Elli ansaitsisi mitalin tästä hyvästä: neljästä vapaapäivästä kolmena ollaan käyty treenaamassa jotakin! Sää on ollut koko pääsiäisen seudun aivan mahtava: lämpötila on heilunut 20 asteen tuntumassa, aurinko paistaa ja keli on kaikenkaikkiaan ihanan keväinen.

Lauantaina käytiin pitkähköllä lenkillä Köhniöntauksessa, siinä sivussa avattiin jälkikausi janatreenien merkeissä. Maasto on paikoitellen vielä niin märkää, ettei varsinaista jälkeä toinna yrittää ajella, mutta janoja pystyi jo ihan hyvin tekemään.

Aloitin Rinin kanssa, Katla oli tehnyt jo ensin ja vissiin Rini oli sillä aikaa ehtinyt jo hiffata, mitä oltiin menossa tekemään. Ensimmäinen jana oli arviolta 15m. Rini lähti hakemaan suuntaa oikein hyvin, mutta jälkeä lähestyttäessä lähti kaartamaan voimakkaasti oikealle. Korjasin ottamalla lähetyksen uudestaan, uusinnalla onnistui paremmin. Jäljen lopussa oli yksi keppi, sen Rini ilmaisi erinomaisesti.

Toinen jana oli jo arviolta hieman yli 20m. Rini lähti luotisuoraan, mutta joitakin metrejä ennen jälkeä lähti taas viemään voimakkaasti oikealle. Otin taas uuden lähetyksen, jolla päästiin jäljelle saakka. Pitää vaan ryhtyä Rinille tekemään pitkiä janoja, jotta se alkaa mieltää, että jälkeä saattaa joutua etsimään kaukaakin.

Neven kanssa tein kaksi n. 15 metrin janaa, vaihteeksi Neven kanssa sävellettiin enemmän. Neve on näköjään myös keksinyt Rinin vanhan tempun: kiltisti voi kyllä katsoa ohjaajan näyttämään suuntaan, mutta kun lähetys tulee, niin menosuunta on ihan toinen. Kun vaan kärsivällisesti otin uudestaan tarvittaessa ja yritin rauhoittaa lähetystilannetta, Neve teki töitä ihan hyvin. Avainsana jatkoon on nimenomaan lähetystilanteen rauhoittaminen, Neveä en saa yhtään lähettää puolihuolimattomasti töihin - se näkyy heti. Jälki löytyi kyllä lopulta ja hienosti Neve sen ajoi loppuun. Merkkasin naksuttimella, kun Neve pysähtyi kepille, hyvin se muisti viime kesältä napata kepin suuhunsa. Nevelle pitää vahvistaa keppi-ilmaisua, jotta siitä saisi vähän sujuvamman.

Toinen jana meni hyvin samantyylisesti kuin ensimmäinen: Neve haahuili vähän omilla teillään ja minä taisin olla liian malttamaton lähetyksen suhteen. Pienen säätämisen jälkeen päästiin kuitenkin jäljelle, kepin ilmaisu oli ihan ok. Lisää vaan janoja tekemään ja hakemaan lisää varmuutta!

Mulla oli lenkillä kamerakin mukana, joskin omien koirien kuvaus jäi vähän vähemmälle. Neven korva onnistui taas pääsemään kahleistaan, siksi se kuvissa sojottaa pystyssä...

1303752082_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neve ei tiennyt, mihin suuntaan tassut oikein vie ;)

1303752100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mitähän pääsiäisherkkuja Rini on saanut maistaakseen?

1303752110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pieni viilennys matkan varrella auttoi jaksamaan eteenpäin

1303752121_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

The Trio

1303752133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miten niin sukua?

1303752143_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä suojelen sinua kaikelta

1303752154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ellin koirat posettamassa

1303752163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Katla söpöstelee

Koirat alkoivat olla väsyneen oloisia lauantaina illalla, joten tultiin kotiin yöksi vetämään vähän henkeä. Sunnuntaina nukuttiinkin vähän tavallista pitempään ja nautittiin rauhallisesta päivästä. Iltapäivästä kävelimme taas Ellin luo treenit mielessä.

Rinin kanssa avattiin samalla kevään hakukautta kiintorullailmaisujen merkeissä. Tehtiin ensin kolme ilmaisua Ellin kentällä. Rinin kanssa ei olla ilmaisuja otettu sitten viime syksyn, ja neiti hoiti homman kotiin kuin vanha tekijä - se ei tarvinnut apua rullan ottamiseen yhdelläkään lähetyksellä. Näytöt olivat vauhdikkaat ja varmat, kaikenkaikkiaan Rini teki erinomaista työtä!

Neven kanssa otettiin välissä vähän tokoa. Aloin opettamaan sille avoimen luokan hyppyä. Yhteen suuntaan hyppy sujui hyvin vanhasta muistista, istuminen meni avustettuna. Takaisinkin Neve hyppäsi, kun hieman helpotin hyppykulmaa - Neve nimittäin hakeutui hypyn hypättyään ihan esteen oikeaan kulmaan. Kokeilimme hyppyä myös targetilla, jotta saataisiin Neve hakeutumaan enemmän suoraan ja keskelle estettä. Tätä saadaan harjoitella vielä jokusen kerran ;)

Välissä otettiin vähän perusasennon hakemista, meni vähän huonommin kuin edellisenä päivänä, mutta eihän se aina voi täydellisesti onnistuakaan ;) Neve tulee hieman liian eteen perusasennossa, joskus jää vähän vinoon, ei siinä sen kummempaa. Otin namin avuksi, jolla ohjasin tarvittaessa oikealle paikalle, namin kanssa toimi hyvin.

Otin vielä pari kertaa luoksetuloa pk-tyylisesti: maahanmeno ja siitä luoksetulo. Maahanmeno oli hyvä, luoksetulon vauhti erinomainen, mutta unohdin sitten autuaasti, etten ole Nevelle opettanut eteen tulemista. En itse asiassa osannut odottaakaan, että Neve jäisi eteen - kuvittelin sen hakeutuvan suoraan sivulle. Noh, aina ei mene kaikki niin kuin kuvittelee. Neve hakeutui mun eteen, mutta jäi ihan vinoon. Elli antoi kotiläksyksi treenata eteen tulemista lyhyemmällä matkalla.

Lopuksi hypytettiin Neveä vielä hyppyesteellä Ellin kanssa niin, että Elli oli esteen toisella puolella ja minä toisella. Tää nyt ei itse avoimen luokan hyppyyn auta, mutta yritettiin saada lisää motivaatiota ja Nevelle ajatusta, että hyppyä voi suorittaa molempiin suuntiin. Nessu meni harjoituksesta ihan hämilleen, se ei voinut millään ymmärtää, miksi joskus palkkaa tuli ja joskus ei (esteen kiertämisestä ei palkkaa herunut). Herne kyllä joutui tekemään töitä siihen malliin tämän harjoituksen myötä, ettei illalla tarvinnut juuri unta Nessun odotella ;)

Rinin kanssa innostuin vielä tekemään muutaman rullailmaisun lisää kentän laidalla olevassa metsässä. Paikan vaihdos ei Rinin ilmaisuvarmuuteen vaikuttanut mitenkään, molemmat ilmaisut olivat todella varmat. Rini oli maailman onnellisin, kun se pääsi töihin ;) Noh, enää ei mene kovin kauaa, että mennään Joensuuhun - sitten pääsee taas kunnolla etsimään ukkoja. Kun ilmaisu on kerta napsahtamassa kohdilleen, niin se varmaan tarkoittaa myös sitä, että tänä kesänä pitäisi katsella viimein hakukisojakin...

Lopuksi otettiin Rinin kanssa kentällä vielä pari eteenlähetystä. Rini irtosi kyllä, mutta narutti taas katsomalla näyttämääni suuntaan, mutta lähtemällä toiseen. Lähti hieman vinoon, mutta minulle ajatuksena sinänsä ihan sama niin kauan, kun koira kuitenkin irtoaa johonkin. Pitää yrittää Riniä naruttaa jatkossa viemällä palkka etukäteen sen huomaamatta, jotta saataisiin varmuutta lähtöön - eteenlähetys kun on aina ollut meidän heikoin lenkki.

Treenien jälkeen vedettiin jokunen tunti henkeä Ellin luona, sitten lähdettiin kotiin pyöräillen. Rini menee pyörän vierellä kuin unelma, vähän sitä pitää toppuutella, kun se menee niin lujaa. Neven kanssa olisi tarkoitus tulevina viikkoina pyöräillä vähän useamminkin, sille ei lisäharjoitus tee yhtään pahaa ;)

Tänään on viimein pidetty ansaittu lepopäivä, ja tarpeeseen se näyttää tytöille tulleenkin nukkumisen määrän perusteella. Huomenna olisi myös paluu taas harjoittelun pariin, mutta onneksi ollaan jo voiton puolella.