Käytiin tekemässä tottista keskiviikkoaamuna Ainon ja karjisten kanssa Viitaniemen nurmella. Tarkoitus oli ottaa vähän videota, jotta näkisi itsekin, miltä meidän puuhat näyttää.

Aloittelin Neven kanssa paikkamakuulla, jota tehtiinkin pitkän kaavan mukaan. Vire oli turhan korkea, mikä tekee Neven makuusta levottoman näköistä. Mietin vielä, miten aloittelisin paikkamakuutreenin, jotta se olisi koiran kannalta järkevin. Ihan hyviä pätkiä siellä oli seassa ja välimatka oli pitkä, joten ehkä se siitä treenaamalla paranee.

Neven kanssa tein seuraamista paikkamakuun jälkeen. Paikkamakuun jäljiltä vire ei tavallisesti pomppaa ihan heti huippuunsa, minkä ansiosta seuraamispaikka tuntuu ainakin itsestä kävellessä oikealta. Videollahan se silti näyttää, että koira on liian edessä ;) Neven asenne on silti vähintään kympin arvoinen - tätä videota katsellessa en ainakaan minä voi olla hymyilemättä ;)

Seuraamista tehtiinkin Neven kanssa paljon, herkästi paikka lähtee lipsumaan pitemmässä kaavassa, vaan työstettävä sitä toki on vielä lisää.

Aloiteltiin Neven kanssa myös liikkeestä istumisen harjoittelun. Aloin treenata sitä sunnuntaina käsiavun kanssa, mutta Aino ehdotti, että käskisin sen vaan istumaan ja odottaisin, mitä se tekee. Nevehän alkoi nopeasti oivaltaa, mistä palkkaa tulee! Pitää vielä reippaasti vahvistaa, mutta luulen, ettei tämän liikkeen opettamisesta tule Nevelle yhtään sen vaikeampaa kuin millaiseksi sen itse tekee ;)

Liikkeestä maahanmeno oli hyvässä muistissa (toisin kuin sunnuntaina, jolloin liikkeestä istumisen harjoittelu sekoitti pakan ihan täysin), ja luoksetulo oli suhteellisen vauhdikas, kuten videoltakin hyvin näkee.

Lopuksi otin vielä vapaana seuraamista, siinä paikka lähti lipsumaan ja jouduttiin vähän korjailemaan. Kun vaan merkkaa koiralle, milloin se tekee oikein ja milloin on korjaamisen varaa, niin kyllä se siitä.

Rinin kanssa pidettiin ensin hauskaa frisbeen heiton merkeissä, kuten videoltakin näkee. Tehtiin myös seuraamista, kaikki jäävät (jotka eivät jostain syystä tallentuneet videolle laisinkaan), liikkeestä maahanmenon jälkeen luoksetulo (joka ei samasta syystä tallentunut ollenkaan) sekä eteenlähetystä. Rini on mielestäni saanut hyvin lisää varmuutta irtoamiseen eteenlähetyksessä, toki sen suunnan kanssa ollaan vielä välillä eri mieltä...