensimmäinenkin. Etsinnöissä ei kovin kauaa mennyt, kun Rini jo palasi takaisin keskilinjalle rulla suussaan. Ilmaisu oli jälleen erinomainen ja leikki maalimiehen kanssa maistui :)

Kolmas ukko vaatikin taas töitä, monestakin syystä. Kävelin linjalla reilusti eteenpäin kytäten takamerkkiä sitä kuitenkaan löytämättä. Lähetin koiran hommiin siinä sivussa, ja Rini irtosi erinomaisesti ja hyvin töihin, vaikka oli ihan turkasen kuuma. Rini teki tosi hyvän piston, mutta palasi linjalle. Siinä välissä huomasin viimein takamerkin, josta ohi olin kävellyt ihan reilusti. Palasin takaisin alueelle koiran kanssa ja lähetin koiran uudestaan hommiin takarajan tuntumasta. Rini irtosi edelleen hyvin, vauhti oli vähän hillitympi, vaan eipä olisi itsekään juuri jaksanut juosta sillä helteellä. Rini kävi takakulman tuntumassa, muttei saanut hajun päästä kiinni, joten tuli takaisin. Lähetin sen vielä kerran, irtosi kyllä, mutta lähti rauhallisesti jolkottaen. Onneksi Rini tällä kertaa sai hajun päästä kiinni, teki upeat ilmaisut ja näyttö oli taas vauhdikas. Maastoputki taitaa olla sen verran tiivis, ettei se juuri päästä hajua läpi. Leikki maistui taas mukavasti, ja kyllä Rini teki sen verran upeaa työtä, ettei voinut olla kuin ylpeä pienestä plyymerlestä :)

Tiistaina oli edelleen hellepäivä, joten silloin käytin koirat vaan uimassa ja pienellä lenkillä ennen töihin menoa. Keskiviikkona olin taas aamuvuorossa, silloinkin lämmintä piisasi. Illalla lähdettiin Jennan ja Toman kanssa Ylämyllylle Sompajärvelle koiria uittamaan, ja tuli siinä samalla itselläkin heitettyä talviturkki. Tällä reissulla saatiin uusia tuttavuuksiakin, sillä aivan sattumalta saman lammen rannalla oli red tri aussie ;) Tarkemman tuttavuuden teon jälkeen selvisi, että kyseessä oli Glenhouse's Tiger Lily eli Sindi, Rinin ja Neven sukulaistyttö. Sindi oli varsin hauskanoloinen koiruus, ja omistajansa kanssa vaihdettiin puhelinnumeroita, jotta voidaan tavata toistekin ;) Ensi kerralla pitää napata kamerakin matkaan!

Torstai meni taas töissä, perjantaina aamuvuoron jälkeen pakattiin kamat kasaan ja ajeltiin Heinävedelle Liisan, Lassin ja Taavin luo. Taavi oli ilmoitettu Pieksämäen näyttelyyn lauantaille, joten ohjelmassa oli illan mittaa Taavin laittoa kehäkuntoon, grillailua, saunomista ja muuta mukavaa. Ilta menikin touhutessa ripeästi. Neve taisi Taavin nenään tuoksahtaa vielä melko hyvälle, vaikka juoksuista on jo kuukaudenpäivät - sen verran innokkaasti Taavi Neveä yritti piirittää. Riniin päin Taavi ei lotkauttanut juuri korvaansakaan: ilmeisesti Rini on tehnyt tarpeeksi selväksi, mitä mieltä se Taavin piiritysyrityksistä on.

Lauantaina sitten ajeltiin Pieksämäelle näyttelyyn. Helle ei ollut siitä helpottanut, joten tunnelma kehän laidalla oli hikinen lähinnä muista syistä kuin jännittämisestä. Taavin kohtalona oli Elina Haapaniemen tiukassa arvostelussa jälleen kerran EH. Taavi esiintyi kyllä tällä kertaa varsin mukavasti, joten ei auta kuin jatkaa onnen onkimista ;) Kehistä saatiin jokunen kuvakin, kun Marja-Leena oli varustautunut kameran kanssa:

1307975034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taavin liikkeet. (c) M-L Taivassalo

1307975047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taavi seisoo. (c) M-L Taivassalo

1307975058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(c) M-L Taivassalo

1307975070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(c) M-L Taivassalo

Näyttelyn jälkeen ajeltiin takaisin Heinävedelle ja nautiskeltiin kesäsäästä. Lassi oli näyttelyn ajan vahtinut tyttöjä, ja kuulemma niin mukavasti olivat hoitolapsina menneet, että kehtaa jättää toistekin ;) Illansuussa ajelimme mökille Elisan 11-vuotissynttäreitä juhlistamaan, käytiin uimassa ja saunomassa. Yöksi tultiin kotiin, reissun jälkeen uni maittoikin hyvin.

Eilen sunnuntaina oli sitten vuorossa Joensuun näyttely, jossa kävin esittämässä karjisuros Iivarin (Lebensberuf Inkunabel). EH-linja jatkui Reijo Tuovisen kehissä, mutta arvostelu oli varsin lupaava ;) Eilen mun piti myös aamusta mennä vetämään agilitytreenejä noutajille sekä tottistelemaan illasta haun pienryhmän kanssa, mutta molemmat treenit peruuntuivat. Aamusta tuli vettä taivaan täydeltä ja ukkonenkin jyrisi, ja illalla peruttiin vielä tottikset, kun osanottajia oli niin vähän.

Kohta tästä lähdetään taas hakutreeneihin. Katsotaan, josko tällä viikolla saisin päivitettyä hakutreenit nopeammassa reaaliajassa ;)