Neven kanssa kisailtiin tänään viimeistä kertaa alokasluokassa. Tän päivän kisasuoritus oli meidän heikoin esitys vähään aikaan, mutta tässä kohtaa ohjaaja tietää katsoa peiliin. Tämänpäiväisen suorituksemme arvioi meille jo suhteellisen tutuksi tullut Mauri Pehkonen.

Luoksepäästävyys 9
Paikkamakuu 10
Seuraaminen taluttimessa 8
Seuraaminen taluttimetta 6
Maahanmeno 9
Luoksetulo 10
Seisominen 9
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

Pisteitä kertyi yhteensä 174, jonka ansiosta siis viimeinen tarvittava ykköstulos Neven ensimmäistä koularia TK1 varten! :D

Luoksepäästävyydessä Neve ei millään malttanut odottaa, että tuomari tulee luokse, vaan se meni vastaan hellyyksien toivossa. Reppana koki kyllä karvaan pettymyksen, kun tuomari vain nopeasti silitti selän päältä ja siirtyi sitten katsomaan, miten Neve antaa katsoa hampaansa. Neve on siitä ollut hassu koira aina, että se antaa kyllä katsoa hampaansa, muttei pidä siitä yhtään - Neve kun ei koko maailmaa sydämensä pohjasta rakastavana eläimenä haluaisi millään antaa viitteitä, että se olisi vihainen!

Paikkamakuu nostatti ohjaajan sykettä taas kerrakseen. Arviolta ensimmäinen minuutti meni tosi hyvin, mutta sen jälkeen Neven vieressä oleva tanskandoggi näki hallin suulla jotain epäilyttävää ja alkoi louskuttaa nousten lopulta myös ylös. Neve pysyi hienosti paikallaan, mutta sen verran outo häiriö nostatti epävarmuutta, että se pari kertaa haisteli ympäristöään välikohtauksen jälkeen. Tuomari kuitenkin tulkitsi Neven reaktion levottomuuden sijasta uteliaisuudeksi, joten ei sakottanut tästä.

Seuraamiset olivat meidän heikoin lenkki tänään. Hihnaseuraaminen meni pisteiden puolesta ihan mukiinmenevästi, mutta kun on tottunut Neven innokkaaseen kontaktiin ja aktiiviseen työntekoon, niin tuo numero ei kyllä kerro Neven työskentelystä yhtään mitään. Neve ei ollut lainkaan työmoodissa, se vaan hömpötteli mun vieressä ja meni omia menojaan. Elättelin toiveita, että Neve vähän skarppaisi vapaana seuraamisessa, mutta siinä reunallaan ollut kuppi taisi kääntyä ihan kunnolla kumoon. Neve esimerkiksi juoksuun lähtiessä katsoi kyllä minua, mutta se juoksi koko mittansa mun edelle, mun juoksulinjan ohi ja lähti taas seikkailemaan omille teilleen. Outo juttu, en oikein vielä päässyt perille, mistä tällainen reaktio johtui. Jännitin kyllä koetta ihan kamalasti, mutta itsestä tuntui, että ensimmäisen vähän sinnepäin menneen seuraamisen jälkeen jännitys kummasti lopahti.

Onneksi loppu koe meni sitten enemmän nousujohteisesti. Maahanmeno oli musta muuten hyvä, seuraaminen ehkä hieman puutteellinen. Luoksetulo oli numeerisen arvonsa mukaisesti kympin suoritus: vauhti oli upea ja sivulletulo tosi napakka. Tää liike pelasti mun päivän! :D Seisominen oli musta myös ihan ok, olisi ehkä voinut pysähtyä hieman nopeammin. Estehyppy onnistui hienosti, vaikka sitä on edelleen treenailtu liian vähän. Se taitaa onneksi olla Nevelle melko mieluinen liike :)

Pieksämäellä muistetaan ykköstuloksen saajia pienellä pytyllä, joten ei ihan tyhjin käsin tarvinnut lähteä ;) Ellin ja Mion käytyä pitämässä hauskaa voittajaluokan kehässä käväisimme vielä reippaan tunnin lenkin kävelemässä kisapaikan läheisyydessä olleen järven jäällä. Keli oli mitä parhain auringon paistaessa, joten kyllä kelpasi ulkoilla!

Nyt on Neven kanssa ensimmäinen treenietappi takana ja edessä liuta lisää uusia haasteita. Tälle vuodelle oli tavoitteena saada vielä BH ja TK2, joten tekeminen ei tähän varmasti lopu ;)